Header Overetengesproken.nl
Bagels met roomkaas en blauwe bessen

Bagels met roomkaas en blauwe bessen

 |  Geen reacties
9 Shares

Een bagel met roomkaas en gerookte zalm is natuurlijk een echte klassieker. Maar wat als je trek hebt in een broodje of bagel maar ook in iets zoets? Deze bagels met roomkaas en blauwe bessen zijn dan de oplossing! Een verantwoord broodje belegd alsof het een cheesecake gebakje is. Extra lekker met homemade compote.

Voor de compote kan je afhankelijk van het aanbod vers of diepvries fruit gebruiken. Ik koos dit keer voor een compote van blauwe bessen maar je kan natuurlijk ook ander fruit of een fruitmix gebruiken. De compote of vruchtenmoes maakte ik op een snelle manier met wat maïzena maar je kan natuurlijk ook jam maken. In mijn blog over homemade jam lees je hoe je dat doet.

Bagels met roomkaas en blauwe bessen - Met deze heerlijk belegde bagels is het eten en snoepen tegelijk. Extra lekker met de homemade compote!

Ingrediënten voor 4 bagels

  • 4 bagels
  • roomkaas
  • 250 gr blauwe bessen of bosbessen (diepvries)
  • 1 theelepel vers citroensap
  • maïzena
  • naar smaak: suiker en snuf kaneel

Aan de slag

Doe de helft van de blauwe bessen samen met een bodempje water en het citroensap in een klein pannetje en laat koken tot de bessen zijn opengesprongen. Voeg naar keuze wat suiker en of kaneel toe en laat nog even flink doorkoken.

Maak met wat een beetje water een papje van de maïzena en bind daarmee de blauwe bessen tot de gewenste dikte. Haal het pannetje van de pit, schep de achtergehouden helft van de bessen erdoor en laat de compote afkoelen.

Snij de bagels doormidden, besmeer met roomkaas en verdeel er de blauwe bessencompote over. Leg de bovenkanten terug en serveer direct.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Close
Vul je gegevens in en ontvang
elke vrijdag GRATIS:

..

Inschrijven nieuwsbrief