Borrelhapje met filet americain - In een handomdraai zet je deze snack cups in steak tartaar stijl op tafel. Onweerstaanbaar lekker!

Borrelhapje met filet americain

In een handomdraai zet je deze snack cups in steak tartaar stijl op tafel. Onweerstaanbaar lekker!
Direct naar het recept

Een schaaltje filet americain met toastjes erbij doet het altijd goed bij een borrel met familie en vrienden. Maar wist je ook dat je heel gemakkelijk een toastje filet americain omtovert tot een borrelhapje in steak tartaar stijl? In mijn recept lees je precies hoe je dat doet. Ook leg ik uit hoe je op simpele wijze zelf snack cups maakt. Lees snel verder en ontdek hoe jij voortaan het allerlekkerste borrelhapje met filet americain op de borrelplank zet.

Zelf snack cups maken

Een wrap, uitsteker en bakblik voor mini muffins is alles wat je nodig hebt. Met 1 wrap maak je 12 snack cups. Paar minuten in de oven, afkoelen en luchtdicht verpakken. Als je toch bezig bent, maak dan gelijk een voorraadje want ze zijn prima houdbaar. Nou ja houdbaar, als je tenminste de verleiding kunt weerstaan om niet direct je borrelplank te vullen met de lekkerste hapjes. Want echt, deze cupjes zijn onweerstaanbaar lekker.

Filet americain in steak tartaar stijl

Steak tartaar is fijngesneden biefstuk op smaak gemaakt met ui, kappertjes, augurkjes, mosterd, worcestershiresaus, zout, peper en ei. Waanzinnig lekker maar voor een borrelhapje misschien wat veel werk. Maak het jezelf gemakkelijk en gebruik filet americain. Roer er wat kappertjes, mosterdkaviaar en bieslook door, top af met fijngesneden ei en bieslook of verse tuinkruiden naar smaak. In een handomdraai zet je een heerlijke snack bite met filet americain in steak tartaar stijl op tafel.

Filet americain is verkrijgbaar in veel smaken. Laat de varianten met uitjes, carpaccio topping en ander lekkers voor wat ze zijn. Voor deze borrelhapjes gebruik je de good old naturel filet americain. Ik gebruikte Trots Van Coop filet americain naturel van Coop Supermarkten.

Borrelhapje met filet americain - In een handomdraai zet je deze snack cups in steak tartaar stijl op tafel. Onweerstaanbaar lekker!

Brunch

Met de paasdagen in het vooruitzicht ben je naast het plannen van een borrelplank wellicht ook aan het nadenken over een heerlijke brunch? Filet americain in steak tartaar stijl op vers getoaste boterhammen doet het zeker weten goed.

Kijk voor nog meer lekkere hapjes en inspiratie -bijvoorbeeld de paasborrel of een heerlijke gourmet- ook eens in het online magazine van Coop Supermarkten. Ga vooral ook even naar de receptenpagina voor verrassende gerechten. Bijvoorbeeld ‘hartige croffle met roerei en bacon’ of ‘broodpudding van feeststol met vanille en sinaasappel’. Loopt het water je ook al in de mond?

Borrelhapje met filet americain - In een handomdraai zet je deze snack cups in steak tartaar stijl op tafel. Onweerstaanbaar lekker!

Borrelhapje met filet americain

Geef je waardering
Hoeveelheid: 24 snack bites

Ingrediënten: 

Voor de filet americain:

  • 150 gr filet americain
  • 1-1½ eetlepel kappertje, uitgelekt
  • 1-1½ eetlepel mosterdkaviaar
  • 1 hardgekookt ei
  • handje bieslook, fijngesneden

Voor de snack cups:

  • 2 wrap Ø 24 cm

Extra benodigdheden:

  • bakblik voor mini-muffins
  • uitsteker Ø 5½ cm

Aan de slag:

Voor de snack cups:

  • Steek met de uitsteker 12 stukjes uit 1 wrap. Bekleed de holtes van het muffinblik ermee en druk nog even goed aan. Plaats het bakblik in een op 160ºC boven- en onderwarmte voorverwarmde oven. Bak in 10-12 minuten goudbruin. Laat de snack cups afkoelen op een taartrooster en bak de volgende 12 snack cups. Verpak de afgekoelde cupjes luchtdicht.

Voor de filet americain in steak tartaar stijl:

  • Snij het hardgekookte ei in kleine stukjes. Ik gebruik daar vaak een eisnijder voor. Snij het ei in drie verschillende richtingen en je hebt perfecte dobbelsteentjes.
  • Snij de kappertjes fijn en meng samen met de mosterdkaviaar en lekker wat bieslook door de filet americain. Proef en voeg naar smaak extra toe. Schep in elke snack cup een lepeltje filet, top af met wat ei en bieslook en leg op een schaal of borrelplank.
    Eet smakelijk!

Tips:

Mosterdkaviaar kan je kopen maar zelf maken is ook heel leuk. Dat recept hoop ik binnenkort voor je uit te werken. In dit recept gebruikte ik mosterdkaviaar van de Texelse Mosterdmakerij. Heb je geen mosterdkaviaar gebruik dan fijngesneden augurk.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Dit recept heb ik geschreven in samenwerking met Coop Supermarkten.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept