Bagels met avocado, tomaat, spek en ei - Geniet van een heerlijke lunch met deze rijk belegde bagel. Heerlijk zacht en romig door de avocado en eidooier.

Bagels met avocado, tomaat, spek en ei

Geniet van een heerlijke lunch met deze rijk belegde bagel. Heerlijk zacht en romig door de avocado en eidooier.
Direct naar het recept

Soms moet je niet moeilijk doen en jezelf een rijke lunch gunnen. En daar hoef je echt de deur niet voor uit. Koop of maak zelf bagels, beleg met flink wat avocado, tomaat, spek en ei en kruip met broodplank en al op de bank om te genieten. Lekker hartig door het spek, zacht en romig door de avocado en eidooier.

Maak je de avocado niet helemaal op? Wrijf het restant in met wat citroensap, verpak in plasticfolie en je kan het prima nog even bewaren. Maar je kan er natuurlijk voor ’s avonds ook een lekkere linzensalade met avocado van maken. Lekker en gezond plus je maakt de restjes op. Als je je al schuldig voelde over je lekkere lunch is dit dé reden om dat gevoel van je af te schudden.

Bagels met avocado, tomaat, spek en ei - Geniet van een heerlijke lunch met deze rijk belegde bagel. Heerlijk zacht en romig door de avocado en eidooier.

Bagels met avocado, tomaat, spek en ei

Geef je waardering
Hoeveelheid: 4 belegde bagels

Ingrediënten: 

  • 4 bagels
  • 4 eieren
  • 1 avocado
  • 1-2 rijpe trostomaten
  • 4 ronde plakjes ontbijtspek
  • vers citroensap
  • vers gemalen peper

Aan de slag:

  • Snij de tomaten en avocado in dunne plakjes. Besprenkel de avocado met een beetje citroensap om te voorkomen dat de plakjes bruin worden.
  • Bak de plakjes spek in een koekenpan en breek op elk plakje een ei. Bak er mooie spiegeleitjes van.
    Tip: Om mooie ronde eitjes te bakken plaats je bakringen in de koekenpan en breek je daarin het ei. Zo krijg je mooie ronde spiegeleitjes.
  • Snij de bagels doormidden, beleg met de avocado, tomaat, plakjes en een spiegeleitje. Maal er wat peper over, plaats de bovenste helft van de bagel terug en leg de bagels op een mooie schaal. Serveer terwijl het ei nog lekker warm is.
    Eet smakelijk!

Tips:

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept