Header Overetengesproken.nl
Bruschetta met oranje paprika

Bruschetta met oranje paprika

 |  Geen reacties
2 Shares

Over een paar dagen is het Koningsdag. Hopelijk met mooi weer zodat we volop kunnen genieten van alle buitenfestiviteiten. En bij zo’n feestelijke dag horen natuurlijk ook feestelijke hapjes. Vorig jaar maakte ik oranje soesjes, dit jaar bruschettas met oranje paprika.

De paprika’s kan je eventueel een dag van tevoren roosteren zodat je er op de dag zelf niet veel werk meer aan hebt. Tijdens het roosteren zullen de velletje van de paprika’s flink blakeren. Schrik daar niet van, dat is juist de bedoeling. Ze worden er niet alleen heerlijk zacht en zoet van, het zorgt er ook voor dat de velletjes makkelijk te verwijderen zijn.

Om de bruschettas verder zo makkelijk mogelijk te houden besmeerde ik ze met Heks’n kwarkspread. Heerlijk fris met de smaak van verse kruiden. Maar ook lekker licht omdat het gemaakt is met kwark in plaats van roomkaas. Gebruik je toch liever kruidenroomkaas? Dan is dit een lekker recept.

Bruschetta met oranje paprika - Feestelijke bruschetta die perfect geschikt is voor Koningsdag. Fris van smaak door de kwarkspread, zacht en zoet door de geroosterde paprika.

Ingrediënten

  • oranje paprika
  • rode (punt)paprika
  • 1 (afbak) ciabatta
  • Heks’n kwarkspread verse kruiden
  • gehakte verse peterselie
  • olijfolie

Aan de slag

Wrijf de gewassen paprika’s in met olijfolie en leg in een braadslede. Zet de braadslede in het midden van een op 200°C hete lucht voorverwarmde oven en rooster de paprika’s gedurende 30 minuten. Draai de paprika’s geregeld zodat ze aan alle kanten zacht worden èn enigszins blakeren. Donkere/zwarte velletjes zijn niet erg, die worden straks toch verwijderd.

Zodra de paprika’s klaar zijn doe je ze over in een glazenschaal en dek af met plasticfolie. Laat de paprika’s een kwartiert staan en maak dan schoon door de velletjes, kronen en zaadlijsten te verwijderen. Snij de paprika in reepjes of blokjes.

Bak de ciabatta af volgens de gebruiksaanwijzing en snij in plakjes.

Bestrijk de plakjes brood dun met wat olijfolie en rooster in een grill- of koekenpan knapperig en goudbruin.

Besmeer de afgekoelde bruschettas met de Heks’n kwarkspread, verdeel de paprika erover en leg overal nog een toefje kwarkspread op. Bestrooi met de gehakte peterselie en serveer.

Eet smakelijk!

Tip: Geen zin om paprika’s te roosteren? Gebruik dan geroosterde paprika’s uit een pot. Laat wel goed uitlekken voordat je de paprika’s op de bruschetta’s legt.

Dit artikel/recept bevat een toegestuurd product (oranje paprika).
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in en ontvang
elke vrijdag GRATIS:

..

Inschrijven nieuwsbrief