Header Overetengesproken.nl
Bruschetta met mozzarella en tomaat

Bruschetta met mozzarella en tomaat

 |  Geen reacties
55 Shares

In de Italiaanse keuken weten ze met weinig ingrediënten super smaakvolle gerechten te maken. Neem bijvoorbeeld mozzarella en tomaat voeg wat verse basilicum en een pizzabodem toe en je hebt een overheerlijke pizza Margherita. Of snij de tomaat en mozzarella in plakjes, schik mooi op een bord, sprenkel er wat olijfolie over, garneer met wat pesto of blaadjes basilicum, maal er nog wat peper over en je geniet van een insalata caprese. Maar er is uiteraard nog veel meer mogelijk.

Bijvoorbeeld bruschetta met mozzarella en tomaat. Deze doet net als de Margherita en de caprese de kleuren van de Italiaanse vlag eer aan. Vandaag echter niet met basilicum maar met rucola. Wist je dat rucola al eeuwenlang in landen rond de Middellandse Zee wordt verbouwd maar pas sinds de jaren tachtig bij ons bekend is? Ondanks die relatief korte periode dat wij rucola kennen is het inmiddels een vaste waarde in het saladeschap en is het breed verkrijgbaar. Gelukkig maar want de combinatie van tomaat, mozzarella en rucola is echt heerlijk.

Het recept van vandaag kan je gebruiken als lunch, avondmaaltijd of als borrelhapje. Pas gewoon de hoeveelheid en het formaat van de bruschetta’s aan op de gelegenheid. Krijg je eters of heb je een drukke dag voor de boeg? Het mengsel van de mozzarella en tomaat is snel gemaakt maar leent zich ook prima om al eerder te worden klaargemaakt. In dat laatste geval hoef je op het moment zelf alleen nog de sneden brood op te maken en je geniet supersnel van deze vrolijk uitziende bruschetta.

Bruschetta met mozzarella en tomaat - Fijngesneden mozzarella en tomaat samen met wat rucola op (getoast) brood. Te lekker om vanaf te blijven.

Bruschetta met mozzarella en tomaat

Fijngesneden mozzarella en tomaat samen met wat rucola op (getoast) brood. Te lekker om vanaf te blijven.
Hoeveelheid 6 bruschetta's

Ingrediënten

  • 6 (dikke) sneden (getoast) boerenbrood
  • 250 gr snacktomaatjes
  • 125 mozzarella
  • rucola
  • olijfolie
  • zout en vers gemalen peper

Aan de slag

  1. Snij de tomaatjes doormidden, verwijder de zaadjes, snij in kleine stukjes en doe in een ruime schaal.
  2. Snij de mozzarella in kleine dobbelsteentjes en voeg bij de gesneden tomaatjes. Bestrooi met wat zout en peper en meng goed door elkaar.
  3. Leg de sneden (getoast) boerenbrood op borden of een serveerplank en beleg rijkelijk met rucola. Verdeel het mozzarella-tomaat-mengsel over de sneden brood, drizzle er een lekkere scheut olijfolie over en maal er nog wat peper over.

    Eet smakelijk!

Tips

Helemaal lekker als je de boterhammen of toast vooraf insmeert met een mengsel van wat olijfolie, knoflook en een snuf zout.

Geef een reactie