Broodje pesto, hummus en tomaat
Heerlijk lunchgerecht. Extra lekker met homemade pesto en hummus en als je echt wilt uitpakken met huisgemaakt brood.
Direct naar het recept
Nadat ik vorige week een flinke schaal hummus had gemaakt was het inmiddels tijd om te lunchen. Omdat ik van de dag ervoor nog een stuk zelfgebakken zuurdesembrood en een schaaltje pesto over had besloot ik dat eerst maar eens op te maken. En zo ontstond mijn broodje pesto, hummus en tomaat. Omdat deze boterham zo ontzettende simpel, lekker en gezond is besloot ik ‘m niet voor mezelf te houden maar ook met jullie te delen.
Broodje pesto, hummus en tomaat
Ingrediënten:
Voor de garnering:
- blaadjes peterselie of basilicum
Bewaren
Leestip: Eiwitpoeder: nuttig of overbodig? Lees mijn uitleg en vorm je eigen mening…
Aan de slag:
- Snij de tomaten doormidden, verwijder de zaadlijsten en snij in kleine stukjes.
- Besmeer de boterhammen eerst met een lekkere laag pesto en vervolgens met een royale laag hummus. Verdeel de fijngesneden tomaat over de boterhammen en bestrooi met wat fijngesneden basilicum.
- Serveer de boterhammen op mooie borden of houten plankjes en geef er een schaaltje zoutvlokken bij. Eet smakelijk!
Deel dit recept:
Tips:
Ook erg lekker met een handje rucola onder of over de tomaatjes!
Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!