Bagels met roomkaas en blauwe bessen
Een bagel met roomkaas en gerookte zalm is natuurlijk een echte klassieker. Maar wat als je trek hebt in een broodje of bagel maar ook in iets zoets? Deze bagels met roomkaas en blauwe bessen zijn dan de oplossing! Een verantwoord broodje belegd alsof het een cheesecake gebakje is. Extra lekker met homemade compote.
Voor de compote kan je afhankelijk van het aanbod vers of diepvries fruit gebruiken. Ik koos dit keer voor een compote van blauwe bessen maar je kan natuurlijk ook ander fruit of een fruitmix gebruiken. De compote of vruchtenmoes maakte ik op een snelle manier met wat maïzena maar je kan natuurlijk ook jam maken. Bijvoorbeeld aardbeienjam of blauwe bessen jam met appel en kaneel.
Bagels met roomkaas en blauwe bessen
Ingrediënten:
- 4
bagels - roomkaas
- 250 gr blauwe bessen of bosbessen, diepvries
- 1 theelepel vers citroensap
- maïzena
- naar smaak: suiker en snuf kaneel
Leestip: Eiwitpoeder: nuttig of overbodig? Lees mijn uitleg en vorm je eigen mening…
Aan de slag:
- Doe de helft van de blauwe bessen samen met een bodempje water en het citroensap in een klein pannetje en laat koken tot de bessen zijn opengesprongen. Voeg naar keuze wat suiker en of kaneel toe en laat nog even flink doorkoken.
- Maak met wat een beetje water een papje van de maïzena en bind daarmee de blauwe bessen tot de gewenste dikte. Haal het pannetje van de pit, schep de achtergehouden helft van de bessen erdoor en laat de compote afkoelen.
- Snij de bagels doormidden, besmeer met roomkaas en verdeel er de blauwe bessencompote over. Leg de bovenkanten terug en serveer direct.Eet smakelijk!
Deel dit recept:
Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!