Header Overetengesproken.nl
Bananenbrood cakejes

Bananenbrood cakejes

 |  Geen reacties
106 Shares

Het beslag voor deze bananenbrood cakejes is net als muffinbeslag heel simpel te maken. Je roert wat ingrediënten met een vork los en klaar ben je. De basis van het beslag is natuurlijk banaan maar verder kan je volop variëren met de vulling. Ik heb gekozen voor een combinatie van rijstebloem, amandelmeel en havermout. En voor het lekkere deed ik er ook nog flink wat walnoot en rozijnen in.

Maar hoe gebruik je bananenbrood dan hoor ik sommigen denken. Het leuke van bananenbrood vind ik dat je het overal voor kunt gebruiken. Als ontbijt of snelle lunch, als tussendoortje of gewoon lekker bij een kopje koffie of thee. Ik eet deze bananenbrood cakejes graag als ontbijt of tussendoortje. Het fijne is dat ze lekker vullen zonder zwaar op je maag te vallen. En afhankelijk van het gebruik kan je kiezen in welke vorm je het bananenbrood bakt. Voor bij de koffie of thee zou ik ze wat kleiner maken. Gebruik je het bananenbrood bij een maaltijd dan zijn deze cakejes heel geschikt of je bakt in een cakevorm één grote cake waar je plakjes van kunt snijden.

Bananenbrood cakejes - Lekker bij een kop koffie of thee maar ook perfect als tussendoortje of een snel ontbijt.

Ingrediënten voor 6 muffins

  • 2 grote, flink rijpe bananen
  • 1 ei (L)
  • 75 gr rijstebloem
  • 40 gr amandelmeel
  • 50 gr walnoot, grof gehakt
  • 35 gr rozijnen
  • 5 eetlepels havermout
  • 2 eetlepels neutrale olie
  • 1-1½ eetlepel honing
  • ½ theelepel kaneel
  • flinke snuf zout

muffinblik voor 6  muffins, ingevet met roomboter

Aan de slag

Was de rozijnen, laat goed uitlekken en droog ze nog even na met een stuk keukenpapier.

Prak de banaan in een beslagkom tot moes en roer samen met de honing, het ei en de olie tot een vrijwel glad beslag. Voeg dan de rijstebloem, amandelmeel, kaneel, zout en havermout toe. Roer het geheel tot een mooi dik beslag. Schep tenslotte de walnoten en rozijnen door het beslag.

Schep het beslag in de holtes van het muffinblik, zet in het midden van een op 180ºC conventioneel voorverwarmde oven en bak in 25-30 minuten gaar en bruin. Om de onderzijde van de cakejes mooi te laten kleuren heb ik ze de laatste 5 minuten uitsluitend onderwarmte gegeven.

Haal de cakejes uit de oven en laat ze een minuut of vijf in het bakblik staan. Haal de cakejes dan uit het bakblik en laat ze op een taartrooster verder afkoelen. Om ze extra lekker te maken kan je er vlak voor gebruik nog wat honing over doen.

Eet smakelijk!

Tip: In plaats van bananenbrood cakejes kan je natuurlijk ook ‘koekjes’ maken door hoopjes beslag op een met teflonfolie of bakpapier beklede bakplaat te scheppen. Let op dat je de baktijd dan wel aanpast!

Tip: Omdat ik geen rijstebloem in huis had heb ik met mijn koffiemolentje 100 gr Pandan rijst tot bloem vermaken. Gaat perfect! Afhankelijk van het gebruikt koffiemolentje kan het zijn dat de rijstebloem ietsje minder fijn wordt dan gekochte versie.

Tip: In plaats van rijstebloem kan je natuurlijk ook gewone bloem gebruiken.

Geef een reactie