Broodje vitello tonnato
Ook zo gek op een lekkere lunch en kan je wel een tip voor wat variatie gebruiken? Zoek niet verder, ik heb dé tip voor je! Maak een broodje vitello tonnato en scoor punten bij je tafelgenoten. Of nou ja vitello tonnato, eigenlijk maak ik een broodje rosbief tonnato omdat ik het kalfsvlees vervang door rosbief. Super lekker, ziet er leuk uit èn makkelijk om te maken.
Je weet inmiddels dat ik voor de presentatie van mijn gerechten graag shop bij Xenos. Dit keer viel ik voor de rustieke uitstraling van mangohouten plankjes en Lou Laguiole steakmessen. Ik hou van de combinatie van plankjes en steakmessen.
Op de foodafdeling spotte ik potjes kappertjes en kapperappeltjes, die gingen uiteraard ook gelijk in mijn mandje. En oh ja, de olijfolie in gouden wikkel is ook echt een aanrader. Staat bij mij inmiddels standaard in de kast.
Broodje vitello tonnato
Ingrediënten:
- 2 broodjes
- 100 gr (peper) rosbief
- 100 gr tonijn, uit blik op olijfolie, uitgelekt
- 3 eetlepels mayonaise
- 3 ansjovisfilet
- 1 ruime eetlepel kappertjes
- kneepje citroensap
- olijfolie
Voor de garnering:
- 2 kapperappeltjes
- kappertjes
- handje rucola
Aan de slag:
- Blend de tonijn samen met de mayonaise, ansjovisfilets, kappertjes en een kneepje citroensap in een foodprocessor of hakmolentje van een staafmixer tot een gladde saus.
- Snij de broodjes open, besmeer met wat olijfolie en grill in een grillpan.
- Beleg de onderste helften van de broodjes met rosbief en schep er royaal tonijnmayonaise op. Garneer met wat rucola, een paar kappertjes en maak af met een kapperappeltje. Zet de kapje van het broodje er schuin tegenaan en serveer de broodjes.Eet smakelijk!
Deel dit recept:
Tips:
- Vitello tonnato maak je origineel met kalfsvlees en tonijnsaus. Ik eet geen kalfsvlees en maak het broodje daarom met een twist en gebruik rosbief. Gebruik vooral wat je lekker vindt en waar je je goed bij voelt.
- Extra lekker is het natuurlijk als je zelf gemaakte rosbief gebruikt. Of wat dacht je van restjes bavette? Ook zo lekker om te gebruiken!
Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!
Dit recept kan affiliatielinkjes bevatten. Koop jij iets via zo’n link dan krijg ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra. Merknamen of producten kunnen het gevolg zijn van een uitnodiging, een ontvangen product of een betaalde samenwerking. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.
Dit recept heb ik geschreven in samenwerking met Xenos.
Maak dit regelmatig . Jongste zoon en ik zijn er gek op hmmmm.
Wat goed, heerlijk met z’n tweetjes genieten!
Bedoel je met smaakvol, dat het er mooi uitziet of dat het smakelijk is. In het laatste geval is het vol van smaak. Ik vind het er niet smaakvol uitzien. Ziet er wel smakelijk uit. Ga het zeker proberen.
Je hebt helemaal gelijk! Dank dat je me er op hebt gewezen, ga het gelijk aanpassen… En leuk om te horen dat het recept een keer gaat maken. Echt een heel erg lekker broodje.
Heel erg lekker en heel gemakkelijk te maken! Dit gerecht kende ik alleen zonder brood, als voorgerecht. Ik heb zelf in plaats van gewone kappertjes gefrituurde kappertjes toegevoegd als garnering. Zo krijg je een extra crunch. Bedankt voor het delen van jouw recept!
Wat een goed idee om gefrituurde kappertjes te gebruiken. Heerlijke toevoeging. Dank voor de tip!
Het recept van broodje vitello tonnato lijkt me super lekker… Ik ga het zeker maken want ik ben sowieso gek op rosbeef…
Dankuwel voor het recept en groetjes uit België (Vlaanderen)
Graag gedeeld! Geniet ervan en alvast eet smakelijk.