Broodje pulled chicken adobo met mango salsa - Sappige en smaakvolle kip op een hamburgersbroodje met erbij een spicy salsa van mango en tomaat.

Broodje pulled chicken adobo met mango salsa

Sappige en smaakvolle kip op een hamburgersbroodje met erbij een spicy salsa van mango en tomaat.

Deel dit recept/artikel!

Vorige week liep ik in de supermarkt en zag ik een zak hamburgerbroodjes liggen. Die heb ik maar eens in mijn mandje gelegd. Wetende dat ik thuis een pan chicken adobo in de koelkast had staan triggerde mij dat tot het maken van een broodje pulled chicken. Dat pakte zo goed uit dat ik het deze week herhaalde en er een frisse maar toch ook licht spicy mango salsa bij maakte. Gelijk ook maar een mooie foto gemaakt en het recept uitgewerkt. Hopelijk genieten jullie er net zo van als ik heb gedaan.

Broodje pulled chicken adobo met mango salsa - Sappige en smaakvolle kip op een hamburgersbroodje met erbij een spicy salsa van mango en tomaat.
Broodje pulled chicken adobo met mango salsa - Sappige en smaakvolle kip op een hamburgersbroodje met erbij een spicy salsa van mango en tomaat.

Broodje pulled chicken adobo met mango salsa

Deel jouw beoordeling
Hoeveelheid: 4 broodjes

Ingrediënten: 

Voor de broodjes:

  • 4 hamburgerbroodjes
  • 4 kipdijfilets
  • 100 ml Filipijnse sojasaus
  • 70 ml Filipijnse kokosazijn
  • 4 grote tenen knoflook geperst
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 2 laurierblaadjes
  • ½ theelepel zwarte peperkorrels
  • maïzena

Voor de mango salsa:

  • 2 mango’s
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 1 eetlepel gehakte koriander
  • stukje jalapeño peper
  • sap van 1 limoen
  • zout en peper

Aan de slag:

Voor het broodje pulled chicken adobo:

  • Meng de sojasaus, kokosazijn, knoflook, suiker, laurierblad en peperkorrels in een gietijzeren pan. Roet goed zodat de suiker volledig oplost.
  • Verwijder eventuele vetrandjes van de kip en leg in de saus. Zet de pan in het midden van een koude oven. Zet de oven aan op 140ºC conventionele warmte en laat de kip gedurende 2 uur garen. Keer de kipstukken af en toe. Zet na 2 uur de oven uit en laat de pan nog een half uur in de oven staan om na te garen.
  • Haal de pan uit de oven, leg de kipstukken op een bord en verwijder de laurierblaadjes en peperkorrels uit de saus.
  • Laat saus even flink doorkoken om het zure van de azijn kwijt te raken. Proef, verdun naar smaak met wat water en bind de saus met wat aangelengde maïzena. Leg de kip erin terug en trek met 2 vorken uit elkaar.

Voor de mango salsa:

  • Snij de tomaten doormidden, verwijder de zaadlijsten en zaadjes en snij in kleine blokjes.
  • Maak de mango en ui schoon. Snipper de ui ragfijn en snij de mango in kleine blokjes.
  • Snij het pepertje ragfijn.
  • Doe de mango, tomaat, ui, gehakte koriander en de helft van het limoensap samen in een schaal en schep door elkaar. Proef en breng op smaak met het pepertje, extra limoensap en wat zout en peper.
  • Zet de salsa in de koelkast om de smaken goed in te laten trekken.
  • Snij de broodjes open, verdeel de pulled chicken over de onderste helften van de broodjes, schenk er wat saus over en leg de bovenzijde erop. Leg de broodjes pulled chicken adobo op borden of een schaal en serveer er de mango salsa bij.
    Eet smakelijk!

Tips:

  1. Bestrooi de pulled chicken eventueel met fijngesneden lente-uitje.
  2. Lekker met wat kroepoek erbij.

Deel dit recept:

Recent gepubliceerd:

De nieuwste recepten gratis in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept




2 reacties

  1. Kun je ook de gewone sojasaus gebruiken, en gewone azijn ? Vind hetaltijd zo jammer dat je aparte ingrediënten meestal niet in huis hebt.
    B.v.d. voor het antwoord.
    Lijkt mij overigens wel heel lekker om te maken.

    1. Beste Antoinet, ik heb het zelf nog niet met andere sojasaus en azijn geprobeerd maar volgens mij moet dat prima kunnen. Als je Kikkoman sojasaus hebt zou ik die gebruiken. Kokosazijn is wat zachter dan standaard azijn kies dus een zachtere soort, bijvoorbeeld rijstazijn of ciderazijn. Is de saus te zout of te zuur: voeg dan wat extra water en/of suiker toe. Succes met maken en vooral eet smakelijk voor daarna!