Broodje kruidenroomkaas à la La Place - Met dit recept maak je thuis in een handomdraai kruidenroomkaas zoals ze ook bij La Place serveren.

Broodje kruidenroomkaas à la La Place

Met dit recept maak je thuis in een handomdraai kruidenroomkaas zoals ze ook bij La Place serveren.
Direct naar het recept

Tijdens het winkelen lekker lunchen bij La Place. Met het faillissement van V&D leek daar toch even een einde aan te komen. Maar gelukkig is de La Place-formule gered en blijven de zelfstandige vestigingen bestaan. Helaas zaten de vestigingen in de binnensteden veelal in een V&D-pand en deze vallen buiten de overname en zijn dus dicht. Ik zal ze missen. Nu maar hopen dat de nieuwe eigenaar mogelijkheden ziet om uit te breiden met nieuwe vestigingen in de binnensteden.

Favoriete La Place lunches van mij zijn het broodje kruidenroomkaas en de focaccia tonijnsalade. Op de website van La Place staat het recept voor de tonijnsalade. Voor de kruidenroomkaas ben ik zelf aan de slag gegaan.

Roomkaas, kwark, bieslook, krulpeterselie en grof gemalen zwarte peper. Dat is alles wat je nodig hebt. Door de roomkaas met wat magere kwark los te roeren wordt de roomkaas smeerbaarder en de smaak frisser. Maar dat is niet alles: je verlaagt ook het vetgehalte en het percentage eiwit neemt toe. Mooi meegenomen dus. Onderstaand lees je de verhoudingen zoals ik die heb gebruikt. Maar dat is natuurlijk heel persoonlijk dus proef vooral en pas de verhoudingen aan naar eigen smaak. En voor een vollere kruidenroomkaas laat je de kwark gewoon weg.

Broodje kruidenroomkaas à la La Place - Met dit recept maak je thuis in een handomdraai kruidenroomkaas zoals ze ook bij La Place serveren.

Broodje kruidenroomkaas à la La Place

Geef je waardering
Hoeveelheid: 2 broodjes

Ingrediënten: 

  • 100 gr MonChou zacht en luchtig, kuipje
  • 25 gr dikke magere kwark
  • ± 2 eetlepels bieslook, gesneden
  • ± 2 eetlepels krulpeterselie, gesneden
  • vers gemalen zwarte peper
  • ijsbergsla, grof gesneden
  • 2 broodjes

Aan de slag:

  • Roer de roomkaas met de kwark glad en meng er de gesneden bieslook en peterselie door.
  • Maal flink wat zwarte peper (op de grove stand) over de kruidenroomkaas, roer goed door elkaar en proef. Eventueel kan je nog een snuf zout toevoegen maar veel grof gemalen zwarte peper is de belangrijkste smaakmaker.
  • Snij een broodje open, beleg met ijsbergsla en schep er een flinke dot kruidenroomkaas op. Garneer tot slot met wat gesneden bieslook.
    Eet smakelijk!

Tips:

Voor een frissere smaak kun je een paar druppels citroensap door de kruidenroomkaas roeren.

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept