Chili con carne - Een simpele maar o zo lekkere bonenschotel. Lekker met Turks brood en nacho's erbij.

Chili con carne

Een simpele maar o zo lekkere bonenschotel. Lekker met Turks brood en nacho's erbij.
Direct naar het recept

Het was alweer een flinke tijd geleden dat we chili con carne hebben gegeten. En eigenlijk begrijp ik niet zo goed waarom ik het al zolang niet meer op tafel heb gezet. Het is simpel om te maken, het is voedzaam en ook nog eens erg lekker. Hoogste tijd dus om het weer eens te maken en het recept met jullie te delen.

Traditioneel bestaat een chili con carne uit vlees, chilipeper, bonen en tomaten. Als smaakmakers worden meestal uien en knoflook toegevoegd. Ik hou ervan om extra maïs toe te voegen. De gele korrels geven het gerecht een vrolijke kleur en het smaakt gewoon goed. Serveer de chili met nacho’s en Turks brood en je hebt een complete maaltijd. Maar ook een simpele salade misstaat er niet bij. Of doe eens gek en bestrooi de chili con carne met geraspte kaas en gratineer onder een hete grill. Je ziet, je kan alle kanten op met dit gerecht.

Chili con carne - Een simpele maar o zo lekkere bonenschotel. Lekker met Turks brood en nacho's erbij.

Chili con carne

1 stem, stem ook
Hoeveelheid: 2 -3 personen

Ingrediënten: 

  • 250 gr mager gehakt
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blik gepelde tomaten, 400 gr
  • 1 groot blikje tomatenpuree, 140 gr
  • 1 blik kidneybonen, 310 gr
  • 1 blik maïs, 300 gr
  • 1 zakje tacokruiden voor 400 gr gehakt
  • chilipoeder, naar smaak
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • olijfolie
Bewaren

Leestip: Eiwitpoeder: nuttig of overbodig? Lees mijn uitleg en vorm je eigen mening…

Aan de slag:

  • Doe de kidneybonen en maïskorrels in een vergiet, spoel af en laat goed uitlekken.
  • Verwarm een beetje olijfolie in een braadpan en fruit daarin de uien. Zodra ze zacht en glazig zijn voeg je het gehakt toe en bakt dit rul. Bij gebruik van mager gehakt zal er weinig vet vrijkomen en hoef je dit niet af te gieten. Heb je toch veel vrijkomend vet giet dit dan af voordat je verder gaat.
  • Zodra het gehakt gaar is strooi je de tacokruiden, chili-, komijn- en korianderpoeder erover en knijp je de tenen knoflook erbij. Roer alles goed door en laat nog even garen. Voeg dan de gepelde tomaten samen met het sap en de tomatenpuree toe en roer goed door het gehaktmengsel. Maak tijdens het roeren de tomaat klein(er). Voeg tot slot de kidneybonen en de maïs toe, schep alles nog eens goed door elkaar en laat 15 minuten zachtjes stoven.
  • Schep de chili con carne in een mooie schaal en serveer met Turks brood en nacho's.
    Eet smakelijk!

Deel dit recept:

Tips:

Tacokruiden kan je ook heel goed zelf mengen

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Mariette is een gepassioneerd kookliefhebber met een voorliefde voor kleurrijke gerechten en makkelijk verkrijgbare ingrediënten. Van jongs af aan is de keuken haar favoriete plek. Op Overetengesproken.nl deelt ze recepten en praktische tips, trucs en culinaire inspiratie. Oog voor duurzaamheid en diervriendelijke ingrediënten heeft ze van huis uit meegekregen.

5 from 1 vote

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept




2 reacties

  1. Ik heb deze vandaag 28 september gemaakt.
    En dit is echt zeer lekker, was even aan het voorproeven voor vanavond, moet ik mee stoppen anders blijft er niets over.
    Heb vegan gehakt gebruikt, das het enige verschil.
    Bedankt voor dit lekkere recept.