Avocadomousse met rivierkreeftjes - Feestelijk en smaakvol voorgerechtje. Super makkelijk te maken met verrassende ingrediënten.

Avocadomousse met rivierkreeftjes

Feestelijk en smaakvol voorgerechtje. Super makkelijk te maken met verrassende ingrediënten.
Direct naar het recept

Njam! bestaat inmiddels alweer 10 jaar en dat wordt gevierd met het jubileumkookboek ‘Zoveel om te Vieren‘. Daags voor de Kerst plofte het kookboek bij mij op de mat. Ik ging gelijk aan de slag en 1e kerstdag genoten we van een heerlijke avocadomousse met rivierkreeftjes. ‘Zoveel om te vieren’ is een mooi en feestelijk kookboek met maar liefst 140 recepten.

Njam! Zoveel om te vieren.

Van een aperitief met hapjes en drankjes tot een ontspannen BBQ. Van een stijlvolle afternoontea tot een feestje met de kinderen. Maar ook met recepten voor de paasbrunch, het ideale verwenontbijt voor Moederdag en de lekkerste meergangen diners. En dat alles zónder dat je urenlang in de keuken hoeft te staan.

Verwen je tafelgenoten met omeletwraps met Italiaanse ham en rucola, hartige soezen met zalmmousse, Aziatische worstenbroodjes, risotto met erwtjes, burrata en ham, kipkroketjes met truffelmayonaise of aardappelsoep met truffel. Geniet van frozen yoghurt, kaneelrolletjes, witte chocolademousse of Brusselse wafels met chocoladesaus. Ook aan lekkere drankjes is gedacht. Schenk een white sangria, stawberry mojito, sparkling limoncello, Mexican mule of tequila sunrise.

Kortom, ‘Zoveel om te Vieren‘ is een must have voor al die speciale dagen die je graag met familie, vrienden en een tafel vol lekkers viert. Maar ook voor al die andere dagen waarop je net even iets meer aandacht aan het eten besteedt. De gerechten zien er allemaal zo lekker uit, dus waarom zou je wachten. Lekker eten zonder poespas, dat is waar Njam! voor staat en ik ben fan.

Zoveel om te vieren - Njam!Zoveel om te vieren - Njam!Zoveel om te vieren - Njam!Zoveel om te vieren - Njam!Zoveel om te vieren - Njam!Zoveel om te vieren - Njam!

Avocadomousse met rivierkreeftjes

Tijdens 1e Kerstdag nam ik de proef op de som en maakte ik avocadomousse met rivierkreeftjes, granny smith en cassavecrumble. Easy om te maken, ziet er feestelijke uit en het smaakt super lekker. Ik deed een paar kleine aanpassingen: zo gebruikte ik cassave chips in plaats van kroepoek, liet ik de sushiazijn achterwege en gebruikte minder Griekse yoghurt. Wij waren zo enthousiast dat ik het recept graag met jullie deel.

Avocadomousse met rivierkreeftjes - Feestelijk en smaakvol voorgerechtje. Super makkelijk te maken met verrassende ingrediënten.

Avocadomousse met rivierkreeftjes

9 stemmen, stem ook
Hoeveelheid: 4 personen

Ingrediënten: 

Voor de avocadomousse:

  • 1 avocado
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • scheutje limoensap
  • zout en peper

Voor de afwerking:

  • 100 gr rivierkreeftjes
  • ½ Granny Smith appel, in kleine blokjes
  • enkele cassave chips
  • verse koriander of peterselie, gehakt

Extra benodigdheden:

  • 4 amuseglaasjes of wijnglazen

Aan de slag:

  • Doe de ingrediënten voor de avocadomousse in een blender of hakmolentje van een staafmixer, maal glad en verdeel over de glaasjes.
  • Meng de rivierkreeftjes met de blokjes appel en verdeel over de avocadomousse.
  • Verkruimel de cassave chips boven de glaasjes, garneer met wat koriander of peterselie en serveer.
    Eet smakelijk!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Recent gepubliceerd:

Dit recept bevat een toegestuurd product (kookboek).
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept




8 reacties

  1. Kan ik dit gerecht poosje van tevoren klaarmaken
    Advocadomouse met rivierkreeftes

    1. De avocadomousse kan je zeker al tevoren maken. Dek goed af en schep een eventueel bruin geworden bovenlagen eraf. De glaasjes kan je het beste vlak voor gebruik vullen. Zo voorkom je dat de appel bruin wordt en de cassave zacht. Succes en geniet ervan!