Header Overetengesproken.nl
Appel-rozijnencompote

Appel-rozijnencompote

 |  Geen reacties
7 Shares

Appelmoes is echt zo’n product waarvan ik niet begrijp waarom je er een pot van zou willen kopen. Smaak: mwah, makkelijk: misschien maar zelf appelmoes maken is ook appeltje eitje. Sterker, appelmoes is denk ik misschien wel een van de makkelijkste dingen die je zelf kunt maken. Het enige dat je moet doen is een zak moesappels schillen, klokhuizen verwijderen en in plakjes in een pan op het vuur zetten. Klein bodempje water erbij en 10 minuten later heb je de lekkerste appelmoes. Super lekker en ook nog eens suikervrij.


Powered by Adsense


Vandaag heb ik een variatie op appelmoes: appel-rozijnencompote. Door de rozijnen en kaneel is het net of je een stukje appeltaart eet. Maar dan zonder taartbodem en dus vriendelijk voor de lijn. In plaats van kaneel kan je natuurlijk ook speculaaskruiden en/of wat gemberpoeder toevoegen.


Powered by Adsense


Appel-rozijnencompote - Lekker bijgerecht met de frisse en zoete smaken van appel, rozijn en kaneel. Bijna alsof je een stukje appeltaart op je bord hebt!

Appel-rozijnencompote

Lekker bijgerecht met de frisse en zoete smaken van appel, rozijn en kaneel. Bijna alsof je een stukje appeltaart op je bord hebt!
Hoeveelheid 1 portie

Ingrediënten

  • 650 gr goudreinetten
  • 40 gr rozijnen
  • kaneel

Aan de slag

  1. Was de rozijnen en zet met een klein laagje water in de pan alvast op zacht vuur. Als het water aan de kook komt zet je pit wat lager zodat de rozijnen zachtjes een beetje kunnen wellen.
  2. Schil ondertussen de moesappels, snij in kwarten en verwijder de klokhuizen. Snij de kwarten in plakjes en doe bij de rozijnen in de pan. Voeg wat kaneel toe en breng het geheel snel weer aan de kook, doe de deksel op de pan en zet de pit wat lager. Laat de appels in ongeveer 10 minuten zacht worden en enigszins tot moes koken. Kook de appels niet helemaal tot moes maar zorg dat er nog stukjes zichtbaar blijven, het is tenslotte een compote en geen moes.
  3. Haal de pan van het vuur, proef en voeg naar smaak nog wat extra kaneel toe en laat afkoelen. Schep de appel-rozijnencompote in een mooie schaal of pot, dek af en bewaar tot gebruik in de koelkast.

    Eet smakelijk!


Volg jij mij al via Instagram, Facebook of Pinterest?
Meld je ook aan voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten.


Powered by Adsense

Geef een reactie

Recept waardering