Klassieke carpaccio op zelfgemaakte truffel toast. Parmezaanse kaas, truffelmayonaise en pijnboompitten maken het af. Feestelijk en lekker!

Carpaccio torentjes op truffel toast

Klassieke carpaccio met een twist van truffel en stijvol opgemaakt met behulp van een serveerring. Snippers Parmezaanse kaas, truffelmayonaise en geroosterde pijnboompitten maken het af. Een feestelijk en lekker voorgerecht!
Direct naar het recept

Wat is een serveerring en hoe gebruik je die?

Een serveerring, ook wel garneerring of kookring genoemd, is een veelzijdig keukenhulpje waar je gerechten stijlvol mee opmaakt. In de cilindervormige roestvrij stalen ring stapel je de ingrediënten gemakkelijk in laagjes op elkaar. Met de aanduwer kan je de laagjes aandrukken en bij het verwijderen van de ring houdt het de ingrediënten op z’n plek. Serveerringen kun je ook prima gebruiken als uitsteker of in de oven als bakring.

Met een serveerring geef je gerechten een professionele look. Denk aan een perfect ronde steak tartaar, tomatentartaar, torentjes van romige risotto of zijdezachte puree met topping of een feestelijk dessert. Gebruik je ze als bakringen dan maak je er prachtige mini taartjes mee. Ook ideaal voor mini no bake speculoos cheesecake.

Tip: het werkt wel zo makkelijk en efficiënt als je meerdere serveeringen gebruikt. De serveerringen van Xenos werken fijn en zijn niet duur. Gun jezelf het gemak en haal er een paar in huis.

Klassieke carpaccio op zelfgemaakte truffel toast. Parmezaanse kaas, truffelmayonaise en pijnboompitten maken het af. Feestelijk en lekker!

Carpaccio torentjes op truffel toast

Geef je waardering
Hoeveelheid: 4 personen

Ingrediënten: 

Voor de truffeltoast:

  • 4 sneetjes casino wit

Voor de carpaccio torentjes:

  • 200 gr carpaccio
  • 40 gr pijnboompitten
  • 1 pot truffelmayonaise
  • 2 handjes veldsla
  • blok Parmezaanse kaas, grof geraspt

Keukengerei:

Bewaren

Leestip: Eiwitpoeder: nuttig of overbodig? Lees mijn uitleg en vorm je eigen mening…

Aan de slag:

  • Rooster de pijnboompitjes en schep truffelmayonaise in een spuitzak. Bewaar de gevulde spuitzak in de koelkast en de afgekoelde nootjes in een afgedekt schaaltje.
    Tip: zet de spuitzak tijdens het vullen in een hoog glas.
    Carpaccio torentjes op truffel toast - bereiding - truffelmay in spuitzak
  • Steek met de serveerring rondjes uit de sneetjes casino wit. Besmeer de bovenzijdes met truffelmayo en leg met de besmeerde kant naar onder in een hete koekenpan. Besmeer de bovenkant van het brood, keer als de onderkant goudbruin is en bak de andere zijde goudbruin. Neem uit de truffel toasts uit de pan en laat op een taartrooster afkoelen.
    Tip: gebruik een grote koekenpan zodat je ze alle 4 tegelijk kunt bakken.
    Carpaccio torentjes op truffel toast - bereiding - truffel toast maken
  • Zet de serveerring in het midden van het bord en leg de truffel toast erin. Leg er wat veldsla op en vervolgens de carpaccio. Verwijder voorzichtig de serveerring en maak de rest van de borden op.
    Tip: gebruik meerdere serveerringen zodat je sneller kunt werken.
  • Knip het puntje van de spuitzak en spuit truffelmayonaise over de carpaccio torentjes, bestrooi met geroosterde pijnboompitjes en Parmezaanse kaas.
    Eet smakelijk!

Deel dit recept:

Tips:

  1. Om het voorgerecht extra te laten shinen dekte ik de tafel met een groen tafelkleed, bijpassende katoenen servetten met gouden servetringen, gouden bestek en gebruikte ik beige Roots ontbijtborden en groene Caro dinerborden als onderbord. Champagnecoupes voor een fijne bubbel maakten mijn tafel compleet. En alles shop je -net als de serveerringen en spuitzakken– eenvoudig bij Xenos.
    Klassieke carpaccio op zelfgemaakte truffel toast. Parmezaanse kaas, truffelmayonaise en pijnboompitten maken het af. Feestelijk en lekker!
  2. Als je dan toch bij Xenos bent, neem dan gelijk op de foodafdeling truffelmayo en pijnboompitjes mee. Hoef je alleen nog langs de supermarkt voor carpaccio, Parmezaanse kaas en een zak gemengde sla.

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Dit recept is gemaakt door: Mariette

Mariette is een gepassioneerd kookliefhebber met een voorliefde voor kleurrijke gerechten en makkelijk verkrijgbare ingrediënten. Van jongs af aan is de keuken haar favoriete plek. Op Overetengesproken.nl deelt ze recepten en praktische tips, trucs en culinaire inspiratie. Oog voor duurzaamheid en diervriendelijke ingrediënten heeft Mariette van huis uit meegekregen.

Deze blogpost heb ik geschreven in samenwerking met Xenos.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept