Header Overetengesproken.nl
Amuse met avocadocrème en krabsalade

Amuse met avocadocrème en krabsalade

 |  2 reacties
50 Shares

Langzaam worden overal weer de lichtjes in de bomen gehangen. De feestdagen zijn onmiskenbaar in aantocht. En zachtjes aan begin ik ook na te denken over feestelijke recepten voor tijdens de kerstdagen. Het eerste recept dat in me opkwam was een amuse met avocadocrème en krabsalade. Lekker op een vers geroosterd toastje. Extra feestelijk als je het serveert op een lepel van bladerdeeg.

De bladerdeeg lepels maak je heel makkelijk met een uitsteker. Ik kende de uitstekers niet tot ik er eentje kreeg van My Happy Kitchen. Zij maakte truffelcrème voor op de lepels. Denk je nu: ohhh, dat lust ik ook wel. Maak dan eens een amuse plateau met verschillende smaken. Wissel de lepeltjes met avocadocrème en krabsalade af met lepeltjes met truffelcrème. Als derde smaak is eiersalade met kleine stukjes krokant gebakken spek erover gestrooid heel lekker. Op deze amuselepels raak je niet snel uitgekeken.

Weet jij al wat je kerstmenu wordt dit jaar? Onze amuse wordt een bladerdeeg lepeltje. Peer met sabayon en geroosterde amandeltjes heb ik als dessert in gedachte. En over het voor- en hoofdgerecht ga ik me komende dagen eens rustig buigen. Met een kop thee op de bank lekker bladeren in de speciale kerstfolders van de supermarkten. De kerst-uitgaven van Allerhande (AH) en Boodschappen (Plus) zijn mijn favorieten. Zolang ik die nog niet in huis heb pak ik mijn iPad erbij en neus ik in de digitale versies. Inspiratie voor bijvoorbeeld het voorgerecht voor de kerst is daar volop te vinden. Ook blader ik graag door de voorgerechten op mijn eigen site. Eerst maar eens kiezen of het een warm of koud voorgerecht gaat worden, dan zie ik daarna wel weer verder.

Amuse met avocadocrème en krabsalade - Smakelijke en feestelijke amuse waar je indruk mee maakt. Makkelijk voor te bereiden.

Amuse met avocadocrème en krabsalade

Smakelijke en feestelijke amuse waar je indruk mee maakt. Makkelijk voor te bereiden.
Hoeveelheid 1 plateau vol amuses

Ingrediënten

Voor de bladerdeeg lepeltjes:

  • (roomboter) bladerdeeg
  • 1 ei
  • zout

Voor de avocadocrème

  • 1 avocado
  • vers citroensap
  • enkele druppels worcestershire sauce
  • zout, peper

Voor de krabsalade:

  • 200 gr noordzeekrab of surimi
  • eetlepel mayonaise
  • eetlepel griekse yoghurt
  • enkele druppels worcestershire sauce
  • zout, peper

Aan de slag

Voor de bladerdeeg lepeltjes:

  1. Steek met een steker lepeltjes uit het bladerdeeg en leg op een met bakpapier of teflonfolie beklede bakplaat.

    Tip: Afhankelijk van de maat van de uitsteker gebruik je plakjes diepvries bladerdeeg of een rol vers bladerdeeg. 

  2. Klop het ei met een snuf zout los en bestrijk de lepels ermee, plaats de lepels in het midden van een op 200ºC hete lucht voorverwarmde oven en bak in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen op een taartrooster

Voor de avocadocrème:

  1. Pureer de avocado met een vork, blender of hakmolentje van een staafmixer.
  2. Breng op smaak met citroensap, paar druppels worcestershire sauce, zout en peper.

Voor de krabsalade:

  1. Pluk de krab of surimi uit elkaar. Bij gebruik van surimi is het handig de sticks te halveren en vervolgens met onder lichte druk over een snijplank te rollen. De sticks vallen dan vanzelf in dunne sliertjes uiteen.
  2. Meng met de mayonaise, yoghurt en worcestershire sauce. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Opmaken van de amuses:

  1. Leg op elk lepeltje een toefje avocadocrème en top af met wat krabsalade. Leg de lepels op een mooie schaal en de amuses zijn klaar om te serveren.

    Eet smakelijk!

Tips

  1. Krabsalade van echte Noordzeekrab is heerlijk maar ook behoorlijk aan de prijs. Surimi is een goedkoop en lekker alternatief voor krab. Het is gemaakt van witvis en komt van origine uit Japan. De sticks zijn volop verkrijgbaar in de supermarkt en vaak ook MSC-gecertificeerd. Zeker in de dure decembermaand vind ik surimi prima en koop ik geen dure krab.
  2. Wellicht hou je wat krabsalade over. Gebruik dat lekker op een broodje voor tijdens de lunch.
Dit recept bevat een gesponsorde link.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.


Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en volg mij via
INSTAGRAM, FACEBOOK en PINTEREST
of meld je aan voor de
NIEUWSBRIEF

2 Reacties

  1. Anne-Marie
    | Beantwoorden

    Wat een lekkere variatie, dol op krab!

    • Mariette
      | Beantwoorden

      Dank je wel! De avocadocrème geeft de amuse een zachte touch. Wij hebben zitten smullen.

Geef een reactie