Bruschetta met mozzarella en tomaat
In de Italiaanse keuken weten ze met weinig ingrediënten super smaakvolle gerechten te maken. Neem bijvoorbeeld mozzarella en tomaat voeg een pizzabodem en wat verse basilicum toe en je hebt een overheerlijke pizza Margherita. Of snij voor een inslata caprese wat tomaat en mozzarella in plakjes, schik mooi op een bord, besprenkel met wat olijfolie, garneer met pesto of blaadjes basilicum en maak af met wat versgemalen. Maar er is uiteraard nog veel meer mogelijk. Bijvoorbeeld bruschetta met mozzarella en tomaat.
Deze bruschetta doen net als de Margherita en de caprese de kleuren van de Italiaanse vlag eer aan. Vandaag echter niet met basilicum maar met rucola. Wist je dat rucola al eeuwenlang in landen rond de Middellandse Zee wordt verbouwd maar pas sinds de jaren tachtig bij ons bekend is? Ondanks die relatief korte periode dat wij rucola kennen is het inmiddels een vaste waarde in het saladeschap en is het breed verkrijgbaar. Gelukkig maar want de combinatie van tomaat, mozzarella en rucola is echt heerlijk.
Het recept van vandaag is heerlijk als lunch, avondmaaltijd of als borrelhapje. Pas gewoon de hoeveelheid en het formaat van de bruschetta’s aan op de gelegenheid. Krijg je eters of heb je een drukke dag voor de boeg? Het mengsel van de mozzarella en tomaat is snel gemaakt en kan ook prima ruim tevoren worden gemaakt. In dat laatste geval hoef je op het moment suprême alleen nog de sneden brood op te maken. Zo geniet je supersnel van deze vrolijk uitziende bruschetta.
Bruschetta met mozzarella en tomaat
Ingrediënten:
- 6 (dikke) sneden (getoast) boerenbrood
- 250 gr snacktomaatjes
- 125 mozzarella
- rucola
- olijfolie
- zout en vers gemalen peper
Leestip: Eiwitpoeder: nuttig of overbodig? Lees mijn uitleg en vorm je eigen mening…
Aan de slag:
- Snij de tomaatjes doormidden, verwijder de zaadjes, snij in kleine stukjes en doe in een ruime schaal.
- Snij de mozzarella in kleine dobbelsteentjes en voeg bij de gesneden tomaatjes. Bestrooi met wat zout en peper en meng goed door elkaar.
- Leg de sneden (getoast) boerenbrood op borden of een serveerplank en beleg rijkelijk met rucola. Verdeel het mozzarella-tomaat-mengsel over de sneden brood, drizzle er een lekkere scheut olijfolie over en maal er nog wat peper over.
Eet smakelijk!
Deel dit recept:
Tips:
Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!