Broodje kruidenroomkaas à la La Place - Met dit recept maak je thuis in een handomdraai kruidenroomkaas zoals ze ook bij La Place serveren.

Broodje kruidenroomkaas à la La Place

Direct naar het recept Bewaren
Met dit recept maak je thuis in een handomdraai kruidenroomkaas zoals ze ook bij La Place serveren.

Tijdens het winkelen lekker lunchen bij La Place. Met het faillissement van V&D leek daar toch even een einde aan te komen. Maar gelukkig is de La Place-formule gered en blijven de zelfstandige vestigingen bestaan. Helaas zaten de vestigingen in de binnensteden veelal in een V&D-pand en deze vallen buiten de overname en zijn dus dicht. Ik zal ze missen. Nu maar hopen dat de nieuwe eigenaar mogelijkheden ziet om uit te breiden met nieuwe vestigingen in de binnensteden.

Favoriete La Place lunches van mij zijn het broodje kruidenroomkaas en de focaccia tonijnsalade. Op de website van La Place staat het recept voor de tonijnsalade. Voor de kruidenroomkaas ben ik zelf aan de slag gegaan.

Roomkaas, kwark, bieslook, krulpeterselie en grof gemalen zwarte peper. Dat is alles wat je nodig hebt. Door de roomkaas met wat magere kwark los te roeren wordt de roomkaas smeerbaarder en de smaak frisser. Maar dat is niet alles: je verlaagt ook het vetgehalte en het percentage eiwit neemt toe. Mooi meegenomen dus. Onderstaand lees je de verhoudingen zoals ik die heb gebruikt. Maar dat is natuurlijk heel persoonlijk dus proef vooral en pas de verhoudingen aan naar eigen smaak. En voor een vollere kruidenroomkaas laat je de kwark gewoon weg.

Broodje kruidenroomkaas à la La Place - Met dit recept maak je thuis in een handomdraai kruidenroomkaas zoals ze ook bij La Place serveren.

Broodje kruidenroomkaas à la La Place

Beoordeel dit recept
Hoeveelheid: 2 broodjes

Ingrediënten: 

  • 100 gr MonChou zacht en luchtig, kuipje
  • 25 gr dikke magere kwark
  • ± 2 eetlepels bieslook, gesneden
  • ± 2 eetlepels krulpeterselie, gesneden
  • vers gemalen zwarte peper
  • ijsbergsla, grof gesneden
  • 2 broodjes

Aan de slag:

  • Roer de roomkaas met de kwark glad en meng er de gesneden bieslook en peterselie door.
  • Maal flink wat zwarte peper (op de grove stand) over de kruidenroomkaas, roer goed door elkaar en proef. Eventueel kan je nog een snuf zout toevoegen maar veel grof gemalen zwarte peper is de belangrijkste smaakmaker.
  • Snij een broodje open, beleg met ijsbergsla en schep er een flinke dot kruidenroomkaas op. Garneer tot slot met wat gesneden bieslook.
    Eet smakelijk!

Deel dit recept:

Tips:

Voor een frissere smaak kun je een paar druppels citroensap door de kruidenroomkaas roeren.

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Mariette is een gepassioneerd kookliefhebber met een voorliefde voor kleurrijke gerechten en makkelijk verkrijgbare ingrediënten. Van jongs af aan is de keuken haar favoriete plek. Op Overetengesproken.nl deelt ze recepten en praktische tips, trucs en culinaire inspiratie. Oog voor duurzaamheid en diervriendelijke ingrediënten heeft Mariette van huis uit meegekregen.

Dit recept kan affiliatielinkjes bevatten. Koop jij iets via zo’n link dan krijg ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra. Merknamen of producten kunnen het gevolg zijn van een uitnodiging, een ontvangen product of een betaalde samenwerking. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept