Broodje gerookte kipfilet met wasabimayonaise - Pittig broodje door toevoeging van een beetje wasabi.

Broodje gerookte kipfilet met wasabimayonaise

Pittig broodje door toevoeging van een beetje wasabi.
Direct naar het recept

De lekkerste broodjes ontstaan volgens mij vaak per toeval. Zo ook met dit broodje. Op enig moment werd het tijd voor een lunch en besloot ik maar eens een blik in de koelkast te werpen. Ik had nog een stukje gerookte kipfilet liggen zonder daar speciale plannen mee te hebben. Een variatie op de club sandwich was toen snel bedacht.

Voor een stevige lunch gebruik je natuurlijk een (stok)broodje of dikke boeren boterhammen. Maar je kan natuurlijk ook verfijnde sandwiches maken door sneden casinobrood te beleggen en er mooie driehoekjes van te snijden. Leuk voor bij een high-tea of high-wine. Of gewoon om jezelf te verwennen met een mooi aangeklede lunch.

Broodje gerookte kipfilet met wasabimayonaise - Pittig broodje door toevoeging van een beetje wasabi.

Broodje gerookte kipfilet met wasabimayonaise

Geef je waardering
Hoeveelheid: 2 broodjes

Ingrediënten: 

  • 2 (stok)broodjes of boterhammen
  • 1 gerookte kipfilet
  • 6 plakjes ontbijtspek
  • paar blaadjes ijsbergsla
  • paar eetlepels goede mayonaise
  • wasabi-pasta
Bewaren

Leestip: Eiwitpoeder: nuttig of overbodig? Lees mijn uitleg en vorm je eigen mening…

Aan de slag:

  • Roer voor de wasabimayonaise de wasabi-pasta en de mayonaise door elkaar. Wasabi-pasta kan erg heet zijn maar dat wisselt per merk, voeg dus naar eigen smaak toe.
  • Bak de plakjes ontbijtspek krokant.
  • Snij de gerookte kipfilet in plakjes.
  • Snij de broodjes open, besmeer met wasabimayonaise en beleg met blaadjes ijsbergsla, een paar plakjes spek en wat gerookte kipfilet. Top af met wat extra wasabimayonaise. Leg de broodjes op een schaal of bord en zet op tafel.
    Eet smakelijk!

Deel dit recept:

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Mariette is een gepassioneerd kookliefhebber met een voorliefde voor kleurrijke gerechten en makkelijk verkrijgbare ingrediënten. Van jongs af aan is de keuken haar favoriete plek. Op Overetengesproken.nl deelt ze recepten en praktische tips, trucs en culinaire inspiratie. Oog voor duurzaamheid en diervriendelijke ingrediënten heeft ze van huis uit meegekregen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept