Aspergesoep - Gooi de schillen en onderkantjes van je asperges vooral niet weg maar gebruik ze voor deze heerlijke aspergesoep. Zo geniet je dubbel!

Aspergesoep

Direct naar het recept Bewaren
Gooi de schillen en onderkantjes van je asperges vooral niet weg maar gebruik ze voor deze heerlijke aspergesoep. Zo geniet je dubbel!

Goede Hollandse asperges zijn niet goedkoop en ze zijn er ook maar gedurende een korte periode per jaar. Reden genoeg dus om het maximale uit deze mooie groente te halen. Met onderstaand recept voor aspergesoep gaat dat helemaal lukken. Je koopt één keer asperges en geniet er twee keer van.

Dat je asperges ruim moet schillen weten we allemaal maar als je die mooie dikke asperges tijdens het schillen ziet slinken doet dat soms toch wel een beetje pijn. Maar ja, taaie en draderige asperges zijn geen optie. Schillen dus dat witte goud en gebruik de schillen en onderkantjes om er een mooie aspergesoep van te trekken. Hou tijdens het schillen dus vooral die lekkere aspergesoep voor ogen en je schilt een stuk soepeler.

Aspergesoep - Gooi de schillen en onderkantjes van je asperges vooral niet weg maar gebruik ze voor deze heerlijke aspergesoep. Zo geniet je dubbel!

Aspergesoep

Beoordeel dit recept
Hoeveelheid: 1 liter soep

Ingrediënten: 

  • schillen en onderkanten van 750 gr witte asperges
  • 500 ml water
  • 500 ml volle melk
  • ½ blokje runderbouillon
  • 30 gr roomboter
  • 30 gr bloem
  • 1 eidooier
  • scheutje melk

Aan de slag:

  • Leg de schillen en kontjes van de asperges in een pan en giet er melk en water bij. Zorg dat alles goed onder staat. Breng rustig aan de kook, zet de pit lager als het kookt en laat de bouillon 30-60 minuten zachtjes trekken. Hoe langer de bouillon trekt hoe lekkerder de soep wordt.
  • Zeef de schillen en kontjes uit de bouillon. Druk de aspergepulp goed uit om zoveel mogelijk smaak te behouden.
  • Smelt in een andere pan de boter, voeg de bloem toe zodra de grootste bellen wegtrekken en roer flink zodat de bloem alle boter opneemt. Laat enkele minuten garen. Roer wel zo nu en dan om aanbranden te voorkomen. Voeg in porties het aspergevocht toe en voeg pas weer nieuwe bouillon toe als de vorige volledig is opgenomen. Blijf steeds goed roeren om klontjes te voorkomen.
  • Proef de soep en breng op smaak met stukjes bouillonblok.
  • Roer tot slot de eidooier los met een klein beetje melk, schep er een paar lepels soep bij om het mengsel voor te verwarmen en giet vervolgens al roerende in de soep. Warm de soep nog even door om de eidooier te garen en te binden met de soep.
    Tip: door het eidooier wordt de soep extra zacht en romig.
  • Schep de soep in kommen en garneer naar wens met gesneden ham, stukjes asperge en/of verse peterselie.
    Eet smakelijk!

Deel dit recept:

Tips:

Maak de soep rustig 1 of 2 dagen eerder en bewaar tot gebruik in de koelkast. Wordt de smaak alleen maar beter van!

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Mariette is een gepassioneerd kookliefhebber met een voorliefde voor kleurrijke gerechten en makkelijk verkrijgbare ingrediënten. Van jongs af aan is de keuken haar favoriete plek. Op Overetengesproken.nl deelt ze recepten en praktische tips, trucs en culinaire inspiratie. Oog voor duurzaamheid en diervriendelijke ingrediënten heeft Mariette van huis uit meegekregen.

Dit recept kan affiliatielinkjes bevatten. Koop jij iets via zo’n link dan krijg ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra. Merknamen of producten kunnen het gevolg zijn van een uitnodiging, een ontvangen product of een betaalde samenwerking. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept