Header Overetengesproken.nl
Aardbeien dessert voor Valentijnsdag

Aardbeien dessert voor Valentijnsdag

 |  Geen reacties
34 Shares

Liefde gaat door de maag zeggen ze. En dus maken we graag lekker eten voor de dierbaren om ons heen. Samen of met z’n allen genieten van een met zorg bereidde maaltijd geeft een hoop gezelligheid aan tafel.

Speciaal voor Valentijnsdag heb ik een aardbeien dessert gemaakt. Door de breekbare roze kleur en de zachte smaak van aardbeien is dit dessert de perfecte afsluiter van een lekker etentje. Afhankelijk van het seizoen serveer je er een schaal verse aardbeien bij. Heb je geen verse aardbeien garneer dan met een toef slagroom en geraspte chocolade of schep er huisgemaakte aardbeiensaus op. Snij wat (diepvries) aardbeien in stukjes, doe in een pannetje en breng dit samen met wat suiker en citroensap aan de kook. Laat een paar minuten pruttelen en pureer met een staafmixer.

Aardbeien dessert voor Valentijnsdag - Mooi, zacht roze dessert met de zachte smaak van aardbei. Hiermee kom je geheid goed voor de dag.

Ingrediënten voor 4 desserts

  • 200 gr diepvries aardbeien
  • 125 ml slagroom
  • 1 eiwit
  • 2,5 blaadjes gelatine (= 4,16 gr)
  • 1,5 eetlepel suiker
  • theelepel citroensap
  • snuf zout

Voor de garnering: verse aardbeien, aardbeiensaus of slagroom en geraspte chocolade

Aan de slag

Laat de aardbeien in een schaal ontdooien. Snij dan ongeveer de helft van de aardbeien in kleine stukjes en de andere helft pureer je samen met het ontdooi-vocht lichtjes met een staafmixer. Voeg alles samen en roer er de theelepel citroensap en een 1/4 eetlepel suiker door.

Week de gelatine in een ruime kom koud water.

Klop de slagroom met 1 eetlepel suiker net stijf en bewaar in de koelkast tot verder gebruik.

Verwarm 1-2 eetlepels water in een klein pannetje en los daar de uitgeknepen gelatine in op. Roer de opgeloste gelatine gelijk door de aardbeien.

Klop het eiwit met een snufje zout bijna stijf, voeg een 1/4 eetlepel suiker toe en klop door tot de eiwitten volledig stijf zijn.

Schep de aardbeien door de slagroom en meng er vervolgens het eiwitschuim door. Schep in glazen en zet in de koelkast om een paar uur op te stijven.

Garneer vlak voor het opdienen met verse aardbeien, aardbeiensaus of een toef slagroom en geraspte chocolade.

Eet smakelijk!

Tip: Maak het dessert de avond tevoren zodat je op de dag zelf er geen omkijken naar hebt.

Tip: Voor een zachtere mousse gebruik je 1/2-1 blaadje gelatine minder.

Geef een reactie