Asperges met misoboter en paddenstoelen: weer eens iets heel anders dan traditioneel met ham, ei en hollandaise saus. Dit wil je proeven!

Asperges met misoboter en paddenstoelen

Direct naar het recept Bewaren
Asperges met misoboter en paddenstoelen: weer eens iets heel anders dan traditioneel met ham, ei en hollandaise saus. Dit wil je proeven!

Asperges met een miso en chilisaus voor een Aziatisch tintje. Het zoute van de miso met het aardse van de paddenstoelen, het vleugje zoet van de chilisaus en de smeuïge aardappelpuree. Ohhh, echt zo wil je asperges eten… En dat kan, onderstaand deel ik het recept met je. Ga vooral snel aan de slag want voor je het weet (24 juni) is het seizoen alweer voorbij.

Tip: wikkel asperges na het kopen in een vochtige theedoek en bewaar in de groentela. Zo blijven ze een paar dagen houdbaar.

Asperges met misoboter en paddenstoelen: weer eens iets heel anders dan traditioneel met ham, ei en hollandaise saus. Dit wil je proeven!

Asperges met misoboter en paddenstoelen

1 stem, stem ook
Hoeveelheid: 2 personen

Ingrediënten: 

  • 6 Hollandse asperges
  • 250 gr kruimige aardappels, geschild
  • 250 gr paddenstoelen of kastanjechampignons
  • 2 eetlepels Kikkoman
  • 2 eetlepels zoete chilisaus
  • 4 eetlepels roomboter, kamertemperatuur
  • 1-2 eetlepels miso, naar smaak
  • scheutje warme melk
  • handje fijngehakte peterselie + iets extra

Extra benodigdheden:

  • grillpan
  • spuitzak met gekarteld spuitmondje

Aan de slag:

  • Roer de roomboter met de miso los. Stop in een spuitzak, spuit 2 rozetten op een schaaltje en plaats in de koelkast om ietsjes op te stijven. Bewaar een beetje van de misoboter om te gebruiken bij de champignons.

Voor de aardappelpuree met peterselie:

  • Snij de aardappels in stukken en kook gaar.
  • Stamp samen met wat warme melk tot een fijne puree en schep de peterselie erdoor.

Voor de asperges en paddenstoelen:

  • Schil de asperges en kook een paar minuten voor. De asperges worden nog gegrild en hoeven dus niet gaar te zijn. Neem de asperges uit de pan en laat uitlekken.
    Tip: Asperges kook je het lekkerst in water en melk. Voor extra smaak kook je de schillen en asperge eindjes mee. Nadat je de asperges uit de pan hebt genomen kook je de rest nog een tijdje door en maak je er een lekkere aspergesoep mee.
  • Snij de paddenstoelen of champignons in stukjes. Meng de zoete chilisaus met de Kikkoman en hussel door de paddestoelen.
  • Bak de paddenstoelen in een koekenpan rustig aan en laat slinken. Als de paddenstoelen bijna klaar zijn voeg je een klontje misoboter toe en bak af. Ze hoeven niet krokant te worden maar wel een beetje sticky.
  • Grill de asperges in een hete grillpan gaar.
  • Schep wat aardappelpuree op 2 voorverwarmde borden, leg daar 3 asperges op en verdeel de paddenstoelen erover. Top af met een rozet misoboter en garneer met gehakte peterselie. Serveer direct.
    Eet smakelijk!

Deel dit recept:

Tips:

  1. Deze asperges smaken extra lekker met een koel glas Barefoot Pinot Grigio erbij.
  2. Zin in nog meer lekkere gerechten met asperges? Maak dan vooral ook eens:
 

Nieuw:

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Gemaakt door: Mariette

Mariette is een gepassioneerd kookliefhebber met een voorliefde voor kleurrijke gerechten en makkelijk verkrijgbare ingrediënten. Van jongs af aan is de keuken haar favoriete plek. Op Overetengesproken.nl deelt ze recepten en praktische tips, trucs en culinaire inspiratie. Oog voor duurzaamheid en diervriendelijke ingrediënten heeft Mariette van huis uit meegekregen.

Dit recept kan affiliatielinkjes bevatten. Koop jij iets via zo’n link dan krijg ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra. Merknamen of producten kunnen het gevolg zijn van een uitnodiging, een ontvangen product of een betaalde samenwerking. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept