Header Overetengesproken.nl
Cheesy nacho’s met tomatensalsa en guacamole

Cheesy nacho’s met tomatensalsa en guacamole

 |  Geen reacties
35 Shares

Nacho’s, daar kan ik soms ineens zo’n zin in hebben. En dan niet even snel een handje uit de zak nemen maar lekker met gesmolten kaas op een borrelplank. Schaaltjes met tomatensalsa, guacamole en zure room erbij en smullen maar. En heel soms kleed ik de borrelplank nog wat extra aan door er met tacokruiden rul gebakken gehakt over te strooien. Cheesy nacho’s, ik kan daar zo van genieten…

Zo’n plank met cheesy of zelfs loaded nacho’s is niet alleen lekker bij de borrel maar ook prima geschikt als ongedwongen zaterdagavond maaltijd. Met z’n allen rond de tafel, luisteren naar de verhalen die verteld worden en ondertussen snoepen van de warme nacho’s. Ohhh, ik krijg gelijk alweer trek. Serveer er -mini- burrito’s en wat extra rauwkost bij en je hebt een complete maaltijd.

Doorgaans gebruik ik rode pepertjes. Jonge pepers zijn groen en naarmate ze langer aan de plant hangen kleuren ze rood en neemt de smaakintensiteit/pittigheid/hitte toe. Omdat wij wel van heet houden kies ik dus doorgaans voor rode pepers. Dit keer gebruikte ik echter een black bullet van AH die afgelopen juli in de Foodybox zat. Het pepertje -een groene jalapeño- is heerlijk pittig maar niet alles overheersend heet. Doordat het pepertje jonger is dan z’n rode broertje/zusje is ie nog lekker knapperig. En dat ie minder pittig is geeft weer een heel andere smaakbeleving. Je kan er meer van gebruiken waardoor je steeds op een pittig stukje bijt zonder dat het gerecht loeiheet wordt. Ik was aangenaam verrast en ga vaker een groen pepertje gebruiken.

Cheesy nacho's met tomatensalsa en guacamole - Gezellig als borrelhapje maar ook heerlijk als avondmaaltijd. Makkelijk te maken en super lekker!

Cheesy nacho's met tomatensalsa en guacamole

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

  • naturel nacho's
  • geraspte jong belegen kaas
  • paprikapoeder
  • zure room
  • 1 portie guacamole

Voor de tomatensalsa:

  • 3 trostomaten
  • 1 eetlepel fijngehakte bieslook, plus extra voor de garnering
  • 1 eetlepel fijngesneden rode ui, plus extra voor de garnering
  • black bullet of groene jalapeño, naar smaak
  • vers geperste knoflook

Extra benodigdheden:

  • 1 vel bakpapier

Aan de slag

Voor de guacamole:

  1. Maak de guacamole volgens de aanwijzingen van dit recept. Schep de guacamole op een schaaltje.

Voor de tomatensalsa:

  1. Snij de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en zaadjes en snij in kleine stukjes.
  2. Rol de black bullet over het aanrecht om de zaadjes los te maken, snij het kapje eraf en schudt de zaadjes eruit. Snij dunne ringetjes af en hak die fijn.

  3. Meng de tomaten met de gehakte bieslook en de rode ui. Voeg naar smaak black bullet/jalapeño toe. Proef en breng op smaak met wat zout. Schep de tomatensalsa op een schaaltje.

Voor de cheesy nacho's:

  1. Leg een vel bakpapier op een bakplaat, verdeel er wat nacho's over, bestrooi met geraspte kaas, leg er nog een laag nacho's op en top af met een laatste laag kaas en wat paprikapoeder. Plaats de bakplaat in het midden van een op 180ºC hete lucht voorverwamde oven en warm de nachos op tot de kaas is gesmolten.

  2. Leg het vel bakpapier met de cheesy nacho's op een borrelplank, bestrooi met wat bieslook en rode ui en schep er wat zure room naast of op. Zet de schaaltjes tomatensalsa en guacamole ernaast en serveer direct.

    Eet smakelijk!

Tips

  1. Voor loaded nacho's kan je in plaats van gehakt ook het vlees uit saucijzen- of merguezworstjes rul bakken en over de nacho's te verdelen. Echt lekker!
  2. Een Mexicaanse salade met linzen en avocado smaakt er ook goed bij.
Dit recept bevat een toegestuurde product (black bullet).
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie