Header Overetengesproken.nl
Cannelloni met spinazie en ricotta

Cannelloni met spinazie en ricotta

 |  2 reacties
11 Shares

Vandaag heb ik weer een lekker pastarecept voor jullie. Dit keer gevulde pastabuisjes of cannelloni met spinazie en ricotta in een lekkere tomatensaus. Voor dit recept heb ik mini cannelloni gebruikt maar je kan ook grote cannelloni gebruiken. Mini cannelloni worden ook wel paccheri genoemd.

Maak je graag je eigen pasta? Cannelloni is daar prima geschikt voor. Maak met je pastamachine mooie lasagnevellen en rol ze, voordat ze helemaal gedroogd zijn, tot mooie rolletjes. Je kan natuurlijk ook de vulling op de velletjes leggen en met vulling en al oprollen.

Cannelloni met spinazie en ricotta - Pastabuisjes gevuld met spinazie en ricotta in een lekkere tomatensaus en afgebakken met mozzarella en pijnboompitjes.

Cannelloni met spinazie en ricotta

Pastabuisjes gevuld met spinazie en ricotta in een lekkere tomatensaus en afgebakken met mozzarella en pijnboompitjes
Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gr)
  • 3 tenen knoflook
  • 1 ui, gesnipperd
  • gedroogde oregano basilicum en/of tijm
  • 225 gr diepvries spinazie ontdooid
  • 125 gr ricotta
  • ½ ei
  • 1 bol biologische buffelmozzarella
  • 10 gr geraspte parmezaanse kaas
  • 15 gr pijnboompitjes
  • 18 mini cannelloni of paccheri
  • nootmuskaat
  • zout en peper
  • olie

Extra benodighden:

  • 1 spuitzak

Aan de slag

  1. Fruit de ui in een beetje olie tot ze glazig is, pers 2 tenen knoflook erbij en voeg lekker wat oregano, basilicum en/of tijm toe. Schep nog even goed om en voeg dan gelijk de gepelde tomaten (inclusief sap) en de tomatenpuree toe. Schep alles goed door elkaar en laat de saus met een deksel op de pan zeker een kwartier zachtjes pruttelen. Proef en breng eventueel op smaak met wat zout en peper.
  2. Knijp het overtollige vocht uit de ontdooide spinazie, roer er de ricotta, geraspte parmezaanse kaas en een ½ ei door. Knijp er 1 teen knoflook boven uit, rasp wat nootmuskaat erbij en schep de vulling nog eens goed door elkaar. Proef en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Schep de vulling in een (wegwerp)spuitzak en bewaar tot gebruik in de koelkast.

  3. Verdeel iets minder dan de helft van de saus over de bodem van een ovenschaal. Knip indien nodig de punt van de spuitzak en vul één voor één de mini cannelloni met de vulling. Leg de gevulde pasta in de schaal en verdeel de saus erover.
  4. Snij de mozzarella in blokjes en verdeel over de ovenschotel. Strooi tenslotte de pijnboompitjes over de schotel en dek het geheel af met aluminiumfolie. Zet de schaal met folie en al in het midden van een op 180°C hete licht voorverwarmde oven. Verdwijnen na 20 minuten het aluminiumfolie en bak in nog eens 20 minuten goudbruin af.
  5. Haal de schotel uit de oven en laat iets afkoelen alvorens de cannelloni met spinazie en ricotta te serveren.

    Eet smakelijk!

Tips

Deze pastaschotel is prima van tevoren te bereiden. Naar keuze bak je de schotel al helemaal af en warm je hem later weer op of je bewaart de nog niet afgebakken schotel in de koelkast, strooit op het laatst de pijnboompitjes erover en bakt hem alsnog af.

2 Reacties

  1. Susanne
    | Beantwoorden

    10 gram geraspte parmezaanse kaas? Is dat niet wat overdreven?

    • Mariette
      | Beantwoorden

      Beste Susanne, een beetje Parmezaanse kaas door de vulling geeft echt een lekkerder smaak dan wat extra zout toevoegen. 10 gram is misschien niet handig omschreven, een handje Parmezaanse kaas is wellicht duidelijker. Ik zal dat aanpassen.

Geef een reactie