Header Overetengesproken.nl
Broodje vitello tonnato

Broodje vitello tonnato

met 6 reacties
168 Shares

Ook zo gek op een lekkere lunch en kan je wel een tip voor wat variatie gebruiken? Zoek niet verder, ik heb dé tip voor je! Maak eens een broodje vitello tonnato en scoor punten bij je tafelgenoten. Super lekker, ziet er leuk uit èn makkelijk om te maken.

Je weet inmiddels dat ik voor de presentatie van mijn gerechten graag shop bij Xenos. Dit keer viel ik voor de rustieke uitstraling van mangohouten plankjes en Lou Laguiole steakmessen. Ik hou van de combinatie van plankjes en steakmessen. Het ziet er niet alleen leuk uit je snijdt met steakmessen een broodjes ook zonder enige moeite doormidden. Een half broodje vitello tonnato eet net wat makkelijker vind ik altijd.

Op de foodafdeling spotte ik potjes kappertjes en kapperappeltjes, die gingen uiteraard ook gelijk in mijn mandje. En oh ja, de olijfolie in gouden wikkel is ook echt een aanrader. Staat bij mij inmiddels standaard in de kast.

Broodje vitello tonnato - Met deze lunch scoor punten bij je tafelgenoten. Super lekker, ziet er leuk uit èn makkelijk om te maken.
Broodje vitello tonnato - Met deze lunch scoor punten bij je tafelgenoten. Super lekker, ziet er leuk uit èn makkelijk om te maken.
5 van 1 stem
Print dit recept

Broodje vitello tonnato

Met deze lunch scoor punten bij je tafelgenoten. Super lekker, ziet er leuk uit èn makkelijk om te maken.

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

 • 2 broodjes
 • 100 gr (peper)rosbief
 • 100 gr uitgelekte tonijn, uit blik op olijfolie
 • 3 eetlepels mayonaise
 • 3 ansjovisfilets
 • 1 ruime eetlepel kappertjes
 • kneepje citroensap
 • olijfolie

Voor de garnering:

 • 2 kapperappeltjes
 • kappertjes
 • handje rucola

Aan de slag

 1. Blend de tonijn samen met de mayonaise, ansjovisfilets, kappertjes en een kneepje citroensap in een foodprocessor of hakmolentje van een staafmixer tot een gladde saus.

 2. Snij de broodjes open, besmeer met wat olijfolie en grill in een grillpan.

 3. Beleg de onderste helften van de broodjes met rosbief en schep er royaal tonijnmayonaise op. Garneer met wat rucola, een paar kappertjes en maak af met een kapperappeltje. Zet de kapje van het broodje er schuin tegenaan en serveer de broodjes.

  Eet smakelijk!

Tips

Extra lekker is het natuurlijk als je zelf bereidde rosbief gebruikt. Of wat dacht je van restjes bavette? Ook zo lekker om te gebruiken!

Pin dit recept gelijk op Pinterest zodat je het straks gemakkelijk terugvindt.

Broodje vitello tonnato - Met deze lunch scoor punten bij je tafelgenoten. Super lekker, ziet er leuk uit èn makkelijk om te maken.

Dit recept heb ik geschreven in samenwerking met Xenos.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Volg mij ook via Instagram, Facebook of Pinterest

Recept van mijn website gemaakt? Deel het op social media en tag @overetengesproken.nl zodat ik het niet mis.

Altijd op de hoogte van de nieuwste recepten? Meld je aan voor de wekelijkse Nieuwsbrief!

6 Antwoorden

 1. Ellie
  | Beantwoorden

  Maak dit regelmatig . Jongste zoon en ik zijn er gek op hmmmm.

 2. Marrie
  | Beantwoorden

  Bedoel je met smaakvol, dat het er mooi uitziet of dat het smakelijk is. In het laatste geval is het vol van smaak. Ik vind het er niet smaakvol uitzien. Ziet er wel smakelijk uit. Ga het zeker proberen.

  • Mariette
   | Beantwoorden

   Je hebt helemaal gelijk! Dank dat je me er op hebt gewezen, ga het gelijk aanpassen… En leuk om te horen dat het recept een keer gaat maken. Echt een heel erg lekker broodje.

  • Gerda
   | Beantwoorden

   Het recept van broodje vitello tonnato lijkt me super lekker… Ik ga het zeker maken want ik ben sowieso gek op rosbeef…
   Dankuwel voor het recept en groetjes uit België (Vlaanderen)

Laat een reactie achter

Recept waardering