Citroensorbet
Sorbetijs vind ik altijd net even iets frisser en minder zwaar dan roomijs zoals vanille-ijs en pistache ijs. Qua receptuur is het ook nog eens makkelijker en sneller te maken. Hoogste tijd dus voor een heerlijke recept op de blog. En dan ook gelijk maar het lekkerste sorbet ijs dat ik ken: citroensorbet. Het frisse en de licht zure tinteling van citroen, als ik er alleen al aan denk loopt het water me in de mond.
Sorbetijs is eigenlijk niets anders dan water, suiker en vers fruit dat je kort kookt tot siroop. Laat de siroop even rijpen en draai vervolgens tot ijs. Makkelijk toch? Helemaal makkelijk is als je een zelfkoelende ijsmachine zoals de Magimix Gelato Expert hebt staan. Geen gedoe met het vooraf invriezen van het koelelement maar direct aan de slag wanneer je wilt. Dat vind ik wel echt het grote voordeel van zo’n zelfkoelende machine. Als je ‘m een maal hebt staan maak je ook echt sneller ijs. Zoals bijvoorbeeld dit heerlijk frisse citroenijs
Citroensorbet
Ingrediënten:
- 400 ml water
- 150 gr suiker
- 220 ml citroensap (±3,5 citroen)
Aan de slag:
- Voeg water en suiker bij elkaar in een pannetje en kook in een paar minuten tot een siroop. Laat volledig afkoelen, roer het citroensap erdoor en laat een nachtje in de koelkast rijpen.
- Schenk de volgende dag de citroensiroop in de ijsmachine, zet het juiste programma aan en laat de machine zijn werk doen.
- Schep bolletjes van de citroensorbet en serveer direct. Of bewaar het sorbetijs in de vriezer om het iets harder/steviger te maken.Eet smakelijk!
Tips:
- Schep een bolletjes citroensorbet in een glaasje, schenk er prosecco over en je hebt een heerlijke spoom.
- Citroenijs is ook verrassend lekker in een gin cocktail.
- Pas de smaak aan je eigen voorkeur aan door meer suiker of juist wat minder citroensap te gebruiken. Vervang eventueel een deel van het citroensap door limoensap.
- Afhankelijk van de ijsmachine die je hebt kan de sorbet nog wat korrelig zijn en op granita lijken. Schep over in een diepvries bakje, druk lichtjes samen en zet in de vriezer om verder op te stijven.
Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!