Courgetteburgers - Deze courgetteburgers zijn een leuke manier om met courgette te variëren. Stevig van buiten en lekker zacht van binnen.

Courgetteburgers

Direct naar het recept Bewaren
Deze courgetteburgers zijn een leuke manier om met courgette te variëren. Stevig van buiten en lekker zacht van binnen.

Onlangs had ik nog een courgette, een lente-uitje en een aangebroken stukje feta in de koelkast liggen. Zonde om weg te gooien. Ik maakte er heerlijke courgetteburgers of courgettekoekjs mee.

Reguliere courgettes worden gekweekt om zo snel mogelijk te groeien en bevatten daardoor veel water. Biologische courgettes krijgen langer de tijd om te groeien en ontwikkelen steviger en smaakvoller vruchtvlees. Ze zijn vaak ook wat kleiner dan de doorsnee supermarkt-courgette. Gebruik dus het liefst biologische courgette. Daarmee beperk je de hoeveelheid vocht en krijg je stevigere en smaakvollere burgers.

Courgetteburgers - Deze courgetteburgers zijn een leuke manier om met courgette te variëren. Stevig van buiten en lekker zacht van binnen.

Courgetteburgers

Beoordeel dit recept
Hoeveelheid: 4 -6 stuks

Ingrediënten: 

  • 1 courgette
  • 1 lente-uitje
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gr feta
  • 15 gr parmezaanse kaas, geraspt
  • ½ theelepel gedroogde tijm
  • 40-50 gr bloem
  • 1 ei
  • olijfolie
  • zout en peper

Aan de slag:

  • Was de courgette, snij de uiteinden eraf en rasp op een grove rasp. Doe alles in een zeef of vergiet en bestrooi met wat zout. Laat ongeveer een half uur uitlekken.
  • Snij ondertussen het lente-uitje fijn, pers de knoflook, verbrokkel de feta en rasp de parmezaanse kaas.
  • Roer van het ei en de bloem een mooi beslag en roer er de uitjes, knoflook, feta, parmezaanse kaas en gedroogde kruiden doorheen. Knijp de geraspte courgette flink uit (zie ook de tip hieronder) en roer ook door het beslag. Door de kaas en toegevoegde kruiden vind ik de smaak oké maar als je wilt kun je nog wat zout en peper toevoegen.
  • Verhit in een koekenpan wat olijfolie, schep beslag voor 2-4 courgetteburgers in de pan en bak de burgers op zacht tot middelhoog vuur aan beide kanten bruin en krokant. Let erop dat de burgers niet te snel bruin worden anders wordt de binnenkant niet gaar. Als de burgers klaar zijn leg je ze op een bord met keukenpapier om uit te lekken. Herhaal met het laatste beslag.
  • Serveer de courgetteburgers met een lekkere salade en/of een kop (maaltijd)soep en je zet een leuke maaltijd op tafel.
    Eet smakelijk!

Deel dit recept:

Tips:

  1. Voor een pittige burger voeg je nog wat chilipoeder of een gesneden pepertje toe.
  2. Het uitknijpen van de uitgelekte courgette gaat ook heel makkelijk in een schone theedoek. Leg de courgette in het midden van de doek, knijp de doek net boven de courgette dicht en draai strak aan. Doe dit wel boven de gootsteen want er komt veel water vanaf!

Nieuw:

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Mariette is een gepassioneerd kookliefhebber met een voorliefde voor kleurrijke gerechten en makkelijk verkrijgbare ingrediënten. Van jongs af aan is de keuken haar favoriete plek. Op Overetengesproken.nl deelt ze recepten en praktische tips, trucs en culinaire inspiratie. Oog voor duurzaamheid en diervriendelijke ingrediënten heeft Mariette van huis uit meegekregen.

Dit recept kan affiliatielinkjes bevatten. Koop jij iets via zo’n link dan krijg ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra. Merknamen of producten kunnen het gevolg zijn van een uitnodiging, een ontvangen product of een betaalde samenwerking. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept