Avocado spread
In het weekend of als we een paar dagen vrij hebben genieten we ’s avonds graag van een uitgebreide broodmaaltijd. Ik bak dan vers plat brood, maak verschillende smeersels, een lekkere salade en snij wat rauwkost. En als ik echt zin heb bak ik er nog een paar kebab-burgers bij.
De smeersels die ik bij zo’n broodmaaltijd maak zijn doorgaans baba ganoush, dip met bieslook en knoflook, tomatentapenade en avocado spread. Ik maak altijd ruim voldoende want de volgende dag zijn de smeersels heerlijk op een toastje bij de borrel. Zo geniet je dubbel van je werk.
En heb je nog wat avocado spread over trakteer jezelf dan op een lekkere lunch. Snij een pistolet open, beleg met wat blaadjes sla, eventueel een plakje uitgebakken spek en smeer daar wat avocado spread op. Zo’n lunch wil je vaker.
Avocado spread
Ingrediënten:
- 1 rijpe avocado
- 200 gr cottage cheese of Hüttenkäse
- 30 gr amandelen
- citroensap
- peper en zout
Aan de slag:
- Rooster de amandelen kort in een koekenpan en hak fijn.
- Maak de avocado schoon, snij in kleine blokjes en leg in een schaal. Besprenkel de avocado met wat citroensap en schep lichtjes door elkaar.
- Doe de Cottage cheese en de amandelen bij de avocado en schep alles door elkaar. Proef en breng op smaak met wat peper en zout.
- Schep in een mooi schaaltje en garneer met wat fijn gesneden of geschaafde amandel. Serveer bij de borrel met een lekker toastje of wat plakjes stokbrood. Eet smakelijk!
Tips:
Nieuw:
Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!