Header Overetengesproken.nl
Courgettesoep

Courgettesoep

met Geen reacties
105 Shares

Twee ons groenten en twee stuks fruit per dag en zeker twee maal in de week (vette) vis. Het wordt ons al jaren ingeprent. En toch was het gisteravond weer in het nieuws: driekwart van de Nederlandse bevolking lukt het niet om volgens de richtlijnen te eten.

Om aan onze dagelijkse portie groenten te komen maak ik graag groentesoep. Als voorafje of maaltijdsoep. Eigenlijk alle soorten groente lenen zich hiervoor. En het mooie is dat je op deze manier ook makkelijk verschillende groenten kunt combineren om zo je groentelade op te ruimen.

Vandaag deel ik mijn recept voor courgettesoep met je. Een heerlijk zachte en romige soep. Met deze soep ben je een eind omweg om je tweestuks groente per dag te halen want je schept graag nog een tweede keer op. En het mooie is: snijden, koken, pureren en klaar is je soep.

Courgettesoep - Snelle soep van courgette, ui, knoflook en een beetje Boursin cuisine.

Courgettesoep

Snelle soep van courgette, ui, knoflook en een beetje Boursin cuisine.
Hoeveelheid 4 personen

Ingrediënten

 • 2 courgettes
 • 1 grote ui
 • 2 tenen knoflook
 • blokje runder- of groentebouillon
 • Boursin cuisine
 • Herbamare
 • olie

Voor de garnering:

 • room
 • bieslook, fijngesneden
 • satéprikker

Aan de slag

 1. Maak de ui schoon en snij in stukken. Doe dit ook met de knoflook en de courgettes.
 2. Fruit de ui in een beetje olie. Als de ui zachter begint te worden voeg je de stukjes knoflook toe en laat ze even mee fruiten. Voeg de courgette toe en laat deze al omscheppend ook even fruiten. Giet vervolgens zoveel kokend water in de pan dat de stukjes courgette net onder water staan en voeg een bouillonblokje toe. Laat 20 minuten zachtjes doorkoken.

 3. Pureer de soep met een staafmixer en roer er 2 eetlepels Boursin door. Laat de soep nu niet meer koken. Proef en breng eventueel op smaak met Herbamare en/of extra Boursin.

 4. Garneer de soep vlak voor het opdienen met enkele druppels room, trek de satéprikker door de soep en de druppel room om een leuk patroon te maken en bstrooi met wat bieslook.

  Eet smakelijk!

Tips

 1. Voeg na het pureren eens een scheut witte wijn aan de courgettesoep toe.

Volg mij ook via Instagram, Facebook of Pinterest

Recept van mijn website gemaakt? Deel het op social media en tag @overetengesproken.nl zodat ik het niet mis.

Altijd op de hoogte van de nieuwste recepten? Meld je aan voor de wekelijkse Nieuwsbrief!

Laat een reactie achter

Recept waardering