Twist is de nieuwste BK pannenlijn. Ik gebruik de pannen nu een paar weken en deel mijn ervaringen met je. Spoiler: ik ben er zo blij mee!

BK Twist pannen

Toen ik gevraagd werd of ik de nieuwe BK Twist-pannen wilde proberen maakte mijn hart een sprongetje. Als fervent BK-gebruiker kon ik natuurlijk geen nee zeggen. Ik gebruik de kookpannen nu een aantal weken en deel vandaag mijn ervaringen met je.

BK

BK, what else zou ik bijna willen zeggen. Mijn moeder kookte met BK en mijn eerste pannenset was ook van BK. De Profiline pannen zet ik dagelijks op de kookplaat en zien er na jaren intensief gebruik nog altijd prachtig uit. Het 14 cm kookpannetje dat ik los bij de set kocht is mijn favoriete maatje geworden. De havermoutontbijtjes die ik daarin heb gekookt zijn niet meer te tellen. Echt, een ideaal maatje om in huis te hebben.

BK Twist

Sinds kort kook ik met een nieuwe pannenset: de BK Twist. Deze pannenset combineert gemak met een doordacht design. Door het roestvrijstalen design zien de pannen er prachtig uit. Dankzij de handige glazen deksels hou je tijdens het koken zicht op je gerecht. Heel eerlijk? Ik begreep zo’n glazen deksel nooit, dacht dat het condenserende vocht de deksel zou beslaan. Inmiddels weet ik beter: de glazen deksels van de BK Twist serie werken perfect!

Twist is de nieuwste BK pannenlijn. Ik gebruik de pannen nu een paar weken en deel mijn ervaringen met je. Spoiler: ik ben er zo blij mee!

Makkelijk en veilig afgieten met BK Twist

Naast het prachtige design heeft BK Twist een slim afgietsysteem waardoor je veilig en gemakkelijk aardappelen, groenten of pasta afgiet. Het werkt heel simpel: draai de deksel een kwartslag en afgieten maar. Tijdens het draaien grijpt de deksel zich vast waardoor je veilig kunt afgieten. Lukt zelfs met één hand heb ik ervaren. In onderstaande video laat ik zien hoe gemakkelijk dat gaat.

Plaats je de deksel op de nokjes dan heb je een ideale ventilatie stand. Vocht blijft in de pan maar kookt niet over. Overkokende pasta is vanaf nu verleden tijd. Ook heel fijn: de pannen en deksels zijn perfect stapelbaar. Als je wilt bespaar je daar flink wat ruimte mee, handig als je een kleine keuken hebt.

Geschikt voor alle warmtebronnen

Met de BK Twist kookpannen kan je alle kanten op. Ze zijn geschikt voor inductie, elektrisch, keramisch, halogeen en gas. Je kunt ze zelfs tot een temperatuur van 220ºC in de oven gebruiken. En na gebruik plaats je ze in de vaatwasser.

Veiligheid, gemak en design: de BK Twist pannen hebben het allemaal in huis. Ik heb de 4-delige set bestaande uit een steelpan ø 16 cm en drie kookpannen van ø 16, 18 en 20 cm. De 5-delige set heeft als extra een kookpan ø 22 cm. De Superior Triply grill- en koekenpannen passen er overigens ook perfect bij. Bekijk op de site van BK de beschikbare sets.

Twist is de nieuwste BK pannenlijn. Ik gebruik de pannen nu een paar weken en deel mijn ervaringen met je. Spoiler: ik ben er zo blij mee! - review
ventilatie stand tegen overkoken

Mijn ervaringen – review van de BK Twist pannen

De pannen zien er prachtig uit en koken heel fijn. De handvatten liggen goed in de hand en de maat en diepte van de pannen is heel prettig. Aardappels, groente en pasta afgieten is inderdaad kinderspel. Rijst afgieten heb ik nog niet getest maar zo te zien gaat dat ook prima. De deksel gewoon laten zitten -dus niet schuin op de pan- en vasthouden met een pannenlap. Er lijkt precies voldoende ruimte te zijn tussen de schenktuitjes en de deksel. Ik laat het weten als ik het heb geprobeerd.

De schenktuitjes in de rand van de pannen is een uitkomst. Tijdens het koken kan er net voldoende stof ontsnappen waardoor de deksels niet klepperen. Ook zorgen ze voor een mooie stroom als je schenkt, afgiet of overgiet. Aan alles merk je dat er goed is nagedacht over het design.

In het begin moest ik even wennen aan de nokjes in de pan. Achter die nokjes grijpt de deksel zich vast als je ‘m vastzet voor het afgieten. Dat wennen was echter binnen een paar minuten voorbij en ik merkte de nokjes al niet meer op. Sterker nog, ik ontdekte een voordeel van die nokjes: handig om de deksel op te laten rusten en een ventilatie stand te creëren. De spaghetti kookte voor het eerst niet over, heel fijn!

Alles bij elkaar zijn het hele fijne pannen waar ik komende jaren met veel plezier in zal koken. Met de Twist pannen heeft BK weer een mooie collectie aan het assortiment toegevoegd.

Verkrijgbaarheid

De Twist collectie van BK is verkrijgbaar bij speciaalzaken, groothandels, webwinkels en uiteraard via de website van BK

Meer weten over BK en de lange geschiedenis van het bedrijf? Lees mijn artikel BK: Oer-Hollandse degelijkheid.

Twist is de nieuwste BK pannenlijn. Ik gebruik de pannen nu een paar weken en deel mijn ervaringen met je. Spoiler: ik ben er zo blij mee!

De BK Twist pannenset heb ik gekregen.
Deze review is door niemand beïnvloed of bijgestuurd.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *