Broodje gerookte kipfilet met wasabimayonaise
De lekkerste broodjes ontstaan volgens mij vaak per toeval. Zo ook met dit broodje. Op enig moment werd het tijd voor een lunch en besloot ik maar eens een blik in de koelkast te werpen. Ik had nog een stukje gerookte kipfilet liggen zonder daar speciale plannen mee te hebben. Een variatie op de club sandwich was toen snel bedacht.
Voor een stevige lunch gebruik je natuurlijk een (stok)broodje of dikke boeren boterhammen. Maar je kan natuurlijk ook verfijnde sandwiches maken door sneden casinobrood te beleggen en er mooie driehoekjes van te snijden. Leuk voor bij een high-tea of high-wine. Of gewoon om jezelf te verwennen met een mooi aangeklede lunch.
Broodje gerookte kipfilet met wasabimayonaise
Ingrediënten:
- 2 (stok)broodjes of boterhammen
- 1 gerookte kipfilet
- 6 plakjes ontbijtspek
- paar blaadjes ijsbergsla
- paar eetlepels goede
mayonaise - wasabi-pasta
Leestip: Eiwitpoeder: nuttig of overbodig? Lees mijn uitleg en vorm je eigen mening…
Aan de slag:
- Roer voor de wasabimayonaise de wasabi-pasta en de mayonaise door elkaar. Wasabi-pasta kan erg heet zijn maar dat wisselt per merk, voeg dus naar eigen smaak toe.
- Bak de plakjes ontbijtspek krokant.
- Snij de gerookte kipfilet in plakjes.
- Snij de broodjes open, besmeer met wasabimayonaise en beleg met blaadjes ijsbergsla, een paar plakjes spek en wat gerookte kipfilet. Top af met wat extra wasabimayonaise. Leg de broodjes op een schaal of bord en zet op tafel.Eet smakelijk!
Deel dit recept:
Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!