Bladerdeegstengels
Zet een paar kaasjes, wat zoutjes en eventueel wat rauwkost op tafel en je hebt een gezellig aangeklede borrel. Maar soms wil je net even iets meer. Mini quiches of gevulde dadels zijn bijvoorbeeld erg lekker maar vragen wat voorbereiding en tijd. De bladerdeegstengels van vandaag zijn niet alleen feestelijk en lekker. Je hebt ze ook snel op tafel.
Zorg dat je altijd wat bladerdeeg in huis hebt want dan kan je gelijk aan de slag als je trek krijgt in wat hartigs. Het leuke is namelijk dat je volop kunt variëren met de smaak en het meeste heb je waarschijnlijk toch al wel in huis. Gebruik bijvoorbeeld geraspte kaas, Proscciutto, gehakte of geschaafde nootjes, kruiden, specerijen(mengsels) of alleen wat grof zeezout. Probeer ook eens kaassoorten als Parmezaan of Gruyère.
Bladerdeegstengels
Ingrediënten:
- 3 plakjes roomboter bladerdeeg, diepvries
- 2 plakjes Parmaham of Ardennerham
- kaas, geraspt
- komijnzaadjes
- pikant kerriepoeder
- zout
- 1 ei, losgeklopt
Aan de slag:
- Ontdooi de plakjes bladerdeeg een paar minuten en snij dan de plakjes in repen van 2 centimeter breed. Uit elk plakje haal je precies 5 repen.
- Bestrijk de repen met een beetje ei en bestrooi enkelen met komijnzaadjes en een paar andere met kerriepoeder. Bestrooi allebei de soorten lichtjes met wat zout en leg ze op een met bakpapier of teflon beklede bakplaat. Bij het oppakken van de reepjes draai ze een slag zodat je mooie twisters krijgt.
- Bestrooi de helft van de overgebleven reepjes met geraspte kaas en de andere helft beleg je met de ham. Leg deze ook weer met een draai op de bakplaat.
- Bestrijk tenslotte de onbestreken stukjes bladerdeeg met losgeklopt ei en schuif de bakplaat in een op 200ºC hete lucht voorverwarmde oven. Bak de stengels in 12 minuten gaar en goudbruin.
- Laat de bladerdeegstengels eventueel iets afkoelen en serveer op een mooie schaal. Eet smakelijk!
Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!