Header Overetengesproken.nl
Aspergesoep

Aspergesoep

 |  Geen reacties
7 Shares

Goede Hollandse asperges zijn niet goedkoop en ze zijn er ook maar gedurende een korte periode per jaar. Reden genoeg dus om het maximale uit deze mooie groente te halen. Met onderstaand recept voor aspergesoep gaat dat helemaal lukken. Je koopt één keer asperges en geniet er twee keer van.

Dat je asperges ruim moet schillen weten we allemaal maar als je die mooie dikke asperges tijdens het schillen ziet slinken doet dat soms toch wel een beetje pijn. Maar ja, taaie en draderige asperges zijn geen optie. Schillen dus dat witte goud en gebruik de schillen en onderkantjes om er een mooie aspergesoep van te trekken. Hou tijdens het schillen dus vooral die lekkere aspergesoep voor ogen en je schilt een stuk soepeler.

Aspergesoep - Gooi de schillen en onderkantjes van je asperges vooral niet weg maar gebruik ze voor deze heerlijke aspergesoep. Zo geniet je dubbel!

Aspergesoep

Gooi de schillen en onderkantjes van je asperges vooral niet weg maar gebruik ze voor deze heerlijke aspergesoep. Zo geniet je dubbel!
Hoeveelheid 1 liter soep

Ingrediënten

 • schillen en onderkanten van 1kg asperges
 • 2 liter water
 • 1 blokje runderbouillon
 • 60 gr roomboter
 • 60 gr bloem
 • 1 eidooier
 • 1 eetlepel melk (15 ml)
 • zout, peper en eventueel een extra (stukje) bouillonblok

Aan de slag

 1. Breng het water met de schillen, kontjes en het blokje runderbouillon aan de kook. Zet de pit lager als het water kookt en laat de bouillon zachtjes kokend gedurende 1,5 uur trekken. De bouillon zal enigszins inkoken tot 1500-1600 ml.
 2. Pureer de bouillon met een staafmixer of blender. Om eventuele draadjes en harde stukjes te verwijderen haal je de soep door een passeerzeef. Zelf heb ik die (nog) niet en gebruik ik een zeef en de achterkant van een houten lepel om de soep door de zeef te duwen. Uiteindelijk hou je ongeveer twee eetlepels aspergepulp over die we verder niet meer gebruiken.
 3. Smelt in een andere pan de boter, voeg de bloem toe zodra de grootste bellen wegtrekken en roer flink zodat de bloem alle boter opneemt. Laat enkele minuten garen. Roer wel zo nu en dan om aanbranden te voorkomen. Voeg in porties de aspergebouillon toe en voeg pas weer nieuwe bouillon toe als de vorige volledig is opgenomen. Blijf steeds goed roeren om klontjes te voorkomen.
 4. Proef de soep en breng op smaak met zout, versgemalen peper en/of gebruik eventueel wat extra bouillonblok.
 5. Roer tot slot de eidooier los met de melk, schep er een paar lepels soep bij om het mengsel voor te verwarmen en giet vervolgens al roerende in de soep. Warm de soep nog even flink door om de eidooier en soep te laten binden.
 6. Schep de soep in kommen en garneer naar wens met gesneden ham, stukjes asperge en/of verse peterselie.

  Eet smakelijk!

Tips

Maak de soep rustig 1 of 2 dagen eerder en bewaar tot gebruik in de koelkast. Wordt de smaak alleen maar beter van!


Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en volg mij via
INSTAGRAM, FACEBOOK en PINTEREST
of meld je aan voor de
NIEUWSBRIEF

Geef een reactie