Header Overetengesproken.nl
Chili con carne

Chili con carne

 |  Geen reacties
19 Shares

Het was alweer een flinke tijd geleden dat we chili con carne hebben gegeten. En eigenlijk begrijp ik niet zo goed waarom ik het al zolang niet meer op tafel heb gezet. Het is simpel om te maken, het is voedzaam en ook nog eens erg lekker. Hoogste tijd dus om het weer eens te maken en het recept met jullie te delen.

Traditioneel bestaat een chili con carne uit vlees, chilipeper, bonen en tomaten. Als smaakmakers worden meestal uien en knoflook toegevoegd. Ik hou ervan om extra maïs toe te voegen. De gele korrels geven het gerecht een vrolijke kleur en het smaakt gewoon goed. Serveer de chili met nacho’s en Turks brood en je hebt een complete maaltijd. Maar ook een simpele salade misstaat er niet bij. Of doe eens gek en bestrooi de chili con carne met geraspte kaas en gratineer onder een hete grill. Je ziet, je kan alle kanten op met dit gerecht.

Chili con carne - Een simpele maar o zo lekkere bonenschotel. Lekker met Turks brood en nacho's erbij.

Chili con carne

Een simpele maar o zo lekkere bonenschotel. Lekker met Turks brood en nacho's erbij.
Hoeveelheid 2 -3 personen

Ingrediënten

  • 250 gr mager gehakt
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blik gepelde tomaten (400 gr)
  • 1 groot blikje tomatenpuree (140 gr)
  • 1 blik kidneybonen (310 gr)
  • 1 blik maïs (300 gr)
  • 1 zakje tacokruiden voor 400 gr gehakt
  • chilipoeder, naar smaak
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • olijfolie

Aan de slag

  1. Doe de kidneybonen en maïskorrels in een vergiet, spoel af en laat goed uitlekken.
  2. Verwarm een beetje olijfolie in een braadpan en fruit daarin de uien. Zodra ze zacht en glazig zijn voeg je het gehakt toe en bakt dit rul. Bij gebruik van mager gehakt zal er weinig vet vrijkomen en hoef je dit niet af te gieten. Heb je toch veel vrijkomend vet giet dit dan af voordat je verder gaat.
  3. Zodra het gehakt gaar is strooi je de tacokruiden, chili-, komijn- en korianderpoeder erover en knijp je de tenen knoflook erbij. Roer alles goed door en laat nog even garen. Voeg dan de gepelde tomaten samen met het sap en de tomatenpuree toe en roer goed door het gehaktmengsel. Maak tijdens het roeren de tomaat klein(er). Voeg tot slot de kidneybonen en de maïs toe, schep alles nog eens goed door elkaar en laat 15 minuten zachtjes stoven.

  4. Schep de chili con carne in een mooie schaal en serveer met Turks brood en nacho's.

    Eet smakelijk!

Tips

Tacokruiden kan je ook heel goed zelf mengen


Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en volg mij via
INSTAGRAM, FACEBOOK en PINTEREST
of meld je aan voor de
NIEUWSBRIEF

Geef een reactie