6 ontbijtjes om je dag goed te beginnen

6 ontbijtjes om je dag goed te beginnen

Aan goede voornemens in het begin van een nieuw jaar ontbreekt het ons doorgaans niet. Die welgemeende goede voornemens volhouden is weer een heel ander verhaal. Ongeacht onze goede voornemens doen we er verstandig aan onze dag te beginnen met een goed ontbijt. Elke dag een boterham is misschien wat saai dus om je op weg te helpen heb ik 6 heerlijke ontbijtjes voor je verzameld.

Zelf cruesli en granola maken is met dit recept echt super makkelijk. En omdat je helemaal zelf bepaalt wat erin gaat wordt het ook gegarandeerd de lekkerste! Ik gebruik graag havermout en/of havervlokken, hazelnoten, pecannoten, amandelen, pompoenpitten, kokos, gedroogde zuidvruchten, wat kaneel en een kneep honing. Maar je kan natuurlijk ook cacao nibs, andere granen of bijvoorbeeld gedroogde cranberry’s toevoegen. 

6 ontbijtjes om je dag goed te beginnen

Zwarterijstepap van Jamie Oliver is een kleurrijk ontbijt van zwarte rijst, hazelnoot, mango, limoen, passievrucht en kokos. Perfect voor te bereiden dus ’s ochtends heb je er eigenlijk geen werk aan.

6 ontbijtjes om je dag goed te beginnen

Met deze groene smoothie eet je bij het ontbijt al bijna de helft van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid fruit en groente. Door de spinazie, banaan, mango, magere yoghurt en geraspte kokos is het supergezond maar ook lekker zoet. 

Groene smoothie van spinazie, banaan, mango, magere yoghurt en geraspte kokos - Super lekker, supergezond en ook nog eens lekker zoet.

Griekse yoghurt met havermout, fruit, kokos en noten. Het is één van mij persoonlijke favorieten die ik ook graag als lunch gebruik. Echt een heerlijk begin van je dag.

6 ontbijtjes om je dag goed te beginnen

Havermout met appel en walnoot is een leuke en lekkere variatie op de welbekende havermoutpap. Door rijstmelk te gebruiken en een snuf koek & speculaaskruiden toe te voegen wordt het heerlijk zoet zonder dat je suiker toevoegt.

Havermout met appel en walnoot - Start je dag goed met dit lekkere en voedzame ontbijt. Prima voor te bereiden dus ’s ochtends geen gedoe.

Deze ontbijtsmoothie met havermout, framboos, dadel, kokos en yoghurt is makkelijk in een beker mee te nemen. Heerlijk om thuis van te genieten maar ook perfect als je haast hebt en pas onderweg van je ontbijt wilt of kunt genieten!

Ontbijtsmoothie - Gezonde smoothie met onder meer havermout, framboos, dadel, kokos en yoghurt. Een perfect begin van je dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties

    1. Zou ik zeker doen! Wij eten ze alle 6 heel regelmatig en die afwisseling bevalt goed.