Chocolademelk met slagroom
In de winter een flinke wandeling maken en dan thuis opwarmen met een groot glas warme chocolademelk. Het liefst natuurlijk met een flinke toef slagroom erop. Oohhh, ik krijg alweer trek bij de gedachte alleen al. Vroeger maakte ik de chocolademelk met cacaopoeder. Tegenwoordig gebruik ik ook regelmatig brokken chocolade. En dan het liefst zo puur mogelijk. Toen ik laatst zowel een reep pure Tony’s Chocolonely als een fles soja melk in huis had kon ik me niet inhouden en ging aan de slag.
Chocolademelk kan je met allerlei soorten melk maken. Halfvolle melk, volle melk, amandelmelk, havermelk of bijvoorbeeld soja melk. Het is maar net wat je zelf het lekkerst vindt. Ik gebruikte dit keer voor het eerst de soja melk van De Nieuwe Melkboer. Echt een aanrader! De melk is heerlijk romig, schuimt overvloedig en smaakt gewoon goed. Doorgaans ben ik niet zo’n fan van producten met soja omdat het veelal genetisch gemodificeerd is. De Nieuwe Melkboer gebruikt uitsluitend biologische, niet genetisch gemodificeerde en in Nederland verbouwde soja. Kortom, een duurzame, lokale, gezonde en ook nog eens lekkere soja drink.
Chocolademelk
Ingrediënten:
- 2 eetlepels cacaopoeder
- 2 eetlepels suiker
- of
- 100 gr pure chocolade in plaats van cacaopoeder
- 500 ml (soja) melk
Voor de garnering:
- stijfgeslagen slagroom, naar smaak
Leestip: Eiwitpoeder: nuttig of overbodig? Lees mijn uitleg en vorm je eigen mening…
Aan de slag:
Chcocolademelk met cacaopoeder:
- Doe de cacaopoeder en suiker in een glas of beker en roer met een scheutje melk tot een papje.
- Breng de overige melk aan de kook en schenk al roerende bij het papje.
Chocolademelk van chocoladebrokken:
- Hak de chocolade in kleine stukjes en doe in een glas of beker.
- Schenk de kokende melk over de chocolade en roer tot het helemaal is opgelost.
Voor de garnering:
- Zet de beker of het glas op een schoteltje en spuit een flinke toef slagroom op de chocolademelk. Rasp er tot slot wat chocolade overheen.Geniet ervan!
Deel dit recept:
Tips:
- In plaats van suiker kan je ook prima honing of agavesiroop gebruiken. Die laatste is mijn favoriet.
- Half cacaopoeder en half pure chocolade kan natuurlijk ook. Dat is net even iets minder machtig dan wanneer je uitsluitend chocolade gebruikt.
- Voor chocolademelk met wat pit kan je een kopje espresso toevoegen. Een scheutje rum door de chocolademelk is ook altijd erg lekker.
Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!
Dit recept bevat een toegestuurd product (soja melk, tony’s).
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.