Bruschetta met oranje paprika - Feestelijk en kleurijk hapje met frisse kwarkspread en geroosterde paprika. Perfect voor Koningsdag.

Bruschetta met oranje paprika

Feestelijk en kleurijk hapje met frisse kwarkspread en geroosterde paprika. Perfect voor Koningsdag.
Direct naar het recept

Over een paar dagen is het Koningsdag. Hopelijk met mooi weer zodat we volop kunnen genieten van alle buitenfestiviteiten. En bij zo’n feestelijke dag horen natuurlijk ook feestelijke hapjes. Vorig jaar maakte ik oranje soesjes, dit jaar bruschettas met oranje paprika.

De paprika’s kan je eventueel een dag van tevoren roosteren zodat je er op de dag zelf niet veel werk meer aan hebt. Tijdens het roosteren zullen de velletje van de paprika’s flink blakeren. Schrik daar niet van, dat is juist de bedoeling. Ze worden er niet alleen heerlijk zacht en zoet van, het zorgt er ook voor dat de velletjes makkelijk te verwijderen zijn.

Om de bruschettas zo makkelijk mogelijk te houden besmeerde ik ze met kruidenroomkaas. Kruidenroomkaas kan je natuurlijk kopen maar het is ook heel makkelijk om zelf maken. Check mijn recept voor een broodje kruidenroomkaas maar eens en maak zelf ook de lekkerste kruidenroomkaas.

Bruschetta met oranje paprika - Feestelijk en kleurijk hapje met frisse kwarkspread en geroosterde paprika. Perfect voor Koningsdag.

Bruschetta met oranje paprika

Geef je waardering
Hoeveelheid: 8 -10 bruschetta

Ingrediënten: 

 • oranje paprika
 • rode puntpaprika
 • 1 afbak ciabatta
 • kruidenroomkaas
 • verse peterselie, gehakt
 • olijfolie

Aan de slag:

 • Wrijf de gewassen paprika’s in met olijfolie en leg in een braadslede. Zet de braadslede in het midden van een op 200°C hete lucht voorverwarmde oven en rooster de paprika’s gedurende 30 minuten. Draai de paprika’s geregeld zodat ze aan alle kanten zacht worden èn enigszins blakeren. Donkere/zwarte velletjes zijn niet erg, die worden straks toch verwijderd.
 • Zodra de paprika’s klaar zijn doe je ze over in een glazenschaal en dek af met plasticfolie. Laat de paprika’s een kwartiert staan en maak dan schoon door de velletjes, kronen en zaadlijsten te verwijderen. Snij de paprika in reepjes of blokjes.
 • Bak de ciabatta af volgens de gebruiksaanwijzing en snij in plakjes.
 • Bestrijk de plakjes brood dun met wat olijfolie en rooster in een grill- of koekenpan knapperig en goudbruin.
 • Besmeer de afgekoelde bruschettas met de Heks’n kwarkspread, verdeel de paprika erover en leg overal nog een toefje kwarkspread op. Bestrooi met de gehakte peterselie en serveer.
  Eet smakelijk!

Tips:

Geen zin om paprika’s te roosteren? Gebruik dan geroosterde paprika’s uit een pot. Laat wel goed uitlekken voordat je de paprika’s op de bruschetta’s legt.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Dit recept bevat een toegestuurd product (oranje paprika).
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept