7 ingredienten vegan van Rita Serano

Deel dit recept/artikel!

Iedere keer opnieuw laten onderzoeken zien dat we er goed aan doen meer groenten en plantaardig voedsel te eten. Voor de groenteadepten en creatievelingen onder ons waarschijnlijk geen probleem. Maar ik weet regelmatig niet wat ik nu weer met die stronk broccoli of bos worteltjes aan moet. En kookboeken helpen me vaak onvoldoende verder. Groentegerechten blijken veelal een ondergeschoven kindje. Ze staan in het hoofdstuk bijgerechten, zijn verwerkt in combinatie met vlees of vis of worden geserveerd met romige sauzen. Niet altijd wat ik zoek voor een gezonde doordeweekse maaltijd. Vegetarische en vegan kookboeken zijn voor mij dé oplossing. Veel groenten, fruit, bonen en noten en je kan de recepten naar smaak combineren met vlees.

7 ingredienten vegan van Rita Serano - Boekreview

Nou zul je misschien denken: vegan, is dat dan niet lastig en ingewikkeld? Rita Serano laat in 7 ingrediënten vegan zien dat dit dus echt niet zo hoeft te zijn. Dit mooi vormgegeven kookboek staat bomvol recepten waar je maar maximaal 7 ingrediënten voor nodig hebt. De mooie en sfeervolle foto’s illustreren dat plantaardige maaltijden kleurrijk en alles behalve saai zijn. Salade van radicchio met gegrilde vijgen en notenballetjes, tzatziki met rode biet, haver-bananenmandjes, tomaten gevuld met pilav, geroosterde pompoen met romanesco en limabonen, zoeteaardappelgnocchi met pesto van rucola, ragout van linzen en eekhoorntjesbrood, panna cotta van kokos en citroen met partjes sinaasappel en appeltaart met amandeldeeg zijn enkele voorbeelden. Klinkt goed toch?

Door de verrassende smaakcombinaties zijn de gerechten niet alleen kleurrijk en vol van smaak, ze bevatten ook weinig vet en zijn vrij van geraffineerde suiker. Perfecte recepten dus voor een gezonde en verantwoorde levensstijl. De recepten zijn onderverdeeld in 7 (!) hoofdstukken: start, vers, snel, voedzaam, delen, zoet en basis. Of je nou een gezond ontbijtje zoekt, een snelle maaltijd, hapjes/gerechten waar je met meerdere mensen van kunt genieten, ijs, koekjes of desserts. Je vindt altijd wel een passend recept.

7 ingredienten vegan van Rita Serano - Boekreview
7 ingredienten vegan van Rita Serano - Boekreview

Oké, maar hoe zit het dan met de gebruikte ingrediënten. Uiteraard zijn alle ingrediënten 100% plantaardig maar gelukkig hoef je er geen enorme voorraad bijzondere voedingsmiddelen voor in huis te halen. Ik heb alle recepten van A tot Z bekeken en de meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis en anders zijn ze makkelijk verkrijgbaar in de supermarkt, toko of biologische/natuurvoedingswinkel. Maar ook de specifiekere ingrediënten zoals miso, ao nori, zwart zout, tamari, nama shoyu, edelgistvlokken, carobepoeder en kombu (en dat zijn ze dan ook gelijk allemaal) zijn goed verkrijgbaar. Ao nori kan je eventueel zelf maken door norivellen te verkruimelen, zwart zout is te vervangen door (zee)zout en tamari en nama shoyu door sojasaus van Kikkoman. De enige ingrediënten waarvan ik niet zo direct zou weten waar ik ze moet kopen of hoe ik ze kan vervangen zijn gedroogde bloemblaadjes en courgettebloemen maar die worden ook maar in slechts 2 recepten gebruikt.

Los van de vraag of je veganistisch eet of niet, dit boek inspireert en daagt je uit om nieuwe recepten te proberen met verse groenten en fruit in de hoofdrol. Wat mij betreft een dikke aanrader als je om welke reden dan ook gezonde, lekkere en plantaardige gerechten wilt eten.

Benieuwd hoe de recepten in de praktijk zijn? Komende dinsdag deel ik mijn ervaringen met een recept uit 7 ingrediënten vegan.

Ook enthousiast? Bestel via bol.com jouw exemplaar van 7 ingrediënten vegan

Deze review bevat een affiliate link en een toegestuurd product (7 ingrediënten vegan).
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties

  1. Klinkt als een goed boek! Ik volg ook een aantal vegans op instagram precies om dezelfde reden! Inspiratie 🙂

    1. Ik ben echt heel blij met dit boek. En de gerechten zien er allemaal zo lekker uit…