Header Overetengesproken.nl
Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep

 |  2 reacties
2 Shares

Er zijn van die avonden waarop ik eigenlijk geen zin heb om te koken. Michel is daar dan heel makkelijk in. Als echte broodliefhebber is hij altijd in voor een boterham. Maar ja, eigenlijk vind ik dat er toch ook iets gezonds op tafel moet staan. Op die avonden is deze bloemkoolsoep een uitkomst. Een heerlijke begeleider van een broodje of boterham. Maar ook als voorgerechtje of 4-uurtje doet ie het goed.

Met dit recept heb ik zonder veel moeite toch een gezonde maaltijd op tafel. Michel blij met een broodje en ik blij omdat we toch nog groente eten. Door toevoeging van de aardappel wordt de soep heerlijk zacht en romig van smaak.Bloemkoolsoep - Zacht, romig en voedzaam.

Bloemkoolsoep

Zacht, romig en voedzaam.
Hoeveelheid 1 volle pan soep

Ingrediënten

  • Hollandse bloemkool
  • 1 aardappel
  • 1 ui
  • vers gemalen komijn of komijnpoeder
  • groentebouillon-blokje
  • chilipoeder
  • peterselie

Aan de slag

  1. Doe de schoongemaakte en in stukjes gesneden ui, aardappel en bloemkool in een soeppan.
  2. Voeg wat komijn, chilipoeder en een blokje groentebouillon toe en giet zoveel kokend water in de pan dat alles precies onder staat.
  3. Laat goed door koken tot alles zacht is. Pureer de soep met je staafmixer en breng op smaak.
  4. Garneer met wat chili- of paprikapoeder en gesneden peterselie.

    Eet smakelijk!


Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en volg mij via
INSTAGRAM, FACEBOOK en PINTEREST
of meld je aan voor de
NIEUWSBRIEF

2 Reacties

  1. Erwin
    | Beantwoorden

    Deze manier van soep maken werkt eigenlijk perfect voor alle soorten groente. Vandaag zelf maar eens een prei-broccolisoep gemaakt. Zelfde principe, eventueel wat variëren met kruiden. Flink wat aardappel erdoorheen, daar wordt ie niet alleen zacht en romig van, maar ook lekker voedzaam 🙂

    • Mariette
      | Beantwoorden

      Helemaal mee eens!

Geef een reactie