Header Overetengesproken.nl
Caesar toast

Caesar toast

 |  Geen reacties
4 Shares

Variatie in wat je eet vind ik belangrijk. Wat mij betreft zou het gezegde ‘verandering van spijs doet eten’ best veranderd mogen worden in ‘variatie doet eten’. En dus geef ik regelmatig recepten een andere draai. Bijvoorbeeld de caesar salad. In plaats van croutons over de salade te strooien kan je natuurlijk ook de salade op toast serveren. En dan heb je ineens caesar toast: vergelijkbare receptuur maar toch een heel ander gerecht.

Doorgaans maak ik een caesar salad rechttoe rechtaan. Dus zonder toevoegingen als kip of avocado. Op toast daarentegen vind ik een paar plakjes kipfilet een lekkere aanvulling. Heb je van de vorige avond nog wat kipfilet over dan is caesar toast een ideale manier van restverwerking. Zo niet, dan kan ik je zeker aanraden speciaal voor deze toasts kipfilet te braden. Want oh wat zijn ze lekker.

Voor de dressing gebruikte ik duurzaam gevangen ansjovis van Fish tales. Ken jij Fish Tales al? In de vishandel is duurzaamheid moeilijk te controleren en om de keurmerken, MSC en ASC, is een hoop te doen. Bart van Olphen probeert dat met zijn bedrijf Fish Tales te veranderen. Vis van Fish Tales komt uitsluitend van vissers die transparant en op duurzame wijze werken. En om dat te garanderen worden de vissers regelmatig bezocht. Goed om te weten: hun tonijn is onlangs door Greenpeace aangewezen als de enige echte duurzame tonijn. Perfect voor een tonijnsalade of op brood en hun gerookte sockeye zalm (o.a. bij AH) smaakt super in een tompouce van sesamkrokantjes.

Caesar toast - Leuke variatie op de overheerlijke caesarsalad. Surf en turf op toast. Lekker als lunch of tussendoortje.

Ingrediënten voor 4 stukken toast

  • 1 grote kipfilet
  • (baby) romaine sla
  • 2 hardgekookte eieren, gepeld
  • stuk parmezaanse kaas
  • 4 sneden brood
  • zout, peper en vers geraspte nootmuskaat
  • olijfolie

Voor de dressing:

  • 2 eetlepels goede of homemade mayonaise
  • ½ teentje knoflook
  • 2-3 ansjovisfilets
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 ruime eetlepel geraspte parmezaanse kaas
  • paar druppels worcestershire sauce
  • paar druppels citroensap

Aan de slag

Voor de toasts:
Besmeer de stukken brood aan beide zijden met olijfolie en toast/grill in een grillpan of tostiijzer tot ze mooi krokant zijn.

Voor de dressing:
Doe alle ingrediënten in een hakmolentje of blender en pureer tot een gladde saus.

De kipfilet:
Maak de kipfilet schoon en bestrooi met zout, peper en nootmuskaat.

Verwarm een koekenpan en voeg boter toe zodra de pan het is. Als de boter heet is bak je de kipfilet aan en laat rustig verder garen.
Zodra de kipfilet gaar is haal je ‘m uit de pan en laat op een bord afkoelen.

Opbouw van de toasts:
Snij de kipfilet en de gepelde eieren in plakjes.

Pluk de buitenste bladeren van de sla, gooi lelijke stukken weg en beleg de toast rijkelijk met romaine sla.

Verdeel de plakjes kipfilet over de toasts, drizzle er lekker wat caesar dressing over en beleg met plakjes ei. Rasp tenslotte flink wat parmezaanse kaas over de toasts en serveer op een bord op plank.

Eet smakelijk!

Tip: Gebruik eens knoflookolie in plaats van olijfolie om de sneden brood mee in te smeren.

Tip: Ook leuk als club sandwich.

Geef een reactie