Header Overetengesproken.nl
Bladerdeeg kaashapjes met pesto

Bladerdeeg kaashapjes met pesto

 |  Geen reacties
83 Shares

Kaas: een blokje uit het vuistje, op een boterham of cracker, gesmolten in of over een gerecht, je mag mij er voor wakker maken. En nu de dagen weer korter worden zet ik graag een kaasfondue of Vacherin Mont d’Or op tafel. En sinds kort heb ik een nieuwe kaasliefde gevonden: bladerdeeg kaashapjes met pesto. Super makkelijk te maken: bij een (spontane) borrel staan ze echt in een handomdraai op tafel.


Powered by Adsense


Kaashapjes op een borrelplank zijn voor mij echt een must. Eigenlijk iedereen vind ze lekker en de mogelijkheden zijn eindeloos. Een blokje kaas, naar smaak jong, oud of extra oude brokkelkaas, een kaaskoekje, een kaasbroodje in mini-formaat, kaasstengels of bijvoorbeeld de bladerdeeg kaashapjes met twee soorten pesto van vandaag. Je kan de hapjes zowel warm als koud serveren en met de vulling kan je ook alle kanten op. Ik gebruikte dit keer rode en groene pesto. Maar tapenade, sambal of verse tuinkruiden zijn natuurlijk ook lekker.


Powered by Adsense


Bladerdeeg kaashapjes met pesto - Makkelijk en snel te maken borrelhapje. Ideaal voor bij een spontane borrel, bij een kop soep of gewoon als lekkere snack.

Bladerdeeg kaashapjes met pesto

Makkelijk en snel te maken borrelhapje. Ideaal voor bij een spontane borrel, bij een kop soep of gewoon als lekkere snack.
Hoeveelheid 20 kaashapjes

Ingrediënten

  • 1 rol vers roomboter bladerdeeg (230 gr)
  • 150 gr geraspte extra belegen Beemster kaas
  • rode pesto
  • groene pesto

Aan de slag

  1. Rol het bladerdeeg uit en snij de lange zijde in twee stukken zodat je twee kleinere rechthoeken krijgt.
  2. Bestrijk het eerste stuk bladerdeeg met rode pesto en het andere stuk met groene pesto. Verdeel de kaas over beide stukken en rol op. Voor extra stevigheid verpak je de rollen in wat bakpapier en leg je ze 30 minuten in de koelkast.
  3. Snij elk stuk in 10 plakken en leg voorzichtig op een met bakpapier of teflonfolie bekleedde bakplaat en plaats in een op 210ºC hete lucht voorverwarmde oven. Na 10 minuten zet je de temperatuur terug naar 180ºC en bak ze in nog eens 5-10 minuten goudbruin af.
  4. Neem de bladerdeeg kaashapjes uit de oven en serveer warm of laat afkoelen op een taartrooster.

    Eet smakelijk!

Tips

Diepvries bladerdeeg kan je ook prima gebruiken. Leg dan een aantal plakjes naast elkaar, laat iets overlappen en druk de naden aan. Zo heb je ook een grote lap bladerdeeg.


Volg jij mij al via Instagram, Facebook of Pinterest?
Meld je ook aan voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten.


Powered by Adsense

Geef een reactie

Recept waardering