6 fijne kookboeken - Vandaag tip ik je 6 mooie kookboeken die leuk zijn om cadeau te doen maar ook heel fijn zijn om te krijgen.

6 fijne kookboeken om cadeau te doen of te krijgen

Sinterklaas is weer in het land en de feestdagen staan voor de deur: hoogste tijd dus om na te denken over cadeautjes. Cadeautjes om te geven maar ook om te krijgen. Hoe vaak wordt je niet overvallen met de vraag: wat wil je graag hebben? Zorg dus dat je bent voorbereid en je verlanglijstje klaar hebt liggen. Vandaag tip ik je op 6 fijne kookboeken. Leuk om cadeau te doen maar ook heel fijn om te krijgen.

Ik heb alle 6 de boeken in huis en ben er stuk voor stuk enthousiast over. Er staan niet alleen heerlijke recepten en mooie foto’s in. Deze kookboeken staan ook boordevol leuke en leerzame achtergrondinformatie. Lees snel verder, doe inspiratie op en wie weet geef jij één van deze boeken cadeau of ligt er eentje bij jou op tafel…

Flavour – Yotam Ottolenghi

Flavour, het nieuwste boek van Yotam Ottolenghi wil je hebben. Fantastische recepten, watertandend mooie foto’s en zoveel achtergrondinformatie dat het leest als een roman. In mijn review schreef ik: Flavour is een nieuw ijkpunt in de bereiding van groente! Inmiddels heb ik verschillende gerechten gekookt en blijf van de ene verbazing in de andere vallen. Wat een waanzinnige smaken en smaakcombinaties weet Ottolenghi met ogenschijnlijk simpele groenten op tafel te toveren.

Twijfel niet en geef Flavour cadeau, zet ‘m op je wishlist of wees aardig voor jezelf en doe ‘m je jezelf nu gelijk cadeau. Krijg je geen spijt van…

Flavour - OttolenghiFlavour - OttolenghiFlavour - OttolenghiFlavour - OttolenghiFlavour - OttolenghiFlavour - Ottolenghi

Sambal, 50 recepten met pit – Titi Waber en Restaurant Blauw

Tijdens de jaarlijkse CuliPersLunch ontmoette ik Titi Waber en liet ze me de sambal sedap uit haar boek proeven. Als liefhebber van sambal wist ik genoeg: dit boek wil ik hebben en de sambal sedap ga ik thuis ook maken. Het boek heb ik net in huis, de sambal moet nog gemaakt worden. Maar eerst ga ik lezen. Lezen wat sambal nou eigenlijk precies is, hoe je het ’t beste maakt en welke soorten er allemaal zijn. In haar boek onderscheidt Titi 7 hoofdsoorten. Binnen elke soort heeft ze meerdere recepten. In totaal maar liefst 50 stuks.

Met Sambal in de kast is sambal nooit meer hetzelfde voor je. Ga ook aan de slag ontdek wat je favoriet is. Misschien durf je het zelf wel aan om te spelen met ingrediënten en je eigen sambal te maken…

SambalSambalSambalSambalSambalSambalSambal

Het Laura’s Bakery Kinderbakboek – Laura Kieft

Of je nou met je (klein)kinderen samen wilt gaan bakken of dat ze al zover zijn dat ze zelfstandig aan de slag mogen, het Kinderbakboek vinden ze fantastisch. Vol kleurrijke illustraties en heel toegankelijk opgezet leren ze stap voor stap nieuwe baksels maken.

Via een WhatsApp videocall bakte ik met mijn nichtje in Noorwegen de lekkerste chocoladetaart en Nutella swirl koekjes. Zij heeft haar eigen Kinderbakboek en appte mij ineens vol trots dat ze helemaal zelfstandig een cake had gebakken. Benieuwd naar meer verhalen en hoe wij samen bakten uit het bakboek? Je leest het in mijn uitgebreide review. Doe jezelf en je (klein)kinderen, neefjes of nichtjes een plezier en geef ze met Sinterklaas of met Kerst hun eigen bakboek. Wedden dat jullie veel gezellige bakuurtjes tegemoet gaan?

Het bourgondisch bitterballenboek – Ilona de Wit

Wat is er fijner dan in het weekend borrelen met een goed gevuld borrelplateau erbij? Kaas, stukje vlees(waren) en een warm hapje en je hebt al snel een fijne plank in elkaar gezet. Een portie bitterballen als warm hapje is aan ons als Nederlanders wel besteed. Wist je dat je die ook heel goed zelf kunt maken? Ilona de Wit van foodblog Worstenbrood & Wijn schreef er een boek over.

Het bourgondisch bitterballenboek staat vol tips, trucs en wetenwaardigheden waardoor jij thuis vanaf nu de perfecte bitterbal maakt. Tijdens een borrel bij haar thuis proefde ik verschillende soorten. De chorizo-paprika is mijn favoriet. Dat recept en nog 29 andere recepten staan in het boek. Aan wat voor smaken je moet denken? Pulled park quesadilla, Thaise rode curry met kip, tune met, hummus en bijvoorbeeld momofuku buikspek. Loopt het water je al in de mond?

Het bourgondisch bittenballenboekHet bourgondisch bittenballenboekHet bourgondisch bittenballenboekHet bourgondisch bittenballenboekHet bourgondisch bittenballenboekHet bourgondisch bittenballenboek

Bish Bash Bosh – Henry Firth & Ian Theasby

Een kookboek om iedereen te helpen heerlijke maaltijden te maken zonder vlees of zuivel. Dat was de missie van Henry Firth & Ian Theasby, het duo achter BOSH! Of je nou op zoek bent naar een vleesloze maaltijd, een fantastisch groentegerecht of gewoon lekker wilt eten: in Bish Bash Bosh vind je geheid een fijn recept. Van Italiaanse smaken, currys, afhaalklassiekers tot kerstgerechten en van Tex-Mex, Britse klassiekers, eet de regenboog tot rijk aan eiwitten. Bedenk wat jij zoekt, bekijk de recept index en verlekker je aan de foto’s. Liever nog wat extra rubrieken? Er staan ook volop dressings, chutney’s en zoet lekkernijen in het kookboek. De chilipeperjam en New Yorkse aarbeiencheesecake (op basis van cashewnoten!) staan hoog op mijn to cook-lijst.

Met behulp van cashewnoten smeltkaas, mozzarella, zuivelvrije camembert of zure room maken? Ook dit soort bijzondere recepten staan in Bish Bash Bosh. Plantaardig eten zonder in te leveren op geur, kleur of smaak: het kan gewoon! Ontdek de mogelijkheden en bestel dit mooie kookboek middels onderstaande link.

Bish Bash BoshBish Bash BoshBish Bash BoshBish Bash BoshBish Bash BoshBish Bash BoshBish Bash Bosh

The Lemon Kitchen kookboek – Jadis Schreuder

Citroen, dat is waar het om draait in The Lemon Kitchen. Ben jij fan van dat heerlijk zure citrusfruit dan weet je wat een waanzinnige smaakmaker het is. Denk je nu: citroen, ja lekker maar ook wel heel erg zuur en dat bittere schilletje is ook niet helemaal mijn ding. Dan is het Lemon Kitchen kookboek de uitgelezen kans om anders tegen citroen aan te kijken. De passie die Jadis heeft voor citroenen werkt heel aanstekelijk. Met veel informatie, mooie foto’s en heerlijke recepten raak je op z’n minst gefascineerd en krijg je een andere kijk op citroen.

Ik was al gek op citroen. Na het lezen van The Lemon Kitchen is er een nieuwe wereld voor me opengegaan en ben ik echt fan geworden. Wat is het een veelzijdige vrucht. En dat schilletje? Als je goede biologische citroenen hebt is het gewoon eetbaar en voegt het een heerlijke noot toe aan je gerechten. Zoet en hartig, met een vleugje citroen geef je het net dat beetje extra. Bestel The Lemon Kitchen via onderstaande link. Wil je toch liever nog iets meer weten? Lees dan de review die ik eerder dit jaar schreef.

The Lemon Kitchen kookboekThe Lemon Kitchen kookboekThe Lemon Kitchen kookboekThe Lemon Kitchen kookboekThe Lemon Kitchen kookboekThe Lemon Kitchen kookboekThe Lemon Kitchen kookboek

Dit artikel bevat een toegestuurde boeken en affiliate links.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *