Cook like a chef dinerbox - Genieten van een 4-gangenmenu op sterrenniveau bij jou thuis. Voorbereid door sterrenchefs, afgemaakt door jouzelf.

Cook like a chef dinerbox

Begin november zag ik een persbericht voorbij komen over de Cook like a chef dinerbox. Thuis genieten van signatuur-gerechten van De Librije***, Parkheuvel** en De Lindehof**. Om de 10 weken verzorgt een andere sterrenchef de inhoud van de dinerbox. De speciale kerstbox is helemaal bijzonder: gevuld met gerechten van maar liefst 3 sterrenchefs. Met de Kerst in het vooruitzicht leek me dat een superfijn concept. Want hoe leuk is het om thuis met familie en vrienden te genieten van een 4-gangenmenu op sterrenniveau? Ik testte het kerstmenu voor je.

Update: naast de dinerboxen van bovengenoemde chefs is tot en met 2 mei 2020 het Lente-liefdes menu verkrijgbaar, samengesteld door Ron Blaauw van Ron Gastrobar. Ook heel fijn: de bezorging van de dinerboxen wordt uitgebreid. In plaats van alleen in het weekend kan je vanaf 3 maart op elke dag van de week genieten van een sterrendiner bij jou thuis. Kijk voor de beschikbare dinerboxen op de website van Cook like a Chef.

Bezorging van het Cook like a chef kerstmenu

Twee dagen voor de bezorging van de dinerbox ontving ik keurig een email met het tijdvak van de bezorging. Een half uur voor de daadwerkelijke bezorging zou de bezorger mij nog even bellen. En inderdaad, zaterdagochtend kreeg ik een telefoontje dat de bezorger onderweg was. Op het afgesproken tijdstip werd er aangebeld en kreeg ik een fraai verpakte doos overhandigd. De sticker bovenop attendeerde mij erop dat ik enkele ingrediënten in de vriezer moest leggen.

Het uitpakken van de doos was een feestje op zich. Bovenop ligt de menukaart met eraan gehecht duidelijke beschrijvingen voor het bereiden van de gerechten. Per gang zitten de ingrediënten verpakt in papieren zakken. In elke zak zit een overzichtskaartje met alles erop dat je nodig hebt voor die specifieke gang. Ik plaatste alles gegroepeerd per gang in de koelkast. De parfait en kaneelstokken voor het dessert gingen in de vriezer. De menukaart en overige informatie nam ik mee om met een kop koffie erbij op m’n gemak door te lezen. De instructies zijn helder, ik heb er zin in om zondag aan de slag te gaan.

Cook like a chef dinerbox - Genieten van een 4-gangenmenu op sterrenniveau bij jou thuis. Voorbereid door sterrenchefs, afgemaakt door jouzelf.Cook like a chef dinerbox - Genieten van een 4-gangenmenu op sterrenniveau bij jou thuis. Voorbereid door sterrenchefs, afgemaakt door jouzelf.

Aan de slag met het 4-gangen kerstmenu

Voorgerecht

Michel trok zondagmiddag een mooie rode wijn open en ik ging aan de slag met het voorgerecht: Rauw gemarineerde zalmforel, amandelsherry en maggiplant van De Librije***, Jonnie & Therese Boer. Ik hoefde alleen wat limoensap en limoensap door de zalmforel te scheppen om daarna gelijk de borden op te maken. Voor ik het wist was het voorgerecht klaar om geserveerd te worden. Wat zag het er mooi uit en wat was het lekker!

Tussengerecht

Michel ruimde af en ik begin aan het tussengerecht. Bresse Kip ravioli, langoustines, bospaddenstoelen, kreeftensaus van Parkheuvel**, Erik en Anja van Loo. Dit gerecht vroeg echt wel om iets meer planning. De jus, de paddestoeltjes en de kreeftensaus moesten worden opgewarmd. De ravioli gekookt en de langoustines gebakken. Hoe pakte ik het aan: de bisque verwarmde ik en plaatste ik daarna op een warmhoudplaatje. De paddenstoeltjes verwarmde ik in een koekenpannetje dat ik daarna als deksel op de bisque plaatste. Het koken van de ravioli en het bakken van de langoustine deed ik tegelijkertijd.

Terwijl de ravioli uitlekte verwarmde ik de gevogeltejus. Dat vond ik wel een dingetje omdat er snel een vel op kwam en het dreigde wat stroperig te worden. Gelukkig was het de laatste stap en begon ik gelijk met het opmaken van de borden. Dat was zo gedaan en het resultaat was echt om door een ringetje te halen. De smaken? In één woord: super! De vulling van de ravioli vond ik wel flink hoog op smaak. Dat begrijp ik op zich omdat het anders wegvalt tegen de bisque. Omdat ik echter zeer matig zout gebruik had het van mij dus wel iets minder gemogen. Maar dit is onze smaak en zeker geen kritiekpunt want echt, we hebben zitten smullen.

Cook like a chef dinerbox - Genieten van een 4-gangenmenu op sterrenniveau bij jou thuis. Voorbereid door sterrenchefs, afgemaakt door jouzelf.Cook like a chef dinerbox - Genieten van een 4-gangenmenu op sterrenniveau bij jou thuis. Voorbereid door sterrenchefs, afgemaakt door jouzelf.Cook like a chef dinerbox - Genieten van een 4-gangenmenu op sterrenniveau bij jou thuis. Voorbereid door sterrenchefs, afgemaakt door jouzelf.Cook like a chef dinerbox - Genieten van een 4-gangenmenu op sterrenniveau bij jou thuis. Voorbereid door sterrenchefs, afgemaakt door jouzelf.

Hoofdgerecht

En toen was het alweer tijd voor het hoofdgerecht: kwartel rouleau, Surinaamse potpourri, spitskool rendang van De Lindehof**, Soenil Bahadoer. Hier had ik zo naar uitgekeken. Tijdens het galadiner ter gelegenheid van de World Oceans Deal had ik voor het eerst een gerecht van zijn hand geproefd. Ik was zo onder de indruk. En dan nu zelf een gerecht van hem bereiden, wow…

Net als bij het tussengerecht heb ik sommige dingen voorgewarmd en op een warmhoudplaatje gezet. De kwartelpootjes en rouleau heb ik echt op het laatst gedaan. Alles was al gaar dus het is echt alleen even opwarmen. Het bereiden van het hoofdgerecht ging me overigens makkelijker af dan het tussengerecht. Het dresseren van het gerecht was weer een feestje, in no-time staat er een chique gerecht te stralen. De rouleau en het kwartelpootje waren zo zacht en smaakvol. Over de spitskool rendang raakten we niet uitgesproken: subliem gewoon. Zo wil ik spitskool ook heel graag zelf eens maken. Vermoed dat ik dan eerst een masterclass bij Soenil Bahadour moet zien te regelen want jemig, wat een smaakexplosie. Ik had graag nog een keer extra opgeschept.

Dessert

Het dessert, losgeslagen appeltaart van De Librije***, Jonnie & Therese Boer, was bijna net zo makkelijk als het voorgerecht. De vanilleparfait haalde ik tijdens het opdienen van het hoofdgerecht uit de vriezer, de kaneelstokken toen ik aan het nagerecht begon. Ik legde de vanillepeul op de borden, schepte hoopjes crumble op de borden, verdeelde de boerenjongens en legde de kaneelstokjes er alvast bij. De appels bakte ik in wat roomboter, verdeelde de warme stukjes over de borden, legde de parfait op de crumble en maakte het af met de chocolade anijssterren. Het oogt zo simpel maar wat een subtiele smaken. En hoe bijzonder zijn die eetbare kaneelstokjes, vanillepeulen en chocolade anijssterren. Wat een afsluiting van een heerlijk etentje!

Cook like a chef dinerbox - Genieten van een 4-gangenmenu op sterrenniveau bij jou thuis. Voorbereid door sterrenchefs, afgemaakt door jouzelf.Cook like a chef dinerbox - Genieten van een 4-gangenmenu op sterrenniveau bij jou thuis. Voorbereid door sterrenchefs, afgemaakt door jouzelf.Cook like a chef dinerbox - Genieten van een 4-gangenmenu op sterrenniveau bij jou thuis. Voorbereid door sterrenchefs, afgemaakt door jouzelf.Cook like a chef dinerbox - Genieten van een 4-gangenmenu op sterrenniveau bij jou thuis. Voorbereid door sterrenchefs, afgemaakt door jouzelf.

Eindoordeel Cook like a chef dinerbox

We hadden zo’n zin in het menu en de hooggespannen verwachtingen die we vooraf hadden zijn meer dan waargemaakt! De smaken waren zo mooi op elkaar afgestemd, het vlees en de langoustines waren zacht en mals, alles klopte gewoon. Ook de porties waren meer dan in orde. Niet teveel maar zeker ook niet te weinig, je zit prettig vol na het menu. Het was allemaal zo leuk om te maken en de gerechten zagen er super mooi en chique uit.

Het leuke van het kerstmenu vonden wij dat je gerechten van meerdere sterrenchefs proeft. Maar ook de single-chef dinerboxen lijken me een super ervaring. Hou je van lekker eten maar is lang in de keuken staan niet zo jouw ding? Of wil je graag in de watten gelegd worden maar vind je het ook weleens fijn om daar niet de deur voor uit te hoeven? Dan is de Cook like a chef dinerbox echt iets voor jou. Ik heb ze niet gebruikt maar er zijn ook nog video’s die je helpen bij het opmaken van de borden.

Het is niet goedkoop (vanaf € 69,50 p.p.) maar je krijgt er wel een unieke ervaring voor terug. Want echt waar, vanaf nu hoef je niet te kunnen koken om toch een sterrendiner op tafel te zetten. Het enige puntje van aandacht is de hoeveelheid plastic verpakkingsmateriaal. In de begeleidende brief wijzen ze daar zelf ook op. Tot er een alternatief is gevonden zijn de bakjes fijn om te bewaren en opnieuw te gebruiken. Kijk voor meer informatie of het bestellen van een dinerbox op de website van Cook like a chef.

Om de ervaring compleet te maken is er ook een wijnarrangement bij de dinerbox te bestellen. Voor de liefhebbers is er zelfs een vegetarische dinerbox te bestellen. Die zouden wij heel graag nog eens proberen.

Dit artikel bevat een ontvangen product (dinerbox).
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *