Heerlijke samosa's van knapperig bladerdeeg. Sneller dan zelf samosa deeg maken en je bakt ze in de oven. Wij zijn fan, maak ze snel en geniet.

Bladerdeeg samosa’s

Heerlijke samosa's van knapperige bladerdeeg. Makkelijker en sneller dan zelf samosa deeg maken en je bakt ze in de oven. Je hoeft dus niet te frituren. Wij zijn fan van dit recept. Maak het snel en geniet.
Direct naar het recept
Heerlijke samosa's van knapperig bladerdeeg. Sneller dan zelf samosa deeg maken en je bakt ze in de oven. Wij zijn fan, maak ze snel en geniet.

Bladerdeeg samosa’s

Geef je waardering

Ingrediënten: 

  • 225 gr vastkokende aardappel
  • 60 gr linzen, uitgelekt
  • 6 plakjes roomboter bladerdeeg, diepvries
  • 1 eetlepel curry madras kruiden
  • 1 kleine ui of sjalot, gesnipperd
  • 1 teen knoflook
  • handje peterselie
  • olijfolie
  • zeezout

Voor de garnering:

  • 1 ei
  • zwart sesamzaad
  • zeezout

Keukengerei:

  • bakplaat bekleed met bakpapier
  • bakkwast
  • satéprikker
Bewaren

Leestip: Eiwitpoeder: nuttig of overbodig? Lees mijn uitleg en vorm je eigen mening…

Aan de slag:

  • Boen de aardappels onder stromende water schoon. Kook gaar, laat afkoelen en snij met schil en al in kleine blokjes.
    Tip: Ik gebruikte Opperdoezer Ronde.
    Heerlijke samosa's van knapperig bladerdeeg. Sneller dan zelf samosa deeg maken en je bakt ze in de oven. Wij zijn fan, maak ze snel en geniet.
  • Fruit de gesnipperde ui in een beetje olijfolie, pers de knoflook erbij en voeg de curry kruiden toe. Warm even door en bak dan de aardappeltjes mee. Als de aardappeltjes goed gebakken zijn neem je de pan van de pit en schep de linzen en peterselie erdoor. Proef en breng op smaak met zout.
    Tip: de curry kruiden smaken nu nog erg sterk en enigszins geparfumeerd. Dat komt straks i.c.m. het bladerdeeg helemaal goed
    Heerlijke samosa's van knapperig bladerdeeg. Sneller dan zelf samosa deeg maken en je bakt ze in de oven. Wij zijn fan, maak ze snel en geniet.
  • Ontdooi de plakjes bladerdeeg. En vul ze één voor één. Vouw een velletje bladerdeeg tot een driehoek, druk 1 zijde met een vork dicht, pak op als een zakje friet, vul met de vulling en druk de rand dicht. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de rand nog even aan met een vork en maak met een satéprikker een stoomgaatje in de bovenkant. Herhaal tot alle bladerdeeg is gevuld.
    Tip: laat het bladerdeeg niet te ver ontdooien. Dan worden de velletjes erg zacht en plakkerig.
    Heerlijke samosa's van knapperig bladerdeeg. Sneller dan zelf samosa deeg maken en je bakt ze in de oven. Wij zijn fan, maak ze snel en geniet.
  • Klop het ei los met een snuf zout en bestrijk de bladerdeeg samosa's ermee. Bestrooi met zwart sesamzaad en plaats de bakplaat in een op 200ºC hete lucht voorverwarmde oven. Zet na 10 minuten de temperatuur terug naar 180ºC en bak in nog eens 10-15 minuten goudbruin af.
  • Deze bladerdeeg samosa's zijn zowel warm als koud erg lekker.
    Eet smakelijk!

Deel dit recept:

Tips:

  1. Voor de curry madras kruiden gebruikte ik de Euroma Original Spices by Jonnie Boer.
  2. Als je het leuk vindt kan je ook zelf samosa deeg maken. Het is niet moeilijk, het kost alleen wat meer tijd en je moet ze dan frituren. In mijn andere recept voor samosa’s leg ik uit hoe je samosa deeg maakt.

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Mariette is een gepassioneerd kookliefhebber met een voorliefde voor kleurrijke gerechten en makkelijk verkrijgbare ingrediënten. Van jongs af aan is de keuken haar favoriete plek. Op Overetengesproken.nl deelt ze recepten en praktische tips, trucs en culinaire inspiratie. Oog voor duurzaamheid en diervriendelijke ingrediënten heeft ze van huis uit meegekregen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept