Appelcrumble - Krokant kruimeldeeg, warme appels, stukjes abrikoos, noten en de verwarmde smaak van kaneel. Deze appelcrumble wil je proeven!

Appelcrumble

Direct naar het recept Bewaren
Krokant kruimeldeeg, warme appels, stukjes abrikoos, noten en de verwarmde smaak van kaneel. Deze appelcrumble wil je proeven!

Warme appel met kruimeldeeg, daar word ik zo blij van. Heerlijk als toetje maar stiekem ook als alternatief voor appeltaart. Op zondagochtend een bakje appelcrumble of applecrumble bij de koffie is echt een feestje. Helemaal als het nog warm is.

Appels schillen, kruimels maken en bakken maar. Naar keuze spuit je er een toef slagroom op en het feest is compleet. Zin om extra uit te pakken? Giet er wat huisgemaakte (gezouten) karamelsaus over.

Appelcrumble - Krokant kruimeldeeg, warme appels, stukjes abrikoos, noten en de verwarmde smaak van kaneel. Deze appelcrumble wil je proeven!

Appelcrumble

Beoordeel dit recept
Hoeveelheid: 4 personen

Ingrediënten: 

Voor de appelvulling:

  • ± 3 flinke Goudreinetten
  • 4 gedroogde abrikozen
  • handje walnoten
  • citroenzeste van ½ citroen
  • kaneelpoeder

Voor de crumble:

  • 100 gr bloem
  • 60 gr roomboter, koud en in stukjes
  • 30 gr suiker
  • ½ theelepel koek- & speculaaskruiden
  • snuf zout
  • amandelschaafsel

Aan de slag:

Voor de crumble:

  • Doe de bloem, roomboter, suiker, koek- & speculaaskruiden en een snuf zout bij elkaar in een kom en wrijf snel tussen je vingers tot een grof en kruimelig deeg.

Voor de appelvulling:

  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in blokjes. Snij de abrikozen klein, hak de walnoten in stukjes en voeg samen met wat kaneelpoeder en citroenzeste bij de appel. Hussel goed door elkaar en stort in een overschaal. Verdeel de crumble erover en bak in het midden van een op 180ºC hete lucht voorverwarmde oven in ± 35 minuten gaar en goudbruin
  • Neem de appelcrumble uit de oven en serveer naar keuze warm, lauw of helemaal afgekoeld.
    Eet smakelijk!

Deel dit recept:

Tips:

  1. Zijn er nog geen goudreinetten? Gebruik dan Elstar als alternatief. Heerlijk friszure appel die weinig vocht verliest tijdens het bakken.
  2. Lekker met een bolletje vanilleroomijs of een toef slagroom erbij.
  3. Drizzle ook eens wat PX sherry siroop over de appelcrumle.

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Gemaakt door: Mariette

Mariette is een gepassioneerd kookliefhebber met een voorliefde voor kleurrijke gerechten en makkelijk verkrijgbare ingrediënten. Van jongs af aan is de keuken haar favoriete plek. Op Overetengesproken.nl deelt ze recepten en praktische tips, trucs en culinaire inspiratie. Oog voor duurzaamheid en diervriendelijke ingrediënten heeft Mariette van huis uit meegekregen.

Dit recept kan affiliatielinkjes bevatten. Koop jij iets via zo’n link dan krijg ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra. Merknamen of producten kunnen het gevolg zijn van een uitnodiging, een ontvangen product of een betaalde samenwerking. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept