Boerenomelet - Eenvoudige maar smakelijke omelet. Door de groente en meegebakken chorizoworst prima geschikt als snelle maaltijd.

Boerenomelet

Eenvoudige maar smakelijke omelet. Door de groente en meegebakken chorizoworst prima geschikt als snelle maaltijd.
Direct naar het recept

Vandaag heb ik weer een heel makkelijk gerecht voor je: boerenomelet. Bij mij staat deze omelet met stip op nummer 1 als ik een avond alleen thuis ben. Boordevol groente en eiwitten, kortom je hebt er een prima maaltijd aan. Dus: heb je geen idee wat je ’s avonds op tafel moet zetten, geen tijd om uitgebreid te koken of geen zin in moeilijk gedoe? Met een boerenomelet zit je altijd goed.

Boerenomelet - Eenvoudige maar smakelijke omelet. Door de groente en meegebakken chorizoworst prima geschikt als snelle maaltijd.

Boerenomelet

1 stem, stem ook
Hoeveelheid: 1 omelet

Ingrediënten: 

  • 75 gr chorizoworst
  • 400 gr fijngesneden soepgroenten
  • 4 eieren
  • scheutje halfvolle melk
  • 35 gr geraspte kaas

Extra benodigdheden:

  • koekenpan ø 24 cm
Bewaren

Leestip: Eiwitpoeder: nuttig of overbodig? Lees mijn uitleg en vorm je eigen mening…

Aan de slag:

  • Snij de chorizoworst in kleine stukjes en bak in een koekenpan licht uit. Schenk een deel van het vrijgekomen vet uit de pan en voeg dan de soepgroenten toe. Schep om, dek de pan af met een deksel en laat de groenten zachtjes gaar smoren. Schep af en de om.
  • Klop de eieren in een kom samen met een scheutje melk los. Roer er vervolgens de geraspte kaas door.
  • Als de groenten zacht en gaar zijn giet je het eimengsel erover, schep alles goed door elkaar en laat op een zachte pit zachtjes stollen. Eventueel kan je de bovenkant wat extra kleur geven door de pan kort onder een het grill te plaatsen.
  • Serveer de boerenomelet direct. Lekker met wat vers brood of gebakken aardappeltjes.
    Eet smakelijk!

Deel dit recept:

Tips:

  1. Voor extra vulling kan je een aardappel in kleine blokjes snijden en die in een koekenpan met een beetje olie gaarbakken. Voeg samen met het eimengsel bij de groente en chorizoworst en bak verder als zoals hierboven beschreven.
  2. In plaats van of als aanvulling op de soepgroente kan je natuurlijk ook (restjes) sperziebonen, champignons, doperwtjes etc. toevoegen.

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Mariette is een gepassioneerd kookliefhebber met een voorliefde voor kleurrijke gerechten en makkelijk verkrijgbare ingrediënten. Van jongs af aan is de keuken haar favoriete plek. Op Overetengesproken.nl deelt ze recepten en praktische tips, trucs en culinaire inspiratie. Oog voor duurzaamheid en diervriendelijke ingrediënten heeft ze van huis uit meegekregen.

5 from 1 vote

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept




3 reacties

  1. Net zat ik te surfen op internet om te kijken of ik zo’n gelijke ontbijt kan vinden en voila, Als ontbijt heb ik ook een omelet van fijne groente7soep, spinazie, ei en jong belegen 48+ gemaakt en 2 croissantjes hmmm zo lekker en niet te missen mijn bakie koffie derbij

    1. Ohhh klinkt als een heerlijk ontbijt. Als ik een restje over heb gebruik ik dat ook graag om mee te ontbijten.