Header Overetengesproken.nl
Boerenomelet

Boerenomelet

 |  Geen reacties

Vandaag heb ik, net als afgelopen dinsdag, een makkelijk gerecht voor je: boerenomelet. Bij mij staat deze omelet met stip op nummer 1 als ik een avond alleen thuis ben. Ik wil graag een gezonde maaltijd maken maar om voor mezelf nou meerdere pannen op het fornuis te zetten gaat me ook weer wat ver. Tuurlijk, als ik een paar dagen alleen thuis ben kook ik gewoon normaal maar voor die ene avond vind ik het stiekem ook weleens lekker om snel klaar te zijn. Er zit groente in, er zit eiwit in, kortom je hebt er een prima maaltijd aan. Dus: heb je geen idee wat je ’s avonds op tafel moet zetten, geen tijd om uitgebreid te koken of geen zin in moeilijk gedoe? Met een boerenomelet zit je altijd goed.

Boerenomelet - Eenvoudige maar smakelijke omelet. Door de groente en meegebakken chorizoworst prima geschikt als snelle maaltijd.

Ingrediënten voor 1 omelet

  • 75 gr chorizoworst
  • 400 gr fijngesneden soepgroenten
  • 4 eieren
  • scheutje halfvolle melk
  • 35 gr geraspte kaas

koekenpan ø 24 cm

Aan de slag

Snij de chorizoworst in kleine stukjes en bak in een koekenpan licht uit. Schenk een deel van het vrijgekomen vet uit de pan en voeg dan de soepgroenten toe. Schep om, dek de pan af met een deksel en laat de groenten zachtjes gaar smoren. Schep af en de om.

Klop de eieren in een kom samen met een scheutje melk los. Roer er vervolgens de geraspte kaas door.

Als de groenten zacht en gaar zijn giet je het eimengsel erover, schep alles goed door elkaar en laat op een zachte pit zachtjes stollen. Eventueel kan je de bovenkant wat extra kleur geven door de pan kort onder een het grill te plaatsen.

Serveer de boerenomelet direct. Lekker met wat vers brood of gebakken aardappeltjes.

Eet smakelijk!

Tip: Voor extra vulling kan je een aardappel in kleine blokjes snijden en die in een koekenpan met een beetje olie gaarbakken. Voeg samen met het eimengsel bij de groente en chorizoworst en bak verder als zoals hierboven beschreven.

Tip: In plaats van of als aanvulling op de soepgroente kan je natuurlijk ook (restjes) sperziebonen, champignons, doperwtjes etc. toevoegen.

Geef een reactie

Close
Vul je gegevens in en ontvang
elke vrijdag GRATIS:

..

Inschrijven nieuwsbrief