Broodje pesto, hummus en tomaat

Broodje pesto, hummus en tomaat

 |  Geen reacties

Nadat ik vorige week een flinke schaal hummus had gemaakt was het inmiddels tijd om te lunchen. Omdat ik van de dag ervoor nog een stuk zelfgebakken zuurdesembrood en een schaaltje pesto over had besloot ik dat eerst maar eens op te maken. En zo ontstond mijn broodje pesto, hummus en tomaat. Omdat deze boterham zo ontzettende simpel, lekker en gezond is besloot ik ‘m niet voor mezelf te houden maar ook met jullie te delen. Bij deze dus het ‘recept’. Op de tomaatjes en de basilicum na was mijn boterham echt helemaal homemade maar als je het jezelf makkelijk wilt maken kan je natuurlijk ook kant en klare pesto en hummus gebruiken. Maar zorg wel dat je lekker brood gebruikt want dat maakt echt een groot verschil!

Broodje pesto, hummus en tomaat - Heerlijk lunchgerecht. Extra lekker met homemade pesto en hummus en als je echt wilt uitpakken met huisgemaakt brood.

Ingrediënten

  • verse boterhammen
  • pesto
  • hummus
  • tomaat
  • zoutvlokken
  • basilicum, fijngesneden

voor de garnering: blaadjes peterselie of basilicum

Aan de slag

Snij de tomaten doormidden, verwijder de zaadlijsten en snij in kleine stukjes.

Besmeer de boterhammen eerst met een lekkere laag pesto en vervolgens met een royale laag hummus. Verdeel de fijngesneden tomaat over de boterhammen en bestrooi met wat fijngesneden basilicum.

Serveer de boterhammen op mooie borden of houten plankjes en geef er een schaaltje zoutvlokken bij.

Eet smakelijk!

Tip: Ook erg lekker met een handje rucola onder of over de tomaatjes!

Heb je een recept van mij gemaakt? Maak een foto en deel hem op Instagram.
Tag mij –@overetengesproken– in je bericht zodat ik ‘m ook zie. Ik ben erg benieuwd!

Geef een reactie

Close
Vul je gegevens in en ontvang
elke vrijdag GRATIS:

..

Inschrijven nieuwsbrief