Brasserie Woodz - Heerlijke gerechten en mooie wijnen in een oase van rust aan de rand van Rotterdam. Open voor ontbijt, lunch en diner.

Brasserie Woodz

Genieten van lekker eten en ondertussen uitkijken over de Kralingse Plas. Zwanen die met hun jongen in het water zwemmen, bootjes die langzaam voorbijvaren, hoe relaxed wil je het hebben. Of je nou op het terras zit of binnen, bij Brasserie Woodz is genieten gegarandeerd. Heerlijke gerechten en mooie wijnen in een oase van rust aan de rand van Rotterdam. Echt een aanrader om langs te gaan!

Ontelbaar vaak zijn we tijdens een rondje Kralingse Plas langs Brasserie Woodz gewandeld. Nooit hebben we ons gerealiseerd aan welk pareltje we voorbij liepen. Gelukkig weten we dat nu wel. Maak niet dezelfde fout als wij deden en ga zeker langs als je in de buurt bent.

Nu de zomervakantie voor de deur staat is het wellicht een leuk idee om een dagje Kralingse Plas te doen of boek een stedentripje Rotterdam en ga langs. Er is zoveel te zien, te doen en te beleven in Rotterdam. Lees snel verder en pak daarna je agenda want dat dagje Rotterdam inclusief etentje bij Brasserie Woodz wil je doen, echt waar.

Brasserie Woodz - Heerlijke gerechten en mooie wijnen in een oase van rust aan de rand van Rotterdam. Open voor ontbijt, lunch en diner.

Rotterdam en de Kralingse Plas

In Rotterdam is zoveel leuks te doen. Bezoek de Euromast, Diergaarde Blijdorp en De Markthal, bekijk de architectuur op de Kop van Zuid en ervaar de imposante Erasmusbrug. Bezoek musea, vaar door de Rotterdamse havens met rederij Spido, winkel in en rond de Koopgoot en ga zeker ook even naar de Kralingse Plas. Rond de Kralingse Plas valt meer te beleven dan je misschien denkt.

Rond de Kralingse Plas kan je heerlijk wandelen. Voor een langere wandelingen loop je zo het Kralingse Bos in. Bezoek kinderboerderij De Kraal, ga klimmen in klimbos Fun Forest of relax aan het standje. Vanaf het strandje zie je de snuif- en specerijmolens De Ster en De Lelie liggen. De molens zijn nog in bedrijf en te bezoeken. Leuk detail: in de molenwinkel kan je blikjes Ster Specerijen kopen. Je kent ze ongetwijfeld van vroeger en wellicht staat er bij opa of oma nog een blik in het keukenkastje.

Natuurlijk strijk je voor een kop koffie, de lunch, een borrel of een gezellig etentje neer bij Brasserie Woodz. Het uitzicht en de locatie zijn prachtig. De rust, het groen en de relaxte sfeer, echt een uniek plekje in de wereldstad Rotterdam. Tip: je kunt bij Woodz ook terecht voor het ontbijt. Ik zag pancakes, French toast, eggs benedict en granola bowl op de kaart staan. Hoe leuk is het om er je dagje uit te beginnen…

Brasserie Woodz

Bij binnenkomst van de brasserie valt gelijk de gezellige en kleurrijke inrichting op. Halfronde zitjes, lange hoge banken, je vindt altijd wel een plekje naar je zin. De avond dat wij er waren was het prachtig weer dus liepen we gelijk door naar het terras. Ook daar valt gelijk de diversiteit op. Super leuk, zo heb je wat te kiezen en heb je elke keer een andere beleving als je vaker terugkomt. Wij namen plaats aan de rand van het terras met prachtig uitzicht over het gazon en de Kralingse Plas daarachter.

Nippend aan ons aperitief, de virgin pornstar martini is een aanrader, bekeken we de kaart. Wat ons gelijk opviel: veel gerechten worden bereid op de mibrasa. Wow, dan scoor je punten bij ons. Inmiddels alweer een paar jaar geleden proefden we voor het eerst gerechten van de mibrasa. Echt, als je dat eenmaal geproefd hebt…

Mibrasa

Voor wie de mibrasa niet kent leg ik het even uit. De mibrasa komt uit Spanje en is een combinatie tussen een houtoven en een barbecue. De oven wordt gestookt met hout en op de gietijzeren roosters erboven worden de gerechten bereid. De temperatuur in de oven loopt binnen korte tijd op tot maar liefst 300°C. Net als een oven is het een gesloten systeem. Door de schuiven die erop zitten kan de chef de temperatuur en luchtstromen binnenin de mibrasa perfect reguleren. Door hoge hitte en constante temperatuur zijn de gerechten in mum van tijd klaar met een sublieme geroosterde smaak. Zo lekker!

Brasserie Woodz - Heerlijke gerechten en mooie wijnen in een oase van rust aan de rand van Rotterdam. Open voor ontbijt, lunch en diner.

De gerechten

Je begrijpt dat we sowieso gerechten van de mimbrasa bestelden. Michel koos voor pepesan ikan en daarna de Woodz wagyu burger, beiden van de mibrasa. Mijn oog viel op steak tartaar en zalm van de mibrasa. Alles was even vers en smaakvol. Michel genoot met volle teugen van de pepeasn ikan. Ik ben daar doorgaans niet zo van maar hij hield vol dat ik echt moest proeven. En inderdaad, het was heerlijk. De bereiding in de mibrasa zal zeker een handje hebben geholpen.

De steak tartaar was een soort deconstructed steak tartaar. Naar eigen smaak kon ik het vlees aanmaken. Niet alleen leuk gedaan, ook heel erg lekker. De zalm die ik daarna kreeg was goddelijk. Gelakt met een waanzinnig lekkere saus en de onmiskenbare mibrasa roast maakten dat ik het liefst nog een stukje had besteld. Maar ja, ik wilde natuurlijk ook nog ruimte houden voor een toetje.

Bij de Indische makreel en Woodz burger dronk Michel 0.0 bier. Ik spotte Rueda verdejo op de wijnkaart dus de keuze was snel gemaakt. Goed op temperatuur en heerlijk fris. Precies zoals een goede verdejo moet zijn.

Brasserie Woodz - Heerlijke gerechten en mooie wijnen in een oase van rust aan de rand van Rotterdam. Open voor ontbijt, lunch en diner.

Zoals gezegd hielden we ruimte voor een dessert. Het liefst hadden we kaas en een zoet toetje gecombineerd maar een kaasplankje stond jammer genoeg niet op de kaart. Het werden dus 2 zoete desserts: drunken pineapple van de mibrasa en aardbeien tartelette. Fijne afsluiters van een heerlijke avond. Voldaan stapten we op de fiets naar huis. Dat we binnenkort weer op de fiets stappen en koerszetten richting Woodz moge duidelijk zijn. Wellicht gaan we er dan lunchen. Of misschien toch ontbijten? Stof tot nadenken dus.

Check voor meer informatie, de menukaarten en reserveringen de website van Brasserie Woodz.

Brasserie Woodz
Langepad 9
3062 CJ Rotterdam
010 – 212 1665

Ons diner bij Brasserie Woodz was op uitnoding.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *