Chili sin carne
De vegetarische variant van chili con carne. Een simpele maar o zo lekkere bonenschotel. Lekker met vers plat brood en nacho's erbij.
Direct naar het recept
Chili sin carne is niet alleen erg lekker, het is ook een duurzaam alternatief voor maaltijden met vlees. Wist je dat voor de productie van 1 kilo vlees heel veel kilo’s plantaardige grondstoffen nodig zijn, er veel water wordt verbruikt en er een flinke uitstoot van broeikasgassen is? Het duurzame alternatief is meer groente en peulvruchten eten. Deze chili sin carne laat zien dat dat makkelijker is dan je denkt. Maak het en ontdek dat je het vlees helemaal niet mist.
Chili sin carne
Ingrediënten:
- 2 uien, gesnipperd
- 2 tenen knoflook
- 250 gr kastanjechampignons
- 1 blik gepelde tomaten, 400 gr
- groot blikje tomatenpuree, 140 gr
- 1 blik linzen, 310 gr
- 1 blik kidneybonen , 310 gr
- 1 blik maïs, 300 gr
- zakje tacokruiden voor 400 gr gehakt
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel korianderpoeder
- chilipoeder, naar smaak
- zout en peper
- olijfolie
Voor de garnering:
- verse koriander
- geraspte kaas
Bewaren
Leestip: Eiwitpoeder: nuttig of overbodig? Lees mijn uitleg en vorm je eigen mening…
Aan de slag:
- Maak de champignons schoon en snij in plakjes of stukjes. Leg in een koekenpan, bestrooi met wat zout en peper, schep om en zet op het fornuis. Warm de champignons langzaam op zodat ze rustig kunnen slinken en het vocht kan verdampen.
- Verwarm in een braadpan wat olijfolie en fruit daarin de uien. Zodra ze zacht en glazig zijn voeg je de champignons toe en knijp je de tenen knoflook erbij. Strooi vervolgens de tacokruiden, chili-, komijn- en korianderpoeder erover en schep alles goed door. Voeg de gepelde tomaten samen met het sap en de tomatenpuree toe en roer opnieuw alles door.
- Maak de blikjes met de kidneybonen en de maïskorrels open, leeg ze in een vergiet of zeef, spoel af met koud water, laat goed uitlekken en voeg bij het tomatenmengsel. Schep alles goed door elkaar en laat 15 minuten zachtjes stoven.
- Spoel ondertussen de linzen af en laat goed uitlekken en schep ze na 15 minuten door de chili sin carne en warm alles nog eens goed door zodat ook de linzen op temperatuur komen.
- Schep de chili sin carne in een mooie schaal, bestrooi met wat grof gehakte koriander en geraspte kaas.Eet smakelijk!
Deel dit recept:
Tips:
Lekker met vers gemaakt plat brood.
Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!