Cannelloni met spinazie en ricotta - Pastabuisjes gevuld met spinazie en ricotta in een lekkere tomatensaus en afgebakken met mozzarella en pijnboompitjes.

Cannelloni met spinazie en ricotta

Pastabuisjes gevuld met spinazie en ricotta in een lekkere tomatensaus en afgebakken met mozzarella en pijnboompitjes
Direct naar het recept

Vandaag heb ik weer een lekker pastarecept voor jullie. Dit keer gevulde pastabuisjes of cannelloni met spinazie en ricotta in een lekkere tomatensaus. Voor dit recept heb ik mini cannelloni gebruikt maar je kan ook grote cannelloni gebruiken. Mini cannelloni worden ook wel paccheri genoemd.

Maak je graag je eigen pasta? Cannelloni is daar prima geschikt voor. Maak met je pastamachine mooie lasagnevellen en rol ze, voordat ze helemaal gedroogd zijn, tot mooie rolletjes. Je kan natuurlijk ook de vulling op de velletjes leggen en met vulling en al oprollen.

Cannelloni met spinazie en ricotta - Pastabuisjes gevuld met spinazie en ricotta in een lekkere tomatensaus en afgebakken met mozzarella en pijnboompitjes.

Cannelloni met spinazie en ricotta

Geef je waardering
Hoeveelheid: 2 personen

Ingrediënten: 

  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 blik tomatenpuree, 70 gr
  • 3 tenen knoflook
  • 1 ui, esnipperd
  • gedroogde oregano basilicum en/of tijm
  • 225 gr diepvries spinazie ontdooid
  • 125 gr ricotta
  • ½ ei
  • 1 bol biologische buffelmozzarella
  • 10 gr geraspte parmezaanse kaas
  • 15 gr pijnboompitjes
  • 18 mini cannelloni of paccheri
  • nootmuskaat
  • zout en peper
  • olie

Extra benodighden:

  • 1 spuitzak
Bewaren

Leestip: Eiwitpoeder: nuttig of overbodig? Lees mijn uitleg en vorm je eigen mening…

Aan de slag:

  • Fruit de ui in een beetje olie tot ze glazig is, pers 2 tenen knoflook erbij en voeg lekker wat oregano, basilicum en/of tijm toe. Schep nog even goed om en voeg dan gelijk de gepelde tomaten (inclusief sap) en de tomatenpuree toe. Schep alles goed door elkaar en laat de saus met een deksel op de pan zeker een kwartier zachtjes pruttelen. Proef en breng eventueel op smaak met wat zout en peper.
  • Knijp het overtollige vocht uit de ontdooide spinazie, roer er de ricotta, geraspte parmezaanse kaas en een ½ ei door. Knijp er 1 teen knoflook boven uit, rasp wat nootmuskaat erbij en schep de vulling nog eens goed door elkaar. Proef en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Schep de vulling in een (wegwerp)spuitzak en bewaar tot gebruik in de koelkast.
  • Verdeel iets minder dan de helft van de saus over de bodem van een ovenschaal. Knip indien nodig de punt van de spuitzak en vul één voor één de mini cannelloni met de vulling. Leg de gevulde pasta in de schaal en verdeel de saus erover.
  • Snij de mozzarella in blokjes en verdeel over de ovenschotel. Strooi tenslotte de pijnboompitjes over de schotel en dek het geheel af met aluminiumfolie. Zet de schaal met folie en al in het midden van een op 180°C hete licht voorverwarmde oven. Verdwijnen na 20 minuten het aluminiumfolie en bak in nog eens 20 minuten goudbruin af.
  • Haal de schotel uit de oven en laat iets afkoelen alvorens de cannelloni met spinazie en ricotta te serveren.
    Eet smakelijk!

Deel dit recept:

Tips:

Deze pastaschotel is prima van tevoren te bereiden. Naar keuze bak je de schotel al helemaal af en warm je hem later weer op of je bewaart de nog niet afgebakken schotel in de koelkast, strooit op het laatst de pijnboompitjes erover en bakt hem alsnog af.

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Mariette is een gepassioneerd kookliefhebber met een voorliefde voor kleurrijke gerechten en makkelijk verkrijgbare ingrediënten. Van jongs af aan is de keuken haar favoriete plek. Op Overetengesproken.nl deelt ze recepten en praktische tips, trucs en culinaire inspiratie. Oog voor duurzaamheid en diervriendelijke ingrediënten heeft ze van huis uit meegekregen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept




4 reacties

  1. Rosalie schreef:

    de nootmuskaat staat wel bij de ingredienten maar komt niet in het recept terug,…

    1. Hallo Rosalie, de nootmuskaat wordt onder punt 2 bij de spinazie gevoegd. Waarschijnlijk heb je eroverheen gelezen. Dank je wel voor je bericht en fijne avond.

  2. Susanne schreef:

    10 gram geraspte parmezaanse kaas? Is dat niet wat overdreven?

    1. Beste Susanne, een beetje Parmezaanse kaas door de vulling geeft echt een lekkerder smaak dan wat extra zout toevoegen. 10 gram is misschien niet handig omschreven, een handje Parmezaanse kaas is wellicht duidelijker. Ik zal dat aanpassen.