Broccolisoep - Zachte en romige groentesoep. Met wat vers (breek)brood of uienkruier erbij heb je een perfecte doordeweekse maaltijd.

Broccolisoep

Zachte en romige groentesoep. Met wat vers (breek)brood of uienkruier erbij heb je een perfecte doordeweekse maaltijd.
Direct naar het recept

Snel en makkelijk kan goed samengaan met gezond en lekker. Maaltijdsoepen daar goede voorbeelden van. Gevuld met bonen en linzen of lekker veel groente samen met een aardappeltje gaar gekookt in bouillon en gepureerd tot een zachte soep. Bij mij staan dit soort soepen regelmatig op tafel. Tomaten-linzensoep is veruit favoriet maar deze broccolisoep doet het ook goed. Het fijne is dat je maaltijdsoepen makkelijk een dag van tevoren kunt maken. Afhankelijk van de tijd die ik heb maak ik er graag nog wat vers plat brood, een uienkruier of wat breekbrood bij. Wat is jouw favoriet maaltijdsoep?

Broccolisoep - Zachte en romige groentesoep. Met wat vers (breek)brood of uienkruier erbij heb je een perfecte doordeweekse maaltijd.

Broccolisoep

Geef je waardering
Hoeveelheid: 4 personen

Ingrediënten: 

  • 1 ui
  • 500 gr broccoli
  • 80 gr iets kruimige aardappel, geschild
  • Boursin cuisine
  • 1-2 blokjes runder- of groentebouillon
  • olijfolie

Voor de garnering:

  • fijngesneden peterselie en een lepeltje Boursin cuisine
Bewaren

Leestip: Eiwitpoeder: nuttig of overbodig? Lees mijn uitleg en vorm je eigen mening…

Aan de slag:

  • Maak de ui schoon, snij in grove stukken en fruit met een beetje olie in een ruime pan.
  • Was ondertussen de broccoli en snij in stukken. Ook de stronken kan je goed gebruiken. Dikke stukken stronk kan je het beste even schillen en in stukken snijden.
  • Voeg de broccoli toe aan de ui en laat al omscheppend ook even fruiten. Giet dan zoveel kokend water in de pan dat alles net onder water staat. Snij de aardappel fijn en voeg toe. Laat het geheel zachtjes doorkoken tot de broccoli en aardappel zacht en gaar zijn.
  • Pureer de soep met een staafmixer, voeg een blokje bouillon toe en roer er 2-3 eetlepels Boursin door. Laat de smaken goed oplossen in de soep, proef en breng eventueel op smaak met wat extra bouillonblok en/of Boursin cuisine.
  • Schep de broccolisoep in schaaltjes of kommen en garneer met Boursin en fijngehakte peterselie. Een leuke manier van garneren is een beetje Boursin op een lepeltje scheppen en daarmee al roerend cirkels trekken in de soep.
    Eet smakelijk!

Deel dit recept:

Tips:

Lekker met uienkruier erbij of hartige muffins.

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Mariette is een gepassioneerd kookliefhebber met een voorliefde voor kleurrijke gerechten en makkelijk verkrijgbare ingrediënten. Van jongs af aan is de keuken haar favoriete plek. Op Overetengesproken.nl deelt ze recepten en praktische tips, trucs en culinaire inspiratie. Oog voor duurzaamheid en diervriendelijke ingrediënten heeft ze van huis uit meegekregen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept




2 reacties