Aperitiefplankje - Fingerfood om de eetlust op te wekken. Verrassend, lekker en je geeft er je etentje net even dat beetje extra mee.

Aperitiefplankje

Fingerfood om de eetlust mee op te wekken. Verrassend, lekker en je geeft er je etentje net even dat beetje extra mee.
Direct naar het recept

Feestelijke etentjes beginnen veelal met een amuse of voorgerechtje. Doe het eens anders en start met een aperitiefplankje. Verrassend, lekker en je geeft er je etentje net even dat beetje extra mee. Moeilijk of lastig? Echt niet, de plankjes zijn in een handomdraai gemaakt. Zie jij je al genieten met familie en vrienden?

Aperitiefplankjes doen denken aan borrelplanken maar zijn iets minder uitgebreid. Het is fingerfood dat bedoeld is om de eetlust op te wekken. Er komen immers nog heerlijk gerechten achteraan. Nodig iedereen uit aan tafel te gaan, schenk een feestelijk drankje en de sfeer is gelijk ontspannen.

Aperitiefplankje - Fingerfood om de eetlust op te wekken. Verrassend, lekker en je geeft er je etentje net even dat beetje extra mee.

Crémant d’Alsace

Wil je echt uitpakken schenk er dan een mousserende wijn bij. Bijvoorbeeld een Crémant d’Alsace. Op dezelfde wijze gemaakt als champagne maar stukken vriendelijker in prijs. Voor de Kerstdagen heb ik twee mooie Crémants d’Alsace liggen. Een Crémant d’Alsace Brut Rosé – Paul Schneider gemaakt van Pinot Noir en een Crémant d’Alsace Brut van Chardonnay en Pinot Blanc van hetzelfde wijnhuis. Beiden uitgesproken droog maar de rosé is net een tikje minder droog.

Beide wijnen zijn gewaardeerd met een 8,5 in de Grote Hamersma. De Crémant d’Alsace Brut is onderscheiden met een Medaille d’Or Colmar 2020. Kortom, wijnen die je graag wilt drinken. Beide wijnen zijn eigen import van Domaine Alsace en te bestellen via hun website.

Aperitiefplankje - Fingerfood om de eetlust op te wekken. Verrassend, lekker en je geeft er je etentje net even dat beetje extra mee.

Aperitiefplankje

Geef je waardering
Hoeveelheid: 6 personen

Ingrediënten: 

  • 6-12 stukjes kaas
  • 6-12 plakjes Italiaanse of Spaanse charcuterie
  • 6 grote olijven met pit
  • schaaltje crackers
  • 6 stukjes dadelbrood met walnoten
  • handje pecannoten
Bewaren

Leestip: Eiwitpoeder: nuttig of overbodig? Lees mijn uitleg en vorm je eigen mening…

Aan de slag:

  • Plaats alles op een borrelplankje, schenk er een feestelijk drankje bij en serveer.
    Geniet ervan!

Deel dit recept:

Tips:

  1. Varieer met de kaas en de charcuterie. Gebruik bijvoorbeeld manchego en serranoham, Emmentaler en dun gesneden fuet of Parmezaanse kaas en Parmaham.
  2. Het lekkerste dadelbrood makkelijk je natuurlijk zelf.
  3. Naast zoute scrocchi legde ik flinterdunne crackers met komijn op de plank. Kijk wat je lekker vindt of toevallig in huis hebt.

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Dit recept is gemaakt door: Mariette

Mariette is een gepassioneerd kookliefhebber met een voorliefde voor kleurrijke gerechten en makkelijk verkrijgbare ingrediënten. Van jongs af aan is de keuken haar favoriete plek. Op Overetengesproken.nl deelt ze recepten en praktische tips, trucs en culinaire inspiratie. Oog voor duurzaamheid en diervriendelijke ingrediënten heeft Mariette van huis uit meegekregen.

Dit recept bevat toegestuurde producten (Crémants).
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept