Bagels met roomkaas en blauwe bessen - Met deze heerlijk belegde bagels is het eten en snoepen tegelijk. Extra lekker met de homemade compote!

Bagels met roomkaas en blauwe bessen

Deel dit recept/artikel!

Een bagel met roomkaas en gerookte zalm is natuurlijk een echte klassieker. Maar wat als je trek hebt in een broodje of bagel maar ook in iets zoets? Deze bagels met roomkaas en blauwe bessen zijn dan de oplossing! Een verantwoord broodje belegd alsof het een cheesecake gebakje is. Extra lekker met homemade compote.

Voor de compote kan je afhankelijk van het aanbod vers of diepvries fruit gebruiken. Ik koos dit keer voor een compote van blauwe bessen maar je kan natuurlijk ook ander fruit of een fruitmix gebruiken. De compote of vruchtenmoes maakte ik op een snelle manier met wat maïzena maar je kan natuurlijk ook jam maken. In mijn blog over homemade jam lees je hoe je dat doet.

Bagels met roomkaas en blauwe bessen - Met deze heerlijk belegde bagels is het eten en snoepen tegelijk. Extra lekker met de homemade compote!

Bagels met roomkaas en blauwe bessen

Geef jouw waardering
Met deze heerlijk belegde bagels is het eten en snoepen tegelijk. Extra lekker met de homemade compote!
Hoeveelheid: 4 bagels

Ingrediënten: 

 • 4 bagels
 • roomkaas
 • 250 gr blauwe bessen of bosbessen diepvries
 • 1 theelepel vers citroensap
 • maïzena
 • naar smaak: suiker en snuf kaneel
Tefal 5 Second Chopper

Tefal 5 Second Chopper

Duurzame hakmolen zonder stekker.
Hakt groenten, uien, verse kruiden en noten moeiteloos fijn.
Ook dips (zoals rode pesto, whipped feta), sauzen en vinaigrettes maak je met slechts enkele handbewegingen.
Slechts € 24,99
*advertentie

Aan de slag:

 • Doe de helft van de blauwe bessen samen met een bodempje water en het citroensap in een klein pannetje en laat koken tot de bessen zijn opengesprongen. Voeg naar keuze wat suiker en of kaneel toe en laat nog even flink doorkoken.
 • Maak met wat een beetje water een papje van de maïzena en bind daarmee de blauwe bessen tot de gewenste dikte. Haal het pannetje van de pit, schep de achtergehouden helft van de bessen erdoor en laat de compote afkoelen.
 • Snij de bagels doormidden, besmeer met roomkaas en verdeel er de blauwe bessencompote over. Leg de bovenkanten terug en serveer direct.
  Eet smakelijk!

Deel dit recept:

Recent gepubliceerd:

De nieuwste recepten gratis in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Klik op de sterren en waardeer dit recept