Header Overetengesproken.nl
Aardappel-bietensalade

Aardappel-bietensalade

 |  2 reacties
503 Shares

Toen ik als kind eens uit logeren was in de omgeving van Rotterdam werd me gevraagd of ik krootjes lustte. Ik weet niet wat dat is, antwoordde ik. En toen lieten ze me krootjes zien. Stom verbaasd reageerde ik: oh, maar dat zijn bietjes geen krootjes! En zo leerde ik dat krootjes en bietjes hetzelfde zijn. Sinds die tijd moet ik altijd nog een beetje lachen als ik bietjes in mijn handen heb.

Onlangs had ik nog een pakje bieten -of krootjes voor de Rotterdammers onder ons- in de koelkast liggen waarvan de einddatum naderde. Omdat ik geen zin had in warme bietjes besloot ik maar weer eens aardappel-bietensalade te maken. Een superfijne salade vind ik het. Heerlijk op een warme zomeravond of bij een barbecue. Maar ook als het wat kouder is of na een drukke dag smaakt het me altijd goed. Maak er bijvoorbeeld een lekker krokant speklapje bij en je hebt een complete maaltijd. Aardappels, vlees èn groente maar dan net even iets anders gepresenteerd.

Aardappel-bietensalade - Frisse salade van aardappel, bietjes en augurk. Lekker op een zomerse dag maar ook ideaal voor op een drukke doordeweekse dag.

Aardappel-bietensalade - Frisse salade van aardappel, bietjes en augurk. Lekker op een zomerse dag maar ook ideaal voor op een drukke doordeweekse dag.
4 van 1 stem
Print dit recept

Aardappel-bietensalade

Frisse salade van aardappel, bietjes en augurk. Lekker op een zomerse dag maar ook ideaal voor op een drukke doordeweekse dag.
Hoeveelheid 1 flinke schaal

Ingrediënten

 • 750 gr iets kruimige aardappels, geschild
 • 500 gr gekookte bietjes
 • 5 augurken
 • 3 eetlepel goede mayonaise
 • 2 eetlepels witte (wijn)azijn
 • 1 theelepel mosterd
 • bieslook
 • zout

Aan de slag

 1. Snij de aardappels in grove stukken en kook gaar. Voeg halverwege de kooktijd wat zout toe. Giet de aardappels af zodra ze gaar zijn en laat even droogstomen.
 2. Snij ondertussen de bietjes en augurken in kleine blokjes en roer van de mayonaise, azijn, mosterd en een snuf zout een sausje.
 3. Als de aardappels iets zijn afgekoeld snij je ze in kleine blokjes en schep je de saus erdoor en laat even intrekken.
 4. Schep de bietjes en de augurken door de aardappels. Snij een flinke hand bieslook fijn en schep voorzichtig door de salade.

 5. Schep de aardappel-bietensalade in een schaal of op een schotel en garneer met wat gesneden bieslook.

  Eet smakelijk!

Tips

 1. Deze aardappel-bietensalade is zowel koud als op kamertemperatuur erg lekker.
 2. Je kan de salade ook prima een dag van te voren klaarmaken en tot gebruik bewaren in de koelkast.


Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en volg mij via
INSTAGRAM, FACEBOOK en PINTEREST
of meld je aan voor de
NIEUWSBRIEF

2 Reacties

 1. Elly
  | Beantwoorden

  Bietensalade is lekker en voedzaam. Smaakt prima bij een kipschnitzel.

Geef een reactie