Appelcrumble
Warme appel met kruimeldeeg, daar word ik zo blij van. Heerlijk als toetje maar stiekem ook als alternatief voor appeltaart. Op zondagochtend een bakje appelcrumble bij de koffie is echt een feestje. Helemaal als het nog warm is.
Het voordeel is dat je niet gelijk een hele taart hoeft te maken en zo klaar bent. Appels schillen, kruimels maken en bakken maar. Naar keuze spuit je er een toef slagroom op en het feest is compleet. Zin om extra uit te pakken? Giet er wat huisgemaakte (gezouten) karamelsaus over.

Appelcrumble
Krokant kruimeldeeg, warme appels, stukjes abrikoos, noten en de verwarmde smaak van kaneel. Deze appelcrumble wil je proeven!
Ingrediënten:
Voor de appelvulling:
- ± 3 flinke Goudreinetten
- 4 gedroogde abrikozen
- handje walnoten
- citroenzeste van ½ citroen
- kaneelpoeder
Voor de crumble:
- 100 gr bloem
- 60 gr roomboter, koud en in stukjes
- 30 gr suiker
- ½ theelepel koek- & speculaaskruiden
- snuf zout
- amandelschaafsel

Back to School-actie
Bespaar nu tot €90,- op de eerste 4 boxen!
Korting is geldig voor alle nieuwe èn oude-HelloFresh’ers!
Klik op de knop om de korting te verzilveren of gebruik code HFMARIETTE90
*advertentie
Aan de slag:
Voor de crumble:
- Doe de bloem, roomboter, suiker, koek- & speculaaskruiden en een snuf zout bij elkaar in een kom en wrijf snel tussen je vingers tot een grof en kruimelig deeg.
Voor de appelvulling:
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in blokjes. Snij de abrikozen klein, hak de walnoten in stukjes en voeg samen met wat kaneelpoeder en citroenzeste bij de appel. Hussel goed door elkaar en stort in een overschaal. Verdeel de crumble erover en bak in het midden van een op 180ºC hete lucht voorverwarmde oven in ± 35 minuten gaar en goudbruin
- Neem de appelcrumble uit de oven en serveer naar keuze warm, lauw of helemaal afgekoeld.Eet smakelijk!
Tips:
- Lekker met een bolletje vanilleroomijs of een toef slagroom erbij.
- Drizzle ook eens wat PX sherry siroop over de appelcrumle.
De nieuwste recepten gratis in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!
Recent gepubliceerd:
Naan met biefstukpuntjes in teriyaki saus
Malse kogelbiefstuk, een saus bomvol smaak op versgebakken naan. Loopt het water je al in de mond?
Pin deze makkelijke en lekkere appelrumble op Pinterest
