Bladerdeeg twisters met Nutella: krokante chocolade koekjes met maar 3 ingrediënten. Snel, simpel, crunchy en onweerstaanbaar lekker.

Bladerdeeg twisters met Nutella

Direct naar het recept Bewaren
Zin in crunchy chocolade koekjes? Deze krokante bladerdeeg twisters met Nutella maak je met maar 3 ingrediënten. Snel, simpel en onweerstaanbaar lekker! Ideaal als je onverwacht bezoek krijgt of gewoon trek hebt in iets lekkers. De combinatie van knapperig bladerdeeg, romige Nutella en geroosterde hazelnoot is om van te watertanden. Ga snel aan de slag, dan kun je snel genieten...
Bladerdeeg twisters met Nutella: krokante chocolade koekjes met maar 3 ingrediënten. Snel, simpel, crunchy en onweerstaanbaar lekker.

Bladerdeeg twisters met Nutella

Beoordeel dit recept
Hoeveelheid: 10 koekjes

Ingrediënten: 

  • 4 plakjes bladerdeeg, roomboter, diepvries
  • 2 royale dotten Nutella
  • handje hazelnoten, ongebrand

Keukengerei:

  • 1 deegroller

Aan de slag:

  • Leg 4 plakjes bladerdeeg op een broodplank en laat een paar minuten ontdooien. Hak ondertussen de hazelnoten fijn.
  • Verdeel de 2 royale dotten Nutella over 2 plakjes bladerdeeg en bestrooi met ruim de helft van het handje hazelnoten. Leg de overgebleven plakjes bladerdeeg op de besmeerde plakjes, bestrooi met wat gehakte hazelnoten en druk aan.
    Tip: leg het bladerdeeg voordat je het gaat snijden een paar minuten in de koelkast om op te stijven.
    Bladerdeeg twisters met Nutella: krokante chocolade koekjes met maar 3 ingrediënten. Snel, simpel, crunchy en onweerstaanbaar lekker.
  • Snij elk plakje bladerdeeg in 5 repen. Pak elke reep aan de uiteinden vast en draai je handen tegengesteld een slag. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en druk de uiteinden op het bakpapier nog even goed vast. Bak in het midden van een op 200ºC hete lucht voorverwarmde oven in ± 15-17 minuten gaar en goudbruin.
    Tip: Voor extra kleur kan je het bladerdeeg bestrijken met losgeklopt eidooier.
    Bladerdeeg twisters met Nutella: krokante chocolade koekjes met maar 3 ingrediënten. Snel, simpel, crunchy en onweerstaanbaar lekker.
  • Laat de Nutella twisters afkoelen op een taartrooster.
    Eet smakelijk!

Deel dit recept:

Tips:

  1. Vers gebakken zijn bladerdeeg twisters het lekkerst. Als je ze wilt bewaren verpak ze dan luchtdicht. Ze worden iets minder krokant maar zijn evengoed lekker.
  2. Ik gebruik het liefst roomboter bladerdeeg omdat ik dat het lekkerst vind maar óók omdat het mooier goudbruin bakt dan bladerdeeg op basis van margarine. Bestrijken met ei voor een mooie kleur is daardoor niet persé nodig. Als ik alleen voor het bestrijken een ei of eidooier nodig heb laat ik vaak achterwege.
  3. Zin in hartige twisters? Bekijk mijn recept voor pesto twisters.

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Gemaakt door: Mariette

Mariette is een gepassioneerd kookliefhebber met een voorliefde voor kleurrijke gerechten en makkelijk verkrijgbare ingrediënten. Van jongs af aan is de keuken haar favoriete plek. Op Overetengesproken.nl deelt ze recepten en praktische tips, trucs en culinaire inspiratie. Oog voor duurzaamheid en diervriendelijke ingrediënten heeft Mariette van huis uit meegekregen.

Dit recept kan affiliatielinkjes bevatten. Koop jij iets via zo’n link dan krijg ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra. Merknamen of producten kunnen het gevolg zijn van een uitnodiging, een ontvangen product of een betaalde samenwerking. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept