Bliss balls met gember en kaneel - Gezond en voedzaam alternatief om de snelle trek mee te stillen. Met gedroogde vruchten, noten en kokos.

Bliss balls met gember en kaneel

Gezond en voedzaam alternatief om de snelle trek mee te stillen. Met gedroogde vruchten, noten en kokos.
Direct naar het recept

De eerste keer dat ik de naam bliss ball hoorde had ik echt geen idee wat ik me erbij moest voorstellen. Het blijken dus balletjes van gedroogd fruit en noten te zijn. Een soort vruchten-noten repen maar dan in de vorm van een balletje. Lekker als tussendoortje of als vervanging van een koekje of bonbon bij een kop koffie of thee. Door te variëren met de vulling maak je eindeloos veel smaken. Mijn favoriete smaak van dit moment is bliss balls met gember en kaneel.

Gebruik als basis een mengsel van dadels en abrikozen en voeg naar smaak vulling toe. Ik hou wel van een bite en gebruik daarom graag noten. Je kan natuurlijk ook cacaonibs, stukjes chocolade, gepofte quinoa of een handje havermout erdoor mengen. Voor extra smaak voeg je ook wat specerijen toe. Ik gebruik graag kaneel- en gemberpoeder. Naar keuze rol je de bliss balls door wat kokos, fijngehakte noten of cacaopoeder.

Bliss balls met gember en kaneel - Gezond en voedzaam alternatief om de snelle trek mee te stillen. Met gedroogde vruchten, noten en kokos.

Bliss balls met gember en kaneel

Geef je waardering
Hoeveelheid: 14 bliss balls

Ingrediënten: 

  • 130 gr gedoogde (medjoul) dadels
  • 70 gr gedroogde abrikozen
  • 25 gr amandelen met vlies
  • 20 gr pompoenpitten
  • snuf gemberpoeder
  • snuf kaneelpoeder
  • handje kokosrasp

Aan de slag:

  • Hak de dadels en abrikozen fijn en kneed grof door elkaar.
  • Hak de amandelen fijn en de pompoenpitten grof en kneed door de vruchtenmassa. Voeg naar smaak kaneel- en gemberpoeder toe en kneed tot een samenhangende massa.
  • Vorm 14 balletjes van de massa en rol door de kokosrasp. Leg de bliss balls op een schaaltje en geniet ervan.
    Eet smakelijk!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept




2 reacties

  1. Ans Senf-Blok schreef:

    Hmm lijkt mij lekker, thuis heb in de ingrediënten liggen, maar nu op vakantie!
    Ik ga ze maken en laat het je weten!
    Groetjes,
    Ans

    1. Wat leuk dat je ze gaat maken. Hopelijk vind je ze net zo lekker als wij. Geniet van je vakantie!