Broodje vitello tonnato - Met deze lunch scoor punten bij je tafelgenoten. Super lekker, ziet er leuk uit èn makkelijk om te maken.

Broodje vitello tonnato

Met deze lunch scoor punten bij je tafelgenoten. Super lekker, ziet er leuk uit èn makkelijk om te maken.
Direct naar het recept

Ook zo gek op een lekkere lunch en kan je wel een tip voor wat variatie gebruiken? Zoek niet verder, ik heb dé tip voor je! Maak eens een broodje vitello tonnato en scoor punten bij je tafelgenoten. Super lekker, ziet er leuk uit èn makkelijk om te maken.

Je weet inmiddels dat ik voor de presentatie van mijn gerechten graag shop bij Xenos. Dit keer viel ik voor de rustieke uitstraling van mangohouten plankjes en Lou Laguiole steakmessen. Ik hou van de combinatie van plankjes en steakmessen. Het ziet er niet alleen leuk uit je snijdt met steakmessen een broodjes ook zonder enige moeite doormidden. Een half broodje vitello tonnato eet net wat makkelijker vind ik altijd.

Op de foodafdeling spotte ik potjes kappertjes en kapperappeltjes, die gingen uiteraard ook gelijk in mijn mandje. En oh ja, de olijfolie in gouden wikkel is ook echt een aanrader. Staat bij mij inmiddels standaard in de kast.

Broodje vitello tonnato - Met deze lunch scoor punten bij je tafelgenoten. Super lekker, ziet er leuk uit èn makkelijk om te maken.

Broodje vitello tonnato

2 stemmen, stem ook
Hoeveelheid: 2 personen

Ingrediënten: 

  • 2 broodjes
  • 100 gr (peper)rosbief
  • 100 gr uitgelekte tonijn, uit blik op olijfolie
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 3 ansjovisfilets
  • 1 ruime eetlepel kappertjes
  • kneepje citroensap
  • olijfolie

Voor de garnering:

  • 2 kapperappeltjes
  • kappertjes
  • handje rucola

Aan de slag:

  • Blend de tonijn samen met de mayonaise, ansjovisfilets, kappertjes en een kneepje citroensap in een foodprocessor of hakmolentje van een staafmixer tot een gladde saus.
  • Snij de broodjes open, besmeer met wat olijfolie en grill in een grillpan.
  • Beleg de onderste helften van de broodjes met rosbief en schep er royaal tonijnmayonaise op. Garneer met wat rucola, een paar kappertjes en maak af met een kapperappeltje. Zet de kapje van het broodje er schuin tegenaan en serveer de broodjes.
    Eet smakelijk!

Tips:

Extra lekker is het natuurlijk als je zelf bereidde rosbief gebruikt. Of wat dacht je van restjes bavette? Ook zo lekker om te gebruiken!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Recent gepubliceerd:

Dit recept heb ik geschreven in samenwerking met Xenos.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Deel dit recept/artikel!

5 from 2 votes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept




8 reacties

  1. Maak dit regelmatig . Jongste zoon en ik zijn er gek op hmmmm.

  2. Marrie schreef:

    Bedoel je met smaakvol, dat het er mooi uitziet of dat het smakelijk is. In het laatste geval is het vol van smaak. Ik vind het er niet smaakvol uitzien. Ziet er wel smakelijk uit. Ga het zeker proberen.

    1. Je hebt helemaal gelijk! Dank dat je me er op hebt gewezen, ga het gelijk aanpassen… En leuk om te horen dat het recept een keer gaat maken. Echt een heel erg lekker broodje.

      1. Marije schreef:

        Heel erg lekker en heel gemakkelijk te maken! Dit gerecht kende ik alleen zonder brood, als voorgerecht. Ik heb zelf in plaats van gewone kappertjes gefrituurde kappertjes toegevoegd als garnering. Zo krijg je een extra crunch. Bedankt voor het delen van jouw recept!

        1. Wat een goed idee om gefrituurde kappertjes te gebruiken. Heerlijke toevoeging. Dank voor de tip!

    2. Het recept van broodje vitello tonnato lijkt me super lekker… Ik ga het zeker maken want ik ben sowieso gek op rosbeef…
      Dankuwel voor het recept en groetjes uit België (Vlaanderen)