6 recepten voor een complete barbecue
Wat is er fijner dan met mooi weer te genieten van een heerlijke BBQ. Om je een eind op weg te helpen heb ik 6 recepten voor een complete barbecue voor je verzameld. Van een lekkere starter, 2 soorten spiezen, 2 lekkere bijgerechten tot een afsluiter. Je hoeft alleen nog wat brood, rauwkost en eventueel wat pindasaus erbij te doen en je barbecue kan beginnen.
Knakworstjes met kaas en spek zijn heerlijke hapjes om je barbecue mee te starten. Ze zijn verrassend, lekker en doordat er vet uit de kaas en het spek in de gloeiende kooltjes druipt wordt de barbecue extra opgestookt. En het leuke is dat niet alleen kinderen er dol op zijn…
Knoflookgarnalen op een spies geven altijd net even iets extra’s aan een barbecue vind ik. In plaats van de garnalen te bakken in olijfolie marineer je ze vooraf in olijfolie en knoflook, prik je ze met een paar tegelijk aan een spies en bestrooi je ze na het grillen met wat verse peterselie, oh ik ben fan!
Kipspiezen met citroen-honingmarinade zijn weer eens wat anders dan de standaard kipsaté. De citroen-honingmarinade is makkelijk te maken en de blokjes kip worden er lekker mals en sappig van. Door de toegevoegde knoflook en tijm zijn ze extra vol van smaak.
Een frisse aardappelsalade mag natuurlijk niet ontbreken.
En een lekker smeersel voor op het stokbrood of bij de rauwkost hoort er uiteraard ook bij. Wat denk je van een tapenade of knoflook bieslooksaus?
Als afsluiter kan je een ijsje serveren maar een lekkere ijskoffie is weer eens wat anders. Erg lekker en verfrissend!
Fijne barbecue en eet smakelijk!