Deze carpaccio van bietjes, geitenkaas en veldsla is verrassend lekker! Pas als je goed kijkt zie dat het geen vlees is.

Carpaccio van bietjes, geitenkaas en veldsla

Deze carpaccio van bietjes, geitenkaas en veldsla is verrassend lekker! Pas als je goed kijkt zie dat het geen vlees is.
Direct naar het recept

Vandaag heb ik een heel leuk voorgerecht voor je: carpaccio van bietjes, geitenkaas en veldsla. Ja, inderdaad een carpaccio zonder vlees maar door de kleuren valt het niet gelijk op. Ideaal dus als je zowel vleeseters als vegetariërs te eten hebt. Maar vergis je niet: ook voor vleeseters is dit een erg lekker voorgerecht. De aardse smaken van de bietjes, walnoten en veldsla combineren erg goed met de geitenkaas en de honing mosterdsaus.

In de ingrediëntenlijst staat 400 gr bietjes. Dit lijkt misschien veel maar tijdens het snijden breken er altijd wel een paar plakjes. Ook de kopjes en de kontjes van de bietjes vallen af omdat ze niet mooi zijn. Al met al moet je dus rekening houden met wat snijverlies. Dat snijverlies gooi je natuurlijk niet weg maar hap je tussen de bedrijven door lekker weg met een beetje van het sausje. Enne, maak de carpaccio’s vooral royaal op met geitenkaas, veldsla en noten. Voor de foto heb ik de carpaccio’s rustig en beheerst opgemaakt omdat een vol bord nou eenmaal niet zo fraai toont op een foto. Maar gelijk daarna heb ik er extra geitenkaas, veldsla en walnoot op gedaan en hebben ze met smaak opgegeten.

Deze carpaccio van bietjes, geitenkaas en veldsla is verrassend lekker! Pas als je goed kijkt zie dat het geen vlees is.

Carpaccio van bietjes, geitenkaas en veldsla

Geef je waardering
Hoeveelheid: 4 porties

Ingrediënten: 

  • 400 gr gekookte bietjes
  • 100-150 gr zachte geitenkaas
  • zakje veldsla
  • 2 handjes gepelde walnoten grof gehakt
  • 2-3 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 eetlepels honing

Aan de slag:

  • Roer van de mayonaise, mosterd en honing een glad sausje.
  • Dep de bietjes goed droog en snij ze in dunne plakjes. Dit gaat het makkelijkst op een mandoline. Verdeel de plakjes over 4 borden. De laag bietjes mag best royaal zijn!
  • Leg midden op de bietjes een handje veldsla.
  • Brokkel de geitenkaas losjes over de borden en bestrooi met de gehakte walnoten. Drizzel er vlak voor het opdienen -of zelfs pas aan tafel- wat honing-mosterdsaus over. Serveer de carpaccio van bietjes, geitenkaas en veldsla direct anders want de kaas en het sausje kleuren snel rood.
    Eet smakelijk!

Tips:

  1. In plaats van veldsla kan je natuurlijk ook rucola gebruiken.
  2. In plaats van stukjes geitenkaas kan je ook quenelles of bolletjes geitenkaasmousse gebruiken.

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept