Header Overetengesproken.nl
Broodje pesto, hummus en tomaat

Broodje pesto, hummus en tomaat

met Geen reacties
209 Shares

Nadat ik vorige week een flinke schaal hummus had gemaakt was het inmiddels tijd om te lunchen. Omdat ik van de dag ervoor nog een stuk zelfgebakken zuurdesembrood en een schaaltje pesto over had besloot ik dat eerst maar eens op te maken. En zo ontstond mijn broodje pesto, hummus en tomaat. Omdat deze boterham zo ontzettende simpel, lekker en gezond is besloot ik ‘m niet voor mezelf te houden maar ook met jullie te delen. Bij deze dus het ‘recept’. Op de tomaatjes en de basilicum na was mijn boterham echt helemaal homemade maar als je het jezelf makkelijk wilt maken kan je natuurlijk ook kant en klare pesto en hummus gebruiken. Maar zorg wel dat je lekker brood gebruikt want dat maakt echt een groot verschil!

Broodje pesto, hummus en tomaat - Heerlijk lunchgerecht. Extra lekker met homemade pesto en hummus en als je echt wilt uitpakken met huisgemaakt brood.

Broodje pesto, hummus en tomaat

Heerlijk lunchgerecht. Extra lekker met homemade pesto en hummus en als je echt wilt uitpakken met huisgemaakt brood.
Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

  • verse boterhammen
  • pesto
  • hummus
  • tomaat
  • zoutvlokken
  • basilicum fijngesneden

Voor de garnering:

  • blaadjes peterselie of basilicum

Aan de slag

  1. Snij de tomaten doormidden, verwijder de zaadlijsten en snij in kleine stukjes.
  2. Besmeer de boterhammen eerst met een lekkere laag pesto en vervolgens met een royale laag hummus. Verdeel de fijngesneden tomaat over de boterhammen en bestrooi met wat fijngesneden basilicum.
  3. Serveer de boterhammen op mooie borden of houten plankjes en geef er een schaaltje zoutvlokken bij.

    Eet smakelijk!

Tips

Ook erg lekker met een handje rucola onder of over de tomaatjes!

Volg mij ook via Instagram, Facebook of Pinterest

Recept van mijn website gemaakt? Deel het op social media en tag @overetengesproken.nl zodat ik het niet mis.

Altijd op de hoogte van de nieuwste recepten? Meld je aan voor de wekelijkse Nieuwsbrief!

Laat een reactie achter

Recept waardering