Header Overetengesproken.nl
Carpaccio wraps

Carpaccio wraps

 |  4 reacties
13K Shares

Terwijl ik dit schrijf hebben we in Nederland (lokaal) een hittegolf te pakken. Reden genoeg dus om een Mediterraan tempo aan te houden. Ofwel tijdens de koele uurtjes van de dag werken, ’s middags genieten van het mooie weer en ’s avonds lekker buiten eten.

Omdat je met dit warme weer natuurlijk liever buiten zit dan binnen in de keuken heb ik vandaag een leuk recept voor carpaccio wraps. De wraps zijn licht, lekker en snel klaar. Wat mij betreft een ideaal recept voor zomerse dagen. Je kan ze namelijk zowel als lunch, avondmaaltijd of als borrelhapje gebruiken. Of wikkel ze in wat aluminiumfolie of bakpapier en neem ze mee voor onderweg of op het strand.

Carpaccio wraps - Vrolijk uitziende wraps met carpaccio, pesto, rucola, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas. Staat in een handomdraai op tafel!

Carpaccio wraps

Vrolijk uitziende wraps met carpaccio, pesto, rucola, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas. Staat in een handomdraai op tafel!
Hoeveelheid 2 wraps

Ingrediënten

  • 2 wraps
  • 125 gr carpaccio
  • 1,5 eetlepel pesto
  • 1,5 eetlepel goede mayonaise
  • rucola
  • 20 gr pijnboompitjes
  • (vers) geraspte Parmigiano Reggiano

Aan de slag

  1. Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan tot ze mooi goudbruin zijn en laat vervolgens afkoelen.
  2. Roer de pesto en mayonaise door elkaar en besmeer de wraps ermee. Beleg vervolgens met de carpaccio en verdeel er wat rucola over. Strooi er tot slot nog pijnboompitjes en lekker veel geraspte Parmezaan over. Rol de wraps op en snij doormidden. Zet de wraps eventueel vast met een sierlijke cocktailprikker. Gebruik je de wraps als borrelhapje? Snij ze dan in kleine rolletjes.

    Eet smakelijk!

Tips

Zin in variatie? Maak ook eens wraps met geroosterde paprika of gerookte kipfilet.

4 Reacties

  1. Alice
    | Beantwoorden

    Hoeveel kcal zijn ze per wrap?

    • Mariette
      | Beantwoorden

      Eerlijk gezegd heb ik geen idee. Ik ben geen voedingsdeskundige en kan daar geen uitspraken over doen.

  2. Annette
    | Beantwoorden

    Heerlijk hapje, al een paar x gemaakt en smakelijk ovntvangen . Snel gemaakt.

Geef een reactie