Avocado spread - Frisse spread van avocado, Cottage cheese en amandel. Lekker op de boterham of op een toastje bij de borrel.

Avocado spread

Frisse spread van avocado, Cottage cheese en amandel. Lekker op de boterham of op een toastje bij de borrel.
Direct naar het recept

In het weekend of als we een paar dagen vrij hebben genieten we ’s avonds graag van een uitgebreide broodmaaltijd. Ik bak dan vers plat brood, maak verschillende smeersels, een lekkere salade en snij wat rauwkost. En als ik echt zin heb bak ik er nog een paar kebab-burgers bij.

De smeersels die ik bij zo’n broodmaaltijd maak zijn doorgaans baba ganoush, dip met bieslook en knoflook, tomatentapenade en avocado spread. Ik maak altijd ruim voldoende want de volgende dag zijn de smeersels heerlijk op een toastje bij de borrel. Zo geniet je dubbel van je werk.

En heb je nog wat avocado spread over trakteer jezelf dan op een lekkere lunch. Snij een pistolet open, beleg met wat blaadjes sla, eventueel een plakje uitgebakken spek en smeer daar wat avocado spread op. Zo’n lunch wil je vaker.

Avocado spread - Frisse spread van avocado, Cottage cheese en amandel. Lekker op de boterham of op een toastje bij de borrel.

Avocado spread

Geef je waardering
Hoeveelheid: 1 portie

Ingrediënten: 

 • 1 rijpe avocado
 • 200 gr cottage cheese of Hüttenkäse
 • 30 gr amandelen
 • citroensap
 • peper en zout

Aan de slag:

 • Rooster de amandelen kort in een koekenpan en hak fijn.
 • Maak de avocado schoon, snij in kleine blokjes en leg in een schaal. Besprenkel de avocado met wat citroensap en schep lichtjes door elkaar.
 • Doe de Cottage cheese en de amandelen bij de avocado en schep alles door elkaar. Proef en breng op smaak met wat peper en zout.
 • Schep in een mooi schaaltje en garneer met wat fijn gesneden of geschaafde amandel. Serveer bij de borrel met een lekker toastje of wat plakjes stokbrood.
  Eet smakelijk!

Tips:

 1. Avocado spread is ook erg lekker op een broodje tijdens de lunch. Beleg je broodje met wat (fijngesneden) sla en schep er mooie bolletjes avocado spread op. Ook lekker met een plakje uitgebakken spek erop.
 2. Update 7 mei 2018: Gebruik eens cottage cheese hummus (o.a. verkrijgbaar bij AH) in plaats van cottage cheese naturel. Erg lekker!! Als alternatief kan je natuurlijk ook een schep hummus door de avocado spread roeren.

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Recent gepubliceerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept