Badhotel Domburg - Op het Zeeuwse eiland Walcheren, omgeven door natuur ligt Badhotel Domburg. Een heerlijke plek om uit te waaien en tot rust te komen.

Badhotel Domburg

Voorlopig zijn we nog niet van COVID-19 af en zal onze bewegingsvrijheid flink ingeperkt blijven. Wanneer we weer op vakantie kunnen naar het buitenland? Niemand die het weet. Het wachten is op een vaccin, pas als dat breed is ingezet krijgen we onze vrijheid terug.

Afgelopen jaren hebben Michel en ik regelmatig genoten van een mini-break in eigen land. We verbleven op fijne adressen waar we de dagelijkse hectiek achter ons lieten, er even helemaal tussenuit waren en heerlijk hebben gegeten. Afgelopen weken vertelde ik al over Gastrofarm Op Oost en Grand Hotel Huis ter Duin. Vandaag neem ik jullie mee naar Badhotel Domburg.

Badhotel Domburg

Als je op Walcheren bent en Domburg bezoekt kom je bijna automatisch langs het Badhotel. En zo hebben wij het een jaar of 15 geleden ook ontdekt. Op één van onze dagtochten door Zeeland -vanuit Rotterdam is een dagje Zeeland goed te doen- belanden we in Domburg. We waren onder de indruk van een imposant wit gebouw en al snel was ons duidelijk het een hotel betrof. We keken elkaar aan en wisten: hier gaan wij binnenkort een verblijf boeken. Het is ons zo goed bevallen dat het inmiddels één van onze favoriete plekjes in Nederland is.

Aan een groot gazon, op loopafstand van strand, duinen en bos en aan de rand van het centrum is het Badhotel ideaal gelegen. Wandelpaden en fietspaden beginnen voor de deur, winkelen kan om de hoek, aan de andere kant van het dorp ligt in de duinen een 9-holes golfbaan en wil je Zeeland verkennen dan ben je met de auto zo op pad. Wij verblijven graag in het voor- of najaar in Domburg en maken dan vaak lange wandelingen door de duinen, langs het strand en in het nabijgelegen bos De Manteling. Bij terugkomst drinken we wat in het Grand Café en als we zin hebben pakken we nog een rondje sauna mee.

Badhotel Domburg is een echt familiehotel. Dat merk je aan de sfeer en aan de kamers. De kamers zijn riant opgezet, hebben een beachy sfeer, ruime zithoek met bank en een kitchenette. Indien gewenst zijn er ook kamers met een tussendeur waardoor families met kinderen niet door de gang naar elkaar hoeven te lopen. De suites en familiekamers (2 slaapkamers met een aparte woonkamer erbij) zijn nog ruimer van opzet. Kinderen zijn overal welkom en het personeel is uiterst vriendelijk en voorkomend.

Badhotel Domburg - Op het Zeeuwse eiland Walcheren, omgeven door natuur ligt Badhotel Domburg. Een heerlijke plek om uit te waaien en tot rust te komen.Domburg, een heerlijke plek om uit te waaien en tot rust te komen.

Grand Café 1866 en Restaurant Zee&Land

Voor het drinken van een kop koffie, het lezen van een krant, tijdschrift of boek, lunchen, borrelen of een afzakkertje: Grand Café 1866 is the place to be. Bij mooi weer op het terras en anders lekker binnen, wij hebben het er altijd dik naar onze zin. De sfeer is relaxt en het eten goed. Heb je iets te vieren? Met een High Tea of High Wine kleed je je verblijf extra feestelijk aan. Wij zijn er nog niet aan toegekomen, het staat dus nog op ons wensenlijstje om een keer van te genieten.

Voor de lunch en het diner kan je terecht in Restaurant Zee & Land. De aankleding is totaal anders dan in het Grand Café maar ook hier is de relaxte sfeer het eerste dat opvalt. Wij hebben er altijd gezellige avonden gehad en heerlijk gegeten. De keuken van het hotel maakt bij voorkeur gebruik van biologische en regionale producten.

Paviljoen Strand90

Zeeland is omgeven door strand. Het zal je dus niet verbazen dat Badhotel Domburg een eigen paviljoen op het strand heeft. De ligging van Strand90 is heel mooi en gemakkelijk te bereiken via het wandelpad over de duinen. Omdat wij doorgaans buiten het strandseizoen in Domburg zijn is het er nog niet van gekomen er neer te strijken.

Amuse Restaurant Zee&LandVoorgerecht Restaurant Zee&LandDessert Restaurant Zee&Land

Omgeving

Zeeland heeft veel te bieden. Bezoek de Deltawerken en werkeiland Neeltje Jans, ga winkelen in Vlissingen en Middelburg, bezoek historisch Veere, bezoek musea en geniet vooral ook van zon, zee en buitenlucht. Zeeland heeft de meeste zonuren van Nederland en een mooie natuur. Maak dus fijne (strand)wandelingen of trek erop uit met de fiets.

Domburg is net als Laren NH een belangrijk kunstenaarsdorp. In het begin van de vorige eeuw trokken vele kunstenaars naar Domburg vanwege het mooie licht. Onder hen waren Piet Mondriaan en Jan Toorop. Mondriaan maakte onder meer schilderijen met de vuurtoren van Westkapelle, de kerken van Domburg, Zoutelande en Oostkapelle, de molen van Domburg en bomen uit De Manteling.

Een verblijf boeken

Kijk voor meer informatie over de kamers, suites en arrangementen op de website van Badhotel Domburg. Ook vind je daar meer informatie over het restaurant, Grand Café, strandpaviljoen en de wellness mogelijkheden.

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *