Aardbeien-yoghurtijs - Met dit recept geniet je makkelijk en snel van homemade aardbeien-yoghurt(soft)ijs.

Aardbeien-yoghurtijs

Met dit recept geniet je makkelijk en snel van homemade aardbeien-yoghurt(soft)ijs.
Direct naar het recept

Het is inmiddels juli maar met de zomer wil het nog niet vlotten. Nu en dan is er wel zon maar een langere periode met zomerse dagen zou ik zo langzamerhand wel erg lekker vinden. Stiekem hoop ik komende maand de nodige dagen op het strand door brengen. Maar ja, geduld is een schone zaak dus dat oefenen we nog maar even. Ondertussen kunnen we natuurlijk wel de zomer op tafel zetten met ijs van zomerkoninkjes.

Een zak met diepgevroren aardbeien heb ik altijd in de vriezer liggen. Ideaal voor aardbeienbavarois of homemade jam. Maar ook in smoothies of vruchtenyoghurt gebruik ik ze royaal. Vandaag echter maak ik aardbeien-yoghurt(soft)ijs. Verse aardbeien kan je prima gebruiken maar met diepvries aardbeien hoef je niet lang te koelen en kan je snel genieten van een schaaltje vers aardbeien softijs of strawberry soft-serve zoals de Amerikanen zouden zeggen. Een half uurtje tot een uur op laten stijven in de diepvries of even laten draaien in een ijsmachine om mooie bolletjes te kunnen maken is natuurlijk ook oké.

Het aardbeien-yoghurtijs dat je met dit recept maakt is geen roomijs maar ook geen sorbetijs. Het zit er een beetje tussenin. Heb je liever romiger ijs? Roer dan een scheut room door de yoghurt.

Aardbeien-yoghurtijs - Met dit recept geniet je makkelijk en snel van homemade aardbeien-yoghurt(soft)ijs.

Aardbeien-yoghurtijs

Geef je waardering
Hoeveelheid: 3 à 4 porties

Ingrediënten: 

  • 250 gr diepvries aardbeien
  • 150 gr Griekse yoghurt
  • suiker of honing naar smaak

Aan de slag:

  • Laat de aardbeien iets ontdooien zodat ze niet meer keihard zijn.
  • Zoet de yoghurt naar smaak met suiker of honing. Hou er rekening mee dat er nog (ongezoete) aardbeien doorheen gaan en je door het invriezen suiker als minder zoet ervaart. De yoghurt mag dus best aan de zoete kant zijn.
  • Doe yoghurt en aardbeien in een blender en draai tot je een mooi egaal mengsel zonder ijskristallen hebt. Als je te snel stopt zitten er nog ijskristallen in en dat is niet lekker. Als je goed kijkt en af en toe even stopt om te proeven (ja, ijs maken is leuk!) zie je dat het mengsel van grof en korrelig naar mooi glad en zacht veranderd. Als je mengsel klaar is heb je homemade softijs. Je kan dat nu al gelijk opeten of in een ijsmachine of diepvries het aardbeien-yoghurtijs verder laten uitharden. Bewaar het ijs echter niet te lang in de vriezer want dan wordt het heel hard. Dit is echt ijs om gelijk van te genieten.
    Eet smakelijk!

Tips:

  1. Je kan natuurlijk ook andere soorten fruit gebruiken, bijvoorbeeld bosvruchten of frambozen.
  2. Voor bananenijs vries je schijfjes rijpe banaan in.

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Recent gepubliceerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept